- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Правата над живота ми
поставих му ограничение и бариерка да не говори с мен и той го изпълнява твърдо и послушно................... на извънбариерния и безграничен докторчо му сложих една бариерка и граничка и той виж как послушно я изпълнява................. ама ако някой друг го пита ше му каже че няма граници, а не вижда как съм го впрегнал, колко ли още неща в живота има които са го впрегнали итой се ограничава от тях, ама човека си мисли че е извън бариерата.
както вече споменахме и преди, за такива като теб, които са (или които се правят на) чувствителни по отношение на антропология, има една по-подходяща дума, и тя е "създание", понеже подсказва за живо същество, а не просто за неодушевен предмет, обаче това не променя нещата, защото, както вече обяснихме и преди, никога не е имало нещо, което да се самосътвори или да действува от само(-то) себе си абсолютно независимо от Бог, понеже няма как нещо, което ако Той не сътвори, то да се самосътвори, или ако Той сътвори, то да действува напълно самостоятелно без Бог, как си представяш ако някой създаде робот, той да се окаже напълно независим от своя създател, след като зависи изцяло от него, понеже ако не бъде програмиран, тогава няма да има как сам да се програмира, но дори и електрониката му да е от онези с изкуственият интелект, тогава пак ще зависи от създателя(-ите) си, понеже само той(те) би(-ха) могъл(-ли) да я произведе(-ат), така и няма как човека сам да расте от себе си, след като никога не е извършвал съзнателно нито един клетъчен биологичен процес, но след като именно Бог е сътворил човека един вид от нищото макар и с репродуктивна система, следователно именно Той контролира и всички биологични функции, не само онези на зачеването и бременността, но и онези на растежа след раждането, и въобще всичко, понеже няма как човека да прави нещо, след като никога не е правил преди Бог да го (е) сътвори(-л), нито пък контролира някой от биологичните процеси, даже дори и функции като дихателната в повечето от случаите протичат несъзнателно за човека макар и той да може да упражнява известен контрол, имай предвид че от всички хора, които някога досега са се опитвали да се самоубият чрез задържане на дъха, почти не е имало такива, които са успяли да се самоубият по този начин, което доказва че дихателната функция е малко или много един вид автоматична, а когато казахме "роботика и кибернетика" в предишния reply, ние имахме предвид това че човешкия ум не е просто някакъв пълнофункционален компютърен чип, но че си има една основна страна, която е онази на доброто(наричана още "Дух" в Библията - Галатяни 5 гл.), и че е възможно да има и една друга, която е онази на злото(която в Библията се нарича "плът" - Галатяни 5 гл.), докато филосовфията за "аза" не представя човешкият ум като мисловен орган с мисловен процес базиран изцяло на доброто и(-ли) евентуално злото, но като някакъв "аз", чиято (едва ли не) "добра" страна има разнородни свойства т.е. и добри и зли
Последно редактирано от npp : 04-05-2013 на 15:11
наистина е добре да се внимава с "ближния", понеже именно поради съдене дори и млади хора бяха доведени до самоубийство, ето защо е писано: "да обичаш ближния си така добре както би искал да се отнасят (и) с теб ако си на негово място", мога да припомня случаят с съфорумника lsd43, който сложи край на живота си (така да се каже) "под носовете" на целият форум, като даже и никой не беше разбрал че това е станало докато един негов приятел не съобщи впоследствие
