- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ето ви една тема, която отдавна ме мъчи:
не става въпрос за потребност, Той е изпаднал в състояние на полусън защото не е имало достатъчно човеци, които да вярват правилно в Него - всъщност това е единствената причина
"Гледах догдето се положиха престоли(т.е. видях че когато числото на истинските Светии се попълни), и Старият по дни седна(т.е. тогава истинският Бог се събуди напълно и безвъзвратно от хилядолетният полусън)" Данаил 7: 9
Последно редактирано от npp : 04-27-2013 на 13:29
Тука пак почваш да си менкаш философията
айде ок, ами тогава щом Бог е бил буден за Апостолите защо те са страдали.................. как Бог е допуснал това.
А след като твърдиш това, то как тогава Бог е бил буден първите 5 дни и е творил, когато все още е нямало никакви хора, които да го събудят.
от друга страна излиза, че Бог е зависим от човеците ......... какъв е тоя твоя бог.
ПП: също Каин не е бил гонил бесове, нито е възкресявал мъртви, а е бил убил брат си. ............ а Бог си е говорил с него като пич, дори без да се прозява.
Последно редактирано от defender : 04-27-2013 на 21:39
виж само как докато Исус е бил с учениците Си на тях нищо лошо не им се е било случвало, но как накрая когато Бог изпаднал в по-дълбока фаза на полусъня си най-малкото за дванадесетте и Исус, дявола придобил по-голяма власт над тях, вследствие на което юда искариотски се оказал подведен да предаде Исус, а пък Той се оказал наклеветен и хванат натясно, и когато бил заловен учениците Му се разбягали, след което юда искариотски посегнал на живота си, а пък Исус бил разпънат на кръст и убит, и след като възкръснал и се възнесъл дванадесетте ученици станали жертви на гонения впоследствие, от което си личи че въпреки всичко дори и с някой от истинските Светии може да се случи не-дай-Си-Боже да се окаже в ситуация на по-дълбока фаза на Божия полусън за него, а колкото за първите шест дена на сътворението, тогава Бог е бил в напълно будно състояние, но пише че е изпаднал в състояние на полусън от седмият ден нататък, понеже не е имало достатъчто свидетели на Светлината, и затова Той се оказал принуден да изпадне в полусън, тъй като такава е системата в вселената, а що се отнася до каин, както вече казахме и по-горе Бог е бил полубуден, понеже става въпрос не за пълен дълбок сън, а за полусън-полубудност, от една страна поради липсата на достатъчно свидетели на Светлината, но от друга страна неговия полусън може да продължи не повече от около 5-6 хилядолетия независимо от обстоятелствата т.е. дори и никой да не го събуди въпреки това Той ще се събуди от само себе си
Последно редактирано от npp : 04-27-2013 на 22:50
Бог и Исус го съживили след като умрял при практикуване на някакви източни практики. Прави сметка колко е наред с главата.
Иначе по темата...
Защо някои хора вярват безусловно в нещо, което сами са измислили?
Първо, едва ли смятат, че бог и боговете като цяло са плод на човешкото въображение, да се принизяват така божествените същности за тях е недопустимо. Второ, предпочитат да се уповават на нещо божествено, дори магическо, нещо, което граничи едва ли не с фантастиката. Иска им се да вярват, че там горе има някой, който бди над тях, някой към който да се обърнат, когато имат нужда. И най-вече, някой, който ще ги дари с ВЕЧЕН ЖИВОТ ако са били послушни. Най-вече с последното. Хората искат да мислят, че след смъртта има нещо повече от пръст и червеи. Назови ми една религия, която не говори за отвъден живот ???
За мен бог е плод на човешкото его, его което не иска да се примири със смъртта.
Последно редактирано от npp : 04-29-2013 на 11:57
Сори, но до колкото помня преди пишеше, че си пробвал да медитираш и си УМРЯЛ ?! Даже беше написал, че някакви демони са те преследвали ! Много бързо забравяш.
И къде съм писала, че смъртта е безобидна ? И какво значение има дали смъртта е безобидна или не ? Това е естествен завършек. Твоя си работа щом не можеш да се примириш със смъртта.
Ами за мен атеизма е измислен от хората................
За мен атеизма е плод на човешкото его, което не иска да се примири с това че трябва постави себе си под Бога (егото смята това за някакъв вид принизяване на себе си, то винаги се е величало в себе си, че представлява нещо повече от Бога)............
Последно редактирано от defender : 04-29-2013 на 13:10