.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 144
    Мега фен Аватара на Chacho

За или против кръвосмешението?

Какво мислите по въпроса с кръвосмешението, трябва ли да се табуизира такава връзка? Аргументът за децата на подобна двойка е ясен, но гей двойките дори нямат възможност да имат свои деца, а за тях осиновяването е решение. Какво прави една такава връзка ненормална?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на ubuntureload
    Гей или не гадна картинка е Яко съм против! Въпреки че имам братовчедки на които бих посегнал остро
    MY NEW LOVE S55 AMG + чипче++=600+hp!

Ами аз лично смятам,че е нормално ако се отнася за 2,3 и т.н братовчеди . Иначе ми изглежда ненормално и противоестественно . Роднините са за да ги обичаш , но не по интимният начин иначе би било странно . Не знам не ми се струва нормално да обичам някой от братята си по онзи начин или пък баща ми и дори историите за любовта между братя и сестри и т.н са ми измислени и нереални . Виж ако става дума за доведени деца тогава съм ЗА любовта им , но иначе е доста извратено .
    Имам приятелак която ходи с 3 -ят си братовчед и въпреки,че не са толкова близки като кръвна връзка все още има хора ,които ги обивиняват и оплюват връзката им . В такъв случай съм либерална и нямам нищо против такива отношения . Но любов с брат,сестра , майка и т.н според мен става дума за някакво душевно изкривяване .
    А по въпросът за децата нали се раждали изродчета от подобни отношения а осиновяването е по добрият вариант .

П.П Впрочем доста интересна тема

Оставяйки настрана имането на деца, самият факт, че искаш да правиш секс със сетстра си/братовчедка си/майка си е ясен показател, че имаш някакъв сериозен проблем със сексуалността си. Обикновено хората които практикуват инцест са с много дълбоки сексуални комплекси и/или са с ментални отклонения (или са деца които тепърва откриват своята сексуалност).

А и в края на краищата, на Земята има 3 милиарда същества от противоположният пол. Толкова пък да не можеш да си харесаш някоя...

Виж за братовчедите стига не са първи съм малко по добре настроена ,тяхната кръвна връзка не толкова силна какот е при първите или при братята и сестрите .

@ubuntureload: Хубаво де, но дебелите хора също са грозна гледка. Тях някак си ги приемаме.

@vladyman: Какъв е проблемът със сексуалността, който би ме спънал да имам връзка със сестра си? При условие, че днешните модели на възпитание като цяло ни учат да третираме братята и сестрите си като отделни личности, защо не и в това отношение? То има 3 милиарда същества от другия пол, този аргумент може да го извадим за всяко едно момиче. Но търсим причина да се откажем от роднината.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Ако иде реч за някакви далечни братовчеди(4+), не го смятам за ненормално.

Мега фен
    Единствената и основателна причина за нежеланите кръвосмешения и създаването на поколения е вероятността от предаване на специфични болести.
    Иначе е имало периоди в минали епохи, когато това се е считало за нормално.
    Иначе двама бащи-хомосексуалисти не бива в никакъв случай да отглеждат дете, защото то може да придобие гейски чарти..
    същото е и с децата на лезбийките , където мъжкото присъствие отсъства

anonymous708973
    Guest
    Това с гейските черти е голям предразсъдък.

По темата: Въпрос на възприятие е. На мен ми е гадна мисълта, мозъкът ми не го позволява. Ако ще 3-ти братовчед да ми е... не.
    Да не си открил някоя неизвестна братовчедка? :д

Аз съм Против! Втория ми братовчед,който е на 16 и винаги съм го обичала като брат на нова година така яко ми налетя да ме съблича и още какви ли не гнусотий да прави с мен,при положение,че не беше и близнал алкохол...
    Провали и деня и ноща ми! Ужасен е. Има намерения (интимни) към мен,не ме обича като братовчедка и си е доска изврътено. Едвам го понасям,а той продължава...какво да кажа! Против съм си.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Това с гейските черти е голям предразсъдък.

По темата: Въпрос на възприятие е. На мен ми е гадна мисълта, мозъкът ми не го позволява. Ако ще 3-ти братовчед да ми е... не.
    Да не си открил някоя неизвестна братовчедка? :д
    Не, просто преди време бях стигнал до извода, че толко са ми набили в главата, че е неправилно, та бих дискриминирал некви хора.

Супер фен Аватара на gabi_94
    Не го намирам за нормално...Поне до 3ти братовчеди за мен лично е извратено. Пък и нали знаеш защо в Англия за грозновати хората? - Било е нормално да се женят за братовчеди. При едни такива кръвосмешения се раждат деца с недъзи - това е най-простият пример защо са недопустими тези връзки.
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    И за мен е извратено. Дори не знам как е възможно да погледнеш на роднина по този начин.
    Но факт, че всички тези възприятия идват именно от възпитание и общество. Така че, при други обстоятелства, можеше да ми се вижда най-нормалното на света.

ПП. Не одобрявам осиновяването на деца от гей двойки.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    И за мен е извратено. Дори не знам как е възможно да погледнеш на роднина по този начин.
    Но факт, че всички тези възприятия идват именно от възпитание и общество. Така че, при други обстоятелства, можеше да ми се вижда най-нормалното на света.

ПП. Не одобрявам осиновяването на деца от гей двойки.
    Ами да, нещо такова.

Мега фен Аватара на draid
    Да бе, хората си се привличат по между си, единствено знанието че имате роднинска връзка възпира много хора. Ама ако не знаете ? По-принцип съм против не само заради децата, има много неща които възпрепятстват такива връзки. Иначе това педали да осиновяват деца съм толкова против , че няма на къде повече.

Повече от фен Аватара на feikk
    Ми не го одобрявам. Дори не мога да си го представя.
    За гей двойките не искам да коментирам.. умопомрачаващи неща се случват по тоя свят. xD
    dgdg

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    Против съм.
    Независимо втори, трети, десети. Противна ми е самата мисъл, че деля легло и всичко останало с човек от рода ми.

Голям фен Аватара на DENKAZ
    Град
    В реалността
    То хубаво ще се пълните, ама шайките после недъгави, с други думи - против съм.
    Schhh! Hear the silence...

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    абее всеки да живее както иска
    мене лично не ми допадат тези неща
    братовчедите са ми хубави, но само до тук
    не гледам по различен начин на тях, просто нещо като братя, а пък за брат ми или баща ми не искам и да помислям
    това ми звучи извратено и гнусно
    за гей двойките ами по-скоро съм за осиновяването
    все пак и те искат да имат деца
    това, че имат различна сексуална ориентация според мен не е основание да им се откаже да осиновят дете
    какви по лоши родители има..

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Защото човекът е стадно животно. Живеем в общество и колкото и да искаме да сме модерни, освободени и без предразсъдъци, в това общество съществуват норми, налагани през годините - морални ценности, правни ограничения и прочие, може да се сетите и сами.
    Фактически, нашият закон забранява сключване на брак между роднини до четвърта степен (т.е. до първи братовчеди, включително). Но той забранява единствено създаването на обществената единица "семейство". Никой не може да те спре, ако желаеш да имаш връзка със сестра си.
    Психологическата нагласа е следствие на години насаждане, че това не е морално и не е правилно. И дори тя се корени в чисто практическия аспект, че двама души обикновено се свързват, когато целят да създадат семейство и деца. От медицинска гледна точка, вероятността за малформации на бебе при нормална двойка е 3-4%, докато при кръвосмешение, този процент скача на 30. Това се обяснява с натрупването на мутирали гени в човешкия организъм. Рискът от наследствено заболяване при децата се увеличава, когато и двамата родители носят един и същи мутирал ген, т.е. когато ДНК-то им е близко.
    Не че не се е случвало. Особено често е било в Средновековието, когато бракът между роднини е гарантирал запазването на имотите и богатствата. Но заради тези израждания от кръвосмешение, цели династии са погивали.
    От там години наред се избягва тази практика и се стига до заклеймяването ѝ като порочна дори от църквата.
    С две думи - срещу кръвосмешението стоят години и години насаждане на стереотипи, докато те не биват узаконени в светските и църковните закони.
    Тва достатъчно ли е като отговор?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Защото човекът е стадно животно. Живеем в общество и колкото и да искаме да сме модерни, освободени и без предразсъдъци, в това общество съществуват норми, налагани през годините - морални ценности, правни ограничения и прочие, може да се сетите и сами.
    Фактически, нашият закон забранява сключване на брак между роднини до четвърта степен (т.е. до първи братовчеди, включително). Но той забранява единствено създаването на обществената единица "семейство". Никой не може да те спре, ако желаеш да имаш връзка със сестра си.
    Психологическата нагласа е следствие на години насаждане, че това не е морално и не е правилно. И дори тя се корени в чисто практическия аспект, че двама души обикновено се свързват, когато целят да създадат семейство и деца. От медицинска гледна точка, вероятността за малформации на бебе при нормална двойка е 3-4%, докато при кръвосмешение, този процент скача на 30. Това се обяснява с натрупването на мутирали гени в човешкия организъм. Рискът от наследствено заболяване при децата се увеличава, когато и двамата родители носят един и същи мутирал ген, т.е. когато ДНК-то им е близко.
    Не че не се е случвало. Особено често е било в Средновековието, когато бракът между роднини е гарантирал запазването на имотите и богатствата. Но заради тези израждания от кръвосмешение, цели династии са погивали.
    От там години наред се избягва тази практика и се стига до заклеймяването ѝ като порочна дори от църквата.
    С две думи - срещу кръвосмешението стоят години и години насаждане на стереотипи, докато те не биват узаконени в светските и църковните закони.
    Тва достатъчно ли е като отговор?
    Общо взето. То и на мен ми е това мнението. Надявах се да накривя мнението и на други хора или да преустановя собственото, та чакам жарки дискусии.

Град
    Варна
    Интересна би била такава дискусия, ама до момента виждам само "гнусно ми е, не го възприемам", пък защо... никой не знае

Град
    Варна
    Макар че... сетих се за едно друго нещо.
    Да вземем древен Рим, например. Тогава е било модерно, едва ли не, да бъдеш хомосексуалист. Любовта е процъфтявала между мъжете, докато жените са ползвани за продължение на рода.
    След това се намесва Църквата и години наред, хомосексуализмът е бил заклеймяван като грях.
    А сега каква е тенденцията?...

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Интересна би била такава дискусия, ама до момента виждам само "гнусно ми е, не го възприемам", пък защо... никой не знае
    е как защоо
    не е нормално да имаш връзка с баща, брат, майка, сестра и там други роднини
    отговора не изисква стотици редове и много обяснения
    просто както каза това са едни стереотипи, които сме ги възприели като закон

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    е как защоо
    не е нормално да имаш връзка с баща, брат, майка, сестра и там други роднини
    отговора не изисква стотици редове и много обяснения
    просто както каза това са едни стереотипи, които сме ги възприели като закон
    аз обясних защо не се възприема за нормално
    и второ, отдавна това не са стереотипи, а са си закони...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си