.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 96
    Фен Аватара на runway27
    Град
    Пловдив

За хората с шоф. книжки

А бе трудно ли ви беше в началото ? Аз не знам, направо ми идва да се откажа, а съм и момче.. Първите 2 часа извънградско добре, после като почнаха часовете в града пълен шок, не знам къде се намирам. Има чувството, че никога няма да свикна, та затова и обмислям да се откажа, а още съм на 5-я час Като знам какви хора стават шофьори започвам да се мисля за ебати некадърника. Инструктора ми е точен, спокоен и добре обяснява, но така и не мога да свикна. След всеки час ми казва, че вървим добре, но няма кво да се лъжа пред себе си - нещата куцат, а имах такова желание..

Супер фен Аватара на lamer4e7o
    Град
    Някъде там
    Не се отказвай просто. В момента и аз карам курс и долу-горе се справям. Вярвам и при теб е така. Просто слушай него (инструктора), и докато караш се концентрирай. Не мисли за другите шофьори, когато караш.

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Ооооо при всички е така.
    Цял живот сме се возили на задната седалка и като отидеш на мястото на шофьора всичко е различно.Аз не можех да свикна как виждам пътя,тоест нивото, на което виждам другите коли.Все едно се качвах на трактор,толкова високо ми се виждаше,но след 4-5 час се свиква.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

anonymous708973
    Guest
    Спокойно. На моменти ще се чувстваш като пълен малоумник, но ще премине. Важно е да решиш дали инстукторът е добър или просто иска да ти вземе парите, затова не му е изгодно да се отказваш. Виждам, че си от Пловдив, мога да ти препоръчам прекрасен инструктор, ако решиш, че това е проблемът
    Правих пълни олигофрении - на десен завой с ляв мигач, влизане в насрещното, пресичане на пътя на други коли по завои и кръгови... Вечно ме поправяше, подсещаше, страхотен е просто. Е, взех си всичко от първия път и след по-малко от седмица тичкам до КАТ за книжка

Фен Аватара на runway27
    Град
    Пловдив
    не ми е проблем инструктора, аз се чувствам некадърен

Мега фен Аватара на xXxAngerfisTxXx
    Град
    Adidas City a.k.a. Бургас ве лек...
    да ти кажа в учебната е едно, после като я вземеш и като караш твойта кола тогава е стресиращо... от другата страна няма педали и такива неща. На мен учебната ми беше лесно, спокойно каране, ако стане нещо набиват спирачки. После в мойта кола по-стара, по тежка и мощна от учебната се видях в чудо, но се свиква. Сега е лесно като ходенето.

Влизам ти в положението, човече. И на мен в началото ми беше много зор - най-вече маневрирането на задна неговата кожа мръсна След това свикнах и в момента мога да карам сравнително добре, макар и чак след повече от две години шофьорстване.

Най-важното е да не се разсейваш, повечето грешки от това стават. А опита ще си дойде с времето, не се шашкай.

Голям фен Аватара на nosferatu23
    Цитирай Първоначално написано от runway27 Виж мнението
    А бе трудно ли ви беше в началото ? Аз не знам, направо ми идва да се откажа, а съм и момче.. Първите 2 часа извънградско добре, после като почнаха часовете в града пълен шок, не знам къде се намирам. Има чувството, че никога няма да свикна, та затова и обмислям да се откажа, а още съм на 5-я час Като знам какви хора стават шофьори започвам да се мисля за ебати некадърника. Инструктора ми е точен, спокоен и добре обяснява, но така и не мога да свикна. След всеки час ми казва, че вървим добре, но няма кво да се лъжа пред себе си - нещата куцат, а имах такова желание..

мен ме скъсаха в другата крайност че имах прекомерна агресия , направих предпоставки за птп , не пуснах една пожарна кола с лампи да мине и напсувах един друг през прозореца на втория път се падна същия шибек който ме помнеше много добре и ме измъчи карах точно час и 5 минути против правилата и паркирах 5 пъти успоредно и паралелно , но не ми беше некомфортно нито за 1 секунда дори от първия ден. не се обвинявай ,
    не на всеки се отдава всичко и няма как да искаме да сме добри във всяка една дейност , то ако беше така щяхме да сме гении на мен например спорта не ми се отдава много но пък съм добър в едни други неща ......приеми го че не ти е отвътре и просто го свърши като работа която трябва да бъде свършена , не винаги ще се кефим в живота на това което трябва да направим , ама затова сме мъже не путки

Град
    Цитирай Първоначално написано от nosferatu23 Виж мнението
    мен ме скъсаха в другата крайност че имах прекомерна агресия , направих предпоставки за птп , не пуснах една пожарна кола с лампи да мине и напсувах един друг през прозореца на втория път се падна същия шибек който ме помнеше много добре и ме измъчи карах точно час и 5 минути против правилата и паркирах 5 пъти успоредно и паралелно , но не ми беше некомфортно нито за 1 секунда дори от първия ден. не се обвинявай ,
    не на всеки се отдава всичко и няма как да искаме да сме добри във всяка една дейност , то ако беше така щяхме да сме гении на мен например спорта не ми се отдава много но пък съм добър в едни други неща ......приеми го че не ти е отвътре и просто го свърши като работа която трябва да бъде свършена , не винаги ще се кефим в живота на това което трябва да направим , ама затова сме мъже не путки
    абе има и доста путки шофьорки... една руса в една киа едновременно се гримираше като гледаше в огледалото и правеше ляв завой... тва и аз не го мога :O

Супер фен Аватара на shmatarok
    Авторе, успокой се, никой не се е родил научен. Отпусни се малко, ще свикнеш скоро. Ако имат възможност вашите, може да те водят да караш малко извънградско по някой по-черен и неизползван път, за да посвикнеш малко.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    абе има и доста путки шофьорки... една руса в една киа едновременно се гримираше като гледаше в огледалото и правеше ляв завой... тва и аз не го мога :O
    Eдна правеше десен завой по тясна уличка, тръгна прекалено рано и се заклещи на 45 градуса спрямо завоя. Опитай се да си го представиш.

