.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 68

Hybrid View

Мега фен
    ^
    ^
    толкова съм лош, какво да направя npp, ще ме посъветваш ли, за да стана като подобен на тебе и останалите езичници-свидетели и да говоря на "ние" все едно говоря от името на Бог.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ^
    ^
    толкова съм лош, какво да направя npp, ще ме посъветваш ли, за да стана като подобен на тебе и останалите езичници-свидетели и да говоря на "ние" все едно говоря от името на Бог.

ние имахме предвид като цяло (- и няма как да изтъкваме себе си след като сме просто/само едни марионетки в ръцете на истинският Господ Бог пред цялото Божие Царство), не че съревнование кой е най-безгрешен от всички, тъй като целта не е да си съперничим, а да се осигури пълно спасение и изобилен живот за всички човеци до краят на вечността, така че целта е да се работи за спасението/осигуряването на човечеството в истинският Бог и истинският Исус без да се угажда на каквото и да е нещо, което не е безобидно/добро за всички човеци

"Никому не връщайте зло за зло; промишлявайте за това, което е добро пред всичките човеци; ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци. Не си отмъстявайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв(т.е. но оставете въздаянието в ръцете на истинският Господ Бог); защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението(т.е. въздаянието е Моя работа, не ваша), Аз ще сторя въздаяние, казва Господ". Но, "Ако е гладен неприятелят ти, нахрани го; Ако е жаден, напой го; Защото, това като правиш, ще натрупаш жар на главата му(т.е. защото така ще направиш той да стане по-добър)". Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." Римляни 12: 17-21,

"И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения(т.е. благословения) за всичките човеци(т.е. за спасението/изправлението на всички човеци), за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината(т.е. и всички те да станат/бъдат праведни). Защото има само един Бог и един ходатай(или: и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички; за което аз бях поставен проповедник и апостол, (истина казвам, не лъжа), учител на езичниците във вярата и истината. И тъй, искам мъжете(т.е. братята в вярата) да се молят на всяко място, като издигат ръце свети(т.е. искайки само добрите неща), а не гневни и препирливи(т.е. но не и да постъпват противно на доброто), Така и жените(т.е. така и сестрите в вярата) да украсяват себе си със скромна премяна, със срамежливост(т.е. с смирение) и целомъдрие(т.е. и доброта), не с плетена коса(т.е. не с чрезмерна мъдрост) и злато(т.е. и тщеславие) или бисери(т.е. или човешки предания) или скъпи дрехи(т.е. или възвишеност), а с добри дела, както прилича на жени, които са се посветили на благочестието(т.е. на вярата)." 1 Тимотей 2: 1-10

искам да съм готин пич, а не лош самарянин, хулиган ............... а npp мълчи ли мълчи,

нямахме предвид че самаряните са зли, но че досега вярващите обикновено (си) мислеха че да си вярващ би трябвало да означава (че си) по-добър/праведен/свят (дори и) от самаряните, които бяха известни с това че могат да бъдат добри (дори) и без да вярват в Бог и без да следват верческа/духовна традиция, и от тази гледна точка онези, които са вярващи/религиозни но съдят ближния и не са добри към всички човеци, могат да се окажат по-лоши и от самаряните - и съжаляваме че не сме непрестанно на линия в този форум, понеже сме заети/имаме да свидетелствуваме и в други форуми по света където е пълно с хора, които наистина са жадни за Свидетелството от истинският Господ Бог
    Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 20:17

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и съжаляваме че не сме непрестанно на линия в този форум, понеже сме заети/имаме да свидетелствуваме и в други форуми по света където е пълно с хора, които наистина са жадни за Свидетелството от истинският Господ Бог
    npp, абе ти си бил някакъв интернационален "свидетел" ............... а в коя държава "свидетелстваш" сега. ............... там как ти приемат свидетелството.
    Последно редактирано от defender : 04-19-2013 на 20:21

Мега фен
    npp, абе ти си бил някакъв интернационален "свидетел" ............... а в коя държава "свидетелстваш" сега. ............... там как ти приемат свидетелството.

има много хора от целият свят, които желаят да чуят нещо ново, което да ги води към съвършенство във Вярата, от: северна и латинска америка, англия и другите западно-европеийски държави, австралия и нова зеландия, израел, арабският свят, филипините, африка, и още много други - досега сме свидетелствували пред хиляди човеци от цял свят, което дължим изцяло на истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос както и на истинските Светии, иначе едва ли щяхме да имаме тази възможност
    Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 20:53

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си