- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо "напуснахте" България
+1
съгласен съм с ForzaFelipe, пожелавам ти успех братле!
Поради доста причини,но ще изброя неща ,които особено ме дразнят.
1.Писна ми да ме дискриминират в собствената ми държава! Писна ми от различни индивиди от цигански произход,които по никакъв начин не допринасят за държавата ни,а само я развалят. Писна ми да ми казват,че трябва да се съобразявам с тях,да им помагам и така нататък . Не желая да такива хора да живеят на моят гръб.
2. Писна ми от крадливи политици !
3. Писна ми от беззаконието и анархията в държавата !
Много си малка да го разбереш, ама човек завършил рисуване и философия няма как да си намери добре платена работа. Има висше както и висше...
Второто което, е тези така наречени учени какво точно са направили, че да си заслужат парите? Ти въобще знаеш ли каква е работата на тези прословати учени? Седът си на гъза и се оплакват...
Или пък ние сами си се гониме?
Интересно ми е в коя държава си където тези 2-те точки не важът.
Не ме слагай в женски род.
Единствените професии и образование , с които можеш да се реализираш, с аджеба сигурна работа и доходи са медицина, Военно морското, архитектура до някаква степен и туй то. Всичко друго е... ташак работа.
Претъпка се с икономисти и прависти.
Държавата - България в момента е пред ръба. Или въобще не може да се нарече ,че имаме такава.
Университетите са в окаяно състояние! Голяма част от преподавателите да не кажем,че са пенсионери. Приемат кандидат студенти лесно , турчета на едни места си плащат да не ги късат, а на други и това не правят.. и се в края бълват хиляди завършили ,,висшисти'' .
Но не ! Кадърни хора отиват в чужбина , за да учат. След това се връщат в БГ с желанието с получения опит да завъртят някой бизнес у родната си земя , но веднага се провалят и я напускат за винаги.
Не разбираш ли, че с 500 лв, дори 1000, на убийствена работа... не се гледа семейство !
Тук се преуспява само с връзки, мръсни игрички и подкупи...
Циганите скитат по улиците и изнудват стари пенсионер... А ти как си се представяш с 200 , 300 лв пенсия , без да те издържа някой ?
А учените и кадърните хора , които напускат България, защото тук няма работа за тях... в чужбина им постилат червен килим.. и ги търсят под камък и листо, защото знаят, че точно от такива хора се нуждае ... бъдещото развитие на държавата им!!!
Последно редактирано от klimatronik : 04-17-2013 на 07:33
Не знам дали говориш за България или за чужбина, но за чужбина това твърдение е просто абсурдно, за България също не е вярно.
Вземи се информирай как фирми, които в момента дават работа на стотици човека, са започнали от едно малко гаражче и Лада.
Факт е, че в държавата положението е трагично, но не можеш да ограничиш успелите до 4 професии.
Аз съм ще заминавам в чужбина това лято.
Едит: Сега прочетох и медицина. МЕДИЦИНА?! Нелепата област, в която личен лекар си клати краката и взима пет бона от въздуха, а кардиохирургът - под 1000 лв, ако няма частна практика?! ТОВА ли ти е сигурното? Че да захвана един личен лекар да стана, живот ще си живея.
Не се вкарвай във филми . То така се отваря фирма , от гаражче и Лада - ми айде успех ти пожелавам. Отваряй фирма.
Не всеки човек има този нюх и не всеки има тези качества за успешна реализация, но хората са различни и на много държава не им осигурява работа за желаната професия.
Не казвам ,че не става, но е в пъти по-трудно и невъзможно , от колкото в западни държави.
Медицината не е за всеки. Хирурзите взимат също сравнително малко... дори подигравателно малко! Болниците винаги изпитват недостиг на лекарства и технологии! Но имат сигурна работа, докато другаде риска от безработица е голям.
Така... заминаването в чужбина е личен избор на всеки! Никой няма право да съди емигриралите ! Тук може да има работа за някои, но за другия няма. Тук средната класа е унищожена . Това исках да кажа. Никой няма право да съди!
Бая са ви странни представите за платежни професии.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Личните лекари далеч не си клатят краката . През кабинетите им минават над 100 човека всеки ден . Болни , нервни деца все мрънкащи и немрънкащи . Отделно посещения по домовете не си е малко .
В България съм,засега ...Интересно ми е в коя държава си където тези 2-те точки не важът.
О, ужас! Мрънкащи и недоволни хора. Тц, тц.