просто не съсипвай ближния за да не съжаляваш после цяла вечност, понеже всяко причинено зло е непростимо погледнато в най-дългосрочен план, т.е. нито Бог ще може да ти го прости, нито самият ти ще успееш, нито който и да е друг, понеже най-малкото ще се случи отново при това на самият извършител, а и божественото съзнание не може да прости на злото, защото самото зло е абсолютно непростимо за него, може само страданието, което "тъмнината" причинява на съответните души, да бъде съкратено поне до краят на вечността, но след това ще има следваща вечност, и така няма да има край на кръговрата на вечността, понеже и душите също са част от безкрайно-съществуващото, ето защо е добре да се работи за истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос понеже в Тях има възможност за най-максимално съкращаване на мъките за всяка душа в този най-дългосрочен план, понеже едно е да уреждаш живота си за/до 120 години, но друго е да уреждаш живота в най-дългосрочен план, ето защо Исус е казал:
"Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват. И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат(сиреч, в най-дългосрочен план), и никой няма да ги грабне от ръката Ми(сиреч, пак в най-дългосрочен план). Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички; и никой не може да ги грабне от ръката на Отца. Аз и Отец едно сме." Йоан 10: 27-30
но това означава да се работи за пълното спасение и осигуряване на всички човеци/души от цялата вселена, понеже тази най-дългосрочна реализация е възможна единствено по този начин, сиреч чрез вярност към святата кауза/мисия за всеобхващащо-спасение в истинският Бог и истинският Исус, понеже както досега на земята е имало лекари, които са отговаряли за здравеопазването на цял район от хора, така истинският Светии отговарят за пълното спасение и осигуряване на човеците/душите от цялата вселена, обаче те не са изпълнители, а само ходатаи/застъпници пред истинският Господ Бог, докато само Той може да изпълни самото спасение/осигуряване, ето защо истинските Светии не трябва да бъдат съдени, понеже самото изпълнение на спасението не зависи от тях, но по-правилно е да се проявява съпричастност към святата кауза/мисия
"Аз съм добрият пастир; добрият пастир живота си дава за овцете. Който е наемник(т.е. който търси печалба/награда за себе си), а не овчар(т.е. а не за човеците/одушевените в истинският Господ Бог), и не е стопанин на(т.е. и не е загрижен/не се грижи за) овцете, вижда вълка, че иде, и, като оставя овцете, бяга; и вълкът ги разграбва и разпръсва. Той бяга защото е наемник(т.е. защто търси печалба/награда за себе си), и не го е грижа за овцете(т.е. за човеците/одушевените). Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават, също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете. И други овце имам(сиреч, в вселената), които не са от тая кошара(т.е. които не са от тази планета), и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир. Затова Ме люби Отец, защото Аз давам живота Си, за да го взема пак. Никой не Ми го отнема, но Аз от Себе Си го давам. Имам право да го дам, и имам право пак да го взема. Тая заповед получих от Отца Си." Йоан 10: 11-18,
"От това познаваме любовта, че Той даде живота Си за нас. Така и ние сме длъжни да дадем живота си за братята, Но ако някой, който има световните блага, вижда брата си в нужда, а заключи сърцето си от него, как ще пребъдва в него любов към Бога? Дечица, да не любим с думи нито с език, но с дело и в действителност. От това ще познаем, че сме от истината, и ще уверим сърцето си пред Него" 1 Йоаново 3: 16-19
да "даваш живота си" в тези пасажи означава да работиш за спасението/осигуряването на човеците/душите в истинският Господ Бог, понеже всички човеци са наши братя в Него най-малкото поради това че именно Бог Отец е Който извършва всички биологични процеси на зачеване, бременност, растеж и живот
Последно редактирано от npp : 04-08-2013 на 16:25
Изражението на лицето ми, когато допреди малко четях "Полова система при човека" (нали ще ставам доктор) и изведнъж виждам цитираното.
Сериозно, хвани един учебник и се образовай. Няма нищо общо с Господ - има обменни процеси между изменчиви (но и равновесни) системи.
ПП: Мерси за подробното инфо (ирония).