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    простое трабвало да го вземе по-вътрешно
    by the way , големи некадърници има в нашия град

anonymous708973
    Guest
    Точно обратното - по-външно трябваше :д

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Цитирай Първоначално написано от pifiella Виж мнението
    Ооооо при всички е така.
    Цял живот сме се возили на задната седалка и като отидеш на мястото на шофьора всичко е различно.
    Mмхм,но с времето свикваш. Ако си повярваш прекалено ще изгориш,бъди реалист,знай си възможностите,шом ти казва,че вървиш добре,значи е така!Ако не спичаш всичко ще е ок. Всички сме бозили и сме правили грешки!

Плюс : спираха ме оня ден за първи път самичинка от КАТ...побърка ме, кво ли не ми провери,добре че имах всичко!
    Последно редактирано от granger : 05-01-2013 на 19:03
    maDamn

Град
    Manhattan *
    о боже,току що си представих ситуацията каква е била..
    о.О

а по темата - не се притеснявай,при всички е така.
    аз на моя курс преди 3 години , не се бях качвала никога на кола.Е.. в началото ми беше кофти,но после свикнах.
    Само да ти кажа,че шофьор от курсовете не се става:Д
    Аз почнах да си карам сама навсякъде като взех книжката и така се научих.

Град
    Цитирай Първоначално написано от POLLINA Виж мнението
    о боже,току що си представих ситуацията каква е била..
    о.О

а по темата - не се притеснявай,при всички е така.
    аз на моя курс преди 3 години , не се бях качвала никога на кола.Е.. в началото ми беше кофти,но после свикнах.
    Само да ти кажа,че шофьор от курсовете не се става:Д
    Аз почнах да си карам сама навсякъде като взех книжката и така се научих.
    Точно... шофьор се става след като вземеш книжка и изхабиш 1000 лева за бензин както казваше инструктора. Като научиш перфектно правилата на шаха не си шахматист нали ?

Град
    Manhattan *
    именно
    практика му е майката

Мега фен Аватара на draid
    Няма да се плашиш само. Всичко е практика и много голяма доза спокойствие Човек не излиза научен да кара като вземе там някакви часове 30-40-50, учи се в продължение на години след това

Голям фен Аватара на nosferatu23
    Цитирай Първоначално написано от xXxAngerfisTxXx Виж мнението
    тва е уникално , наистина , трудно ще успея и аз да се справя

аз пък съм виждал жена таксиметров шофьор , караше със 90-100 в града и някой като я забавеше в лявата лента псуваше яко през прозореца искаше ми се да сляза щото насрах , ама каза че няяя ми взима за престоя

Голям фен Аватара на s40t4
    С търпение всичко се свиква, но ако се впрягаш тежко...

Чуечц с две разбити яйца и един черпак

Мега фен Аватара на SurfSky
    Брат няма смисъл да се отказваш ( На частно ли караш курса ? ) . В началото винаги е трудно. Мен 1вия час ме накара само да потеглям на едно игрище , и аз хич не се справих.Колата само ми гаснеше , и господина вика по добре да приключм за днеска,че само грешки правиш. 2рия час директно ме вкара в града ... В началото докато свикнеш е кофти, после към края е по лесно ...
    Никой не се е родил научен...

Аз се притеснявах пък от други неща. Например често чувствах някакво задължение че трябва да приказвам, а през цялото време беше гробна тишина.
    Иначе като се притесняваш толкова защо не ходиш на полигона с някой близък да се отпуснеш. Тези часове за които си плащаш никога не са достатъчни. Аз като си взех книжката и не можех да паркирам назад.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Нормално да ти е по - трудно в началото, защото още мислиш върху самото управление на колата - кой педал да натиснеш, коя предавка да вкараш, накъде мигача, пък като спираш на светофар да не забравиш съединителя със спирачката и прочее - нормално е. Стреми се да направиш управлението автоматично и без да се замисляш, като следиш пътната обстановка ще ти е по - лесно. И имай предвид, че инструкторът до теб има педали и няма да те остави да се убиеш, така че карай спокойно, уверено, следи за правилата и ще се справиш.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Супер фен Аватара на Supermassive____
    Няма да се предаваш ей Да знаеш от мен, че първите часова винаги са най-стресиращи. Все пак нямаш изградени рефлекси на шофьор а и в това натоварено движение напълно те разбирам :д Както се казва с времето човек се учи.

Мега фен Аватара на prosto_chovek
    Между другото, сега ще ти споделя малко личен опит, когато карах курсовете - казах на инструктора тогава да не бара педалите или волана освен ако няма пряка опасност за движението. Ама аз бях карал преди това. Както и да е. По този начин, като карах известно време кажи речи самостоятелно в града, накрая си карах и на изпита самостоятелно, но по - уверено и не се притеснявах, че този, дето ми седи отдясно, може да ме спре изведнъж, защото си бях изградил минимална съобразителност за самостоятелно каране и всичко без проблем. Но аз лично така се уча най - добре - когато сам си направя нещо и видя, че става. Включително си спомням ходих по цариградско учебна кола с над допустимата скорост накрая, което не се прави. Друго нещо, което беше добