Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
ахахах божеее, чужденците дори не ни знаят къде сме на картата на Европа и ни смятат за цигани, а вие говорите как не сме били зле. Питал съм учители, които би трябвало да са по-начетени, нямат идея. Питал съм случайни хора, пак нямат идея. България за тях е "просто една държава, май в Източна Европа". Руснак ме пита "кирилица или латиница използвате за азбука". Финландци ме питат "Ти защо си толкова бял, българите не сте ли по-черни?". При споменаването на заплатите ми се смеят "аз толкова изкарвам за ден". Пак си помислете дали някой ни знае и дали някой реално го боли фара за държавицата ни.
еми фак оф бе, като не ни знаят. те са единствените губещи. На нас природата ни е дала достатъчно. В колко други европейски държави лятото ще се печеш на готини плажове и на перфектните температури (нито много влажно, нито студено, нито горещина), а зимата ще спускаш със ските по склоновете? Колко други европейски държави ще се похвалят с несметните исторически богатства, които седят под тая земя, по която крачим? Цялата история на региона я имаме под нас. Не ни знаят - кур за тях. Кво ни сравняваш точно па с финландците - една от най-отрепаните за живот страни (без да броим стандарта). Някой някъде беше направил класация за 'нивото на щастието', и мисля че ние живеем по-щастливо от тях, от тия депресирани ескимосчета. Има и по-малки / малобройни евродържави от нас. Т'ва, че някви си скандинавци, особено пък и даскалите им, не си познават континента, на който живеят говори лошо за тях, а не за нас.

Парите не са единственият фактор. Исторически така сме се развили, за т'ва сме на това дередже, за т'ва ни е и такъв манталитета. Сигурен съм, че повечето млади българи живеят по-'щастливо' от скандинавските си връстници.