Как ви се струва да си до лакти в нечий гръден кош, да му виждаш биещото сърце, да слагаш стентове и да вадиш тромби от аорта и да получаваш 900 лв?
А тия посещения по домовете се правят тооооолкова рядко, че нямам думи.
Аз говоря за конкретна фирма, не си правя вятър на устата![]()
Естествено че хирурзите имат много по тежка работа . Но това не значи че и личните лекари само си клатят краката .
Те хирурзите не ,че имат по- тежка работа , ами по- рискована от на личните , макар че не може да се каже и така.
Всеки си специализира отделна област.
Я вземи някой хирург да лекува болни от всякакви болести - ми не става
Първо ми казваш как човек с 2 висши беше вишни, после ми обесняваш как образованието в България е боклук. Та значи, този с 2 висши не може повече от това да беше вишни и за това и бере вишни.
Останалата ти част от поста също е некадърна, но темата е била предъвката няколко милиона пъти.
А как се отваря фирма бе пичке? С S65 и къща в Бояна в часта която има канализация и с предпочитане да е пред резиденцията?
Ти си тоя дето си във филмите!!!
Заглавието на темата е: "Защо "напуснахте" България". Искам да ти обърна внимание на думата "напуснахте"! Много критики имаш, ама 1 ред не можеш да прочетеш. Не ми трябваше много, за да ви дам пример как даден човек в България не говори Български. После пантерка решава, че трябва ме цитира по темите...
Много му е кеф на 1 хирург когато твоя живот е на масата пред него. Много ще му е кеф когато те направи сакат или просто те утрепа.
Аааа, понеже говореше как в чужбина постилят червен килим на Българите което е меко казано смехотворно ще ти кажа какво точно трябваше да направи 1 Българка която е била хирург в България за известно време тука на континента на мечтите. Нищо особено... Само и трябваше 10 години училище и много късмет...
Последно редактирано от Nakadah : 04-18-2013 на 07:15
хахахаххахаха. Ти си било много лудо джоре.
Един човек никога няма да стане хирург без да си харесва работата.
Относно за учените , които им постилат червен килим не виждам нищо смехотворно.
Да , представят ни като циганска нация, но на доброто качество мръвка държат .
Относно за висшето - всичко зависи от самия човек, но как очакваш един висшист да си намери лесно работа като е пълно с такива.
И с основание ще твърдя, че всички млади хора, които знаят език и имат възможност да заминават в чужбина - да го правят и да не връщат.
А средна класа в Бг не съществува.
Последно редактирано от klimatronik : 04-18-2013 на 07:58
Да,видях заглавието. В темата пишат доста хора,които все още са в България. Ти в чужбина ли си,за да пишеш в тази тема?Заглавието на темата е: "Защо "напуснахте" България". Искам да ти обърна внимание на думата "напуснахте"! Много критики имаш, ама 1 ред не можеш да прочетеш. Не ми трябваше много, за да ви дам пример как даден човек в България не говори Български. После пантерка решава, че трябва ме цитира по темите...
Как си направил сметка,че не знам български,да не би да пиша на китайски ?
И в коя държава си по-точно?
То и там не е лесно, ако човек е без образование.
Я иди в кралство Монако или Германия..
Друг свят!
Кризата, ако ще срива ЕС и развитите държави , та то БГ ще става Сомалия.
Аз ще се пробвам в България, но знам какво е положението.
Как простите стават все повече , а управляващите все по-прости.
В България всичко е под всякаква критика. За какво въобще си говорим :д Който има възможност, да си стяга куфарите и да заминава на вън. Тук в нашата държавица се е видяло, че оправия няма да има. Да живееш и да работиш за единия хляб не си струва.
чета ви и усещам голяма злоба към България в повечето постове? Каквото и да си говорим факт е ,че почти всичко в държавата е много зле. Като почнем от заплатите , минем през боклука по улиците , бездомните кучета , циганите , мафията и т.н.., дълга и широка. Преди години обаче ,живота не е имал нищо общо с днешният. Не винете само "България" , затова ,че нашият живот е толко зле. Родината си е родина , има какви ли не хубости , история и т.н. Просто ние българите сме проостт народ и ние си го правим така. И не са виновни само хората от парламента и т.н. Те са в основата , но от голяма част и ние сме си виновни. И мойте роднини са в чужбина , ест, и аз скоро ще се пробвам да се установя при тях , но никога няма да забравя какъв съм , от къде съм и така нататака...........................