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-08-2013 на 17:50
най-напред не е имало дори и едноклетъчни биологични същества, а какво остава за човеци с полова система?!, истината е че ако не беше истинският Бог, тогава нямаше да има дори и атоми, като се има предвид че всички духовни, ментални и телесни движения в вселената са контролирани от Бог, и нищо не се случва без Него, ето как дори и оплождането би било невъзможно без Бог, да не говорим че половата система също нямаше да функционира
Последно редактирано от npp : 04-08-2013 на 20:44
не е в сън, а в полусън, нито спи сладко, защото страда за погиващите/погиналите човеци, но Той винаги е достатъчно буден докато се намира в състояние на полусън дотолкова щото поне да не допусне разпадане на атомите, молекулите, творенията и съществата, които е създал, плюс това добрите молитви Го събуждат, и дори е възможно да бъде напълно събуден чрез такива молитви
Последно редактирано от npp : 04-08-2013 на 20:53
то май излиза, че кога е в сън и кога не е в сън ти си го определяш................. хилядолетен сън по желание на клиента.
Дори и дефендър не се връзва на умосътворенията ти...
Също така, ако си учил химия и биология ще видиш че много от основните принципи се припокриват. Според мен не трябва изобщо да има разделение живо и неживо. Как определяме кое е живо? Трябва да мърда ли? Всяко нещо в този свят е в постоянна връзка със заобикалящия го свят и реагира на промените в него. Ако удариш един камък в земята се чува звук - това е най-примитивната форма на реакция. И всяко нещо реагира и се променя според заобикалящата го среда. При "живите организми" обаче е усложнено, понеже там се наслагват много системи на различни равнища, които взаимно зависят една от друга. Но в основата си всички сме изградени от атоми (а и вероятно от още по-малки частици и вълни).
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 04-08-2013 на 23:53
ПП: дълго време търсих удобен случай къде да пусна тази картинка от папката ми с картинки ........... нали бе докторе, ................ хихи
ПП2: сега доктора ще каже............... това нарочно го написах в горния си пост, ............. защото предвидих как ще реагираш .............. а аз после ще му отговаря - ами аз знаех че си го написал нарочно и затова реших да ти отговаря защото не ми пука за въдичките ти........... и той после ще ми каже ... ти си тъп, мрън-мрън, повече не ми пиши ....... мрън, мрън ............ и в 1.00 часа ще си легне.
Последно редактирано от defender : 04-08-2013 на 21:53
^Аз пуша, ти се вкарваш във филма... Как става тоя номер?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
С гъби без месо май постиш.![]()
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
да, ама гъбите най-добре ми вървят с ориз ................... също много ме кефи и бялата хълвЪ.
Бог Отец изпада в състояние на полусън през първите 5-6 хилядолетия от началото на вечността
"те са и седмина царе(т.е. седем времена), от които петимата паднаха(т.е. от които, считано от седмият ден нататък, 5 времена по хиляда години ще преминат), и единият сега е(т.е. и свършекът ще настъпи в шестото хилядолетие), а другият още не е дошъл(т.е. а времето, за което "тъмнината" ще продължи да царува през шестото хилядолетие още не е настъпило), и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. обаче след като настъпи, ще продължи (съвсем) малко);" Откровение 17: 10
ами аз тука никъде не видях да пише за хилядолетен сън .............. камо ли за полусън.
отделно, защо например "царе" трябва да означава "времена"........... и т.н.
