уча в кулинарна академия и имам професионален опит :3
любимата ми рецепта е патешко магре с шоколадов сос и парченца портокал
но искам да ви споделя рецепта за един много сладък и лесен за приготвяне арабски десерт, нарича се ум али (майката на али)
трябва ви бутер тесто, мляко, тонове захар, сметана и ядки (стафиди) по ваш избор
нарязвате си тестото и го печете до златисто, разтапявате 'малко' захар в млякото (може да добавите и ванилия, ако имате), захарта е по вкус, но идеята е да е доста сладко, нещо от рода на 200гр захар на литър мляко, също разбивате и сметана със захар, пак по вкус. накрая натрошавате изпеченето тесто в купичка, заливате го с топлото мляко, слагате натрошени ядки и го покривате със сметана, която изпичате в печката на около 210 градуса (само на горен реотан), докато не хване цвят сметаната. като го готвих това през цялото време си мислех как това е някаква богата версия на попара с мляко
надявам се някой да си го направи вкъщи и да пише кво е станало