- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Каква Анти-Вирусна използвате
AVG я ползвам от както съм се родил и съм СВРЪХ доволен от нея. Пример: преди 2 месеца, реших да я сменя, за да видя как бачка компа с друга антивирусна. Качих си Аваст и след 2 седмици (по принцип аз тегля много програми и игри, и следователно си в лепя много вируси) си хванах гаден вирус, който блокна Аваста. След много усилия я изтрих и си качих на Microsoft боклука. Пуснах го да сканира целия комп и като свърши сканирането, ми каза, че нищо не е открил, но компа работеше супер бавно (My Computer го отварях за 5 мин. БУКВАЛНО!!!), и от време на време се рестартирваше. Изтрих я и качих Avira. Тя също се блокира от вируса/вирусите. Накрая си качих AVG и го пуснах да сканира целия комп. След като приключи със сканирането, ми каза, че е намерил 7 троянски коня + 3 червея + някакъв си вирус (без преувеличаване!!!). След като ги изтрих, всичко се оправи и не мисля да си сменям анти-вирусната
. От тук нататък сам си прави изводите
!
(Съжалявам, ако има правописни и пунктуационни грешки!)
Хубавата черта на вирусите е, че от време на време принуждават към преинсталация, което освежава нещата. telephoncho, ти за това време дето си изгубил в прехвърляне на антивирусни да беше преинсталирал компа. Ама щом ти се забавлява, лошо няма.
Иначе и на мен наскоро ми се наложи да оправям един компютър през TeamViewer, т.е. през интернет. Имаше някакъв мистериозен скайп вирус, и реших да видя дали ако пробвам някоя антивирусна ще успее да го хване. Първо пробвах някакво Malware-нещо-си без успех. После реших да сложа тая простотия на Microsoft. Ефекта беше същия като описания от telephoncho - компа до толкова се спъна, че едва мърдаше. После като реших да махна този боклук, то пък забрани интернета без да пита, и вече нищо не можех да направя така дистанционно. Компа се оправи на другия ден с преинсталация - бързо, лесно, вкусно. За пореден път се убедих, че антивирусните програми нямат адекватно приложение и без тях е 10 пъти по-добре.
Е и аз това щях да направя, ама "проблема" е, че съм само на Local Disk (C![]()
. Понеже аз като си взех лаптопа, забравих да си го разделя на С и D :$. А на въпроса: "Що не го разделиш?". Ми сега ме мързи да прехвърлям и подреждам 80 GB по папки и тем подобни в D-то (по природа обичам подредбата).
П.П Наистина беше забавно, понеже компа правеже "странни работи". (И все пак, тогава нямаше какво да правя)
Последно редактирано от telephoncho : 04-08-2013 на 16:42