както досега вече е имало построени цели големи постройки от lego конструктор, макар и преди десетилетия да не е имало нито една произведена lego част, така и някога преди хилядолетия не е имало нито една елементарна частица, защото тогава Бог още не е бил започнал да сътворява, макар и сега вече отдавна да има огромни сътворени от Него галактики пълни с стотици милиарди слънца и планети изтъкани от елементарни частици, понеже след като е трябвало хора да произведат lego частите и после пак хора да направят постройки от lego, едва ли елементарните частици са се пръкнали от само себе си и след това небесните тела и биологичните същества са се самосъздали, но след като Бог ги е създал (макар и човеците да не могат да проникнат и установят какво има отвъд ядрата на елементарните частици), тогава е сигурно че и Той управлява движението на всяка една от тях и на всеки обект било то неодушевен или одушевен, следователно нищо не може да стане от само себе си без Него, но всичко е задвижвано от Бог
в библейските писания не е обяснено подредено и подробно като по учебник, защото истинският Бог иска за свои светии/духовни служители само човеците, които сами си понасят "кръста", и които не вярват в никого, дори и в самите себе си, освен само в истинският Господ Бог, и които не се основават на (по-)знания, но единствено на съвършената любов към останалите човеци/души за изобилен и вечен живот, понеже Той само на тях/на такива открива написаното в Библията така щото подрежда в тях всичко и затова те могат да го разбират директно, докато другите дори и когато се напъват до краен предел не могат да разберат правилно написаното Слово, например ето как неведнъж ни бе дадено дори специално за теб да свидетелсвуваме цялото Негово Слово с всичките му най-съществени неща, обаче ти и досега не можа да го схванеш, и пак питаш за неща, които вече ти бяха обяснени, понеже и библейското писание е като разбъркан пъзел с хиляди детайли (раз-)пръснати по протежение на цялата Библия, а от благодатта, която дава само на Своите избраници, получават само онези, които се основават единствено на любовта към останалите човеци/одушевени на вселената, докато никой от останалите не получава от нея, но тук са нужни правилната вяра в истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, както и дълготърпение, а не нетърпелив гняв за придобиване на мъдрост, власт, възвишеност, могъщество, слава, и пр.
"Отгде произлизат боеве, и отгде крамоли(т.е. вражди и интриги), между вас? Не от там ли, от вашите сласти(т.е. от вашите нечестия/неправди), които воюват в телесните ви части(т.е. чрез които сте вражески/враждебно настроени против други човеци)? Пожелавате, но нямате; ревнувате и завиждате, но не можете да получите; карате се и се биете; но нямате, защото не просите(т.е. защото не искате само Добрите неща). Просите и не получавате, защото зле просите(т.е. защото не искате правилно), за да иждивявате в сластите си(т.е. в лошотиите си). Прелюбодейци(т.е. смутители/натрапници/угнетители/осквернители)! не знаете ли, че приятелството със света(т.е. че приятелството с света на лукавия, което е царството на верческото/духовното беззаконие) е вражда против Бога? И тъй, който иска да бъде приятел на света(т.е. приятел с царството на човешката(666) духовност/религия), става враг на Бога. Или мислите, че без нужда казва писанието, че Бог и до завист ревнува за духа, който е турил да живее в нас? Но Той дава една по-голяма благодат(т.е. едно по-съвършено спасение/осигуряване); затова казва: "Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат". И тъй, покорявайте се на Бога, но противете се на дявола, и той ще бяга от вас. Приближавайте се при Бога, и ще се приближава и Той при вас. Измивайте ръцете си, вие грешни(т.е. вие, които сте неправдени/лоши в вярата), и очиствайте сърцата си, вие колебливи(т.е. вие, които все още не държите твърдо правилната вяра в истинският Господ Бог, но сте в отклонение(-я)). Тъжете, ридайте и плачете; смехът ви нека се обърне на плач, и радостта ви в тъга(сиреч, скърбете за човеците пред истинският Господ Бог така щото да се издейства спасение за тях в Него - виж Матей 5:4). Смирявайте се пред Господа, и Той ще ви възвишава." Яков 4: 1-10
Последно редактирано от npp : 04-08-2013 на 23:29
^ Нека позная... само ти, истинския свидетел на Божието слово, имаш привилегията да разчиташ свещенните слова... И само твоя прочит е истински, понеже идва от съвършената любов към човеците и от самия Бог.
истината е че има безброй много Светии, които разбират правилно Словото и Писанието от истинският Господ Бог, но истината е че и (дори) не е нужно Писанието да бъде четено и разбирано, защото Бог е просто любов, докато (по-)знанието възгордява във вярата, което означава че става въпрос за нещо съвсем разбираемо от всички човеци, и то е че не е редно да бъдем лоши към другите човеци, нито е редно да причиняваме каквото и да е зло на когото и да е от останалите хора, и че би било още по-добре ако ги обичаме дотолкова че да им правим колкото се може по-големи добрини, тъй като най-малкото чистата съвест и благоразумието(здравият разум) са двете истински "очи" в главата на всеки човек, който не се отрича от истинската мъдрост, която е любовта към ближния
"На мъдрия очите са в главата му, А безумният ходи в тъмнина; Обаче аз познах още, че една участ Постига всички тях." Еклесиаст 2: 14,
"Който казва, че е в светлината, а мрази брата си, той и до сега е в тъмнината. Който люби брата си, той пребъдва в светлината; и в него няма съблазън. А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му." 1 Йоаново 2: 9-11
ето защо и истинският Господ Бог създаде нас Неговите свидетели, (за) да изобличаваме (по-)знанието в вярата че е погрешния път(забраненият "плод"), и за да насърчаваме любовта/добротата към другите човеци, според както е писано:
"И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото(т.е. но от "дървото", което за човека е "дърво" за придобиване на окултни/езотерични (по-)знания), да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш." Битие 2: 16-17,
"А змията беше най-хитра от(т.е. и ето дявола дойде от "тъмнината" и (той) беше по-хитър в сравнение с) всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред(т.е. което е отвъд) градината(сиреч, от "дървото", което за човека е "дърво" за придобиване на окултни/езотерични (по-)знания), Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите(т.е. в вас ще се появявт трансцендентални/йогически/окултни възприятия/сетива) и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото(т.е. и ще станете вездесъщи като самият Бог, бидейки всезнаещи и всемогъщи като Него). И като видя жената, че дървото беше добро за храна(т.е. че на пръв поглед изглеждаше подходящо за човека), и че беше приятно за очите(т.е. и че на пръв поглед изглеждаше благонадеждно за човешкият ум), дърво желателно, за да дава знание(т.е. за да дава всезнание и всемогъщество), взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. Тогава се отвориха очите(т.е. тогава в тях се появиха трансцендентални/йогически/окултни възприятия/сетива) и на двамата и те познаха, че бяха голи(т.е. и от онзи момент нататък те започнаха да възприемат Божиите Творения като грешни/греховни); и съшиха смокинови листа та си направиха препаски(т.е. и изнамериха множество лъжливи/неправедни духовни/религиозни познания и си направиха човешка(666) духовност/религия, започвайки по този начин да сквернят Божиите Творения)." Битие 3: 1-7,
"А относно идоложертвеното(т.е. относно неправдата в вярата): Знаем, че ние всички уж имаме знание да разрешим въпроса! Но знанието възгордява, а любовта назидава(също: смирява). Ако(т.е. та ако в това отношение, сиреч на вярата) някой мисли, че знае нещо, той още не е познал както трябва да познава. Но, ако някой люби Бога(т.е. истинският Бог), той е познат от Него." 1 Коринтяни 8: 1-3
дори и само това че никой от хората не би искал да претърпява/понася което и да е от нещата, които са неприятни или най-малкото непоносими за него, е свидетелство за това че по принцип никой не обича злото, и това как всеки от тях не би отказал да му се случи което и да е от добрите неща, които са му приятни или най-малкото които му доставят най-голямо удоволствие/наслаждение, (също) доказва че същността на всеки човек и въобще на всяко одушевено/всяка душа е именно доброто
Последно редактирано от npp : 04-09-2013 на 14:09
Естествено, че "имаме право". По принцип ми се вижда примитивно приписването на вина върху човек, който избира самоубийството. Тоест нещо подобно:
Ако изключим свързаните с конкретни материални проблеми самоубийства, в основата седи липсата на смисъл. За тези, които имат съществена нужда от такъв, единственото, което остава, е донякъде съзнателно да си изградят илюзия или да се откажат от живота. Освен това животът като дълг е едно от най-обезсърчаващите неща за индивида, всъщност всичко възприето като дълг (морал, знание, вяра и прочие) има подобни последици. (Тук не коментирам дали дългът е полезен за развитието на индивида, защото това предполага еднозначен отговор на въпроса, дали е възможна свобода без освобождаване.) Самоубийството като възможен избор е привилегия на тези без чувство за дълг или ограничени от морални норми/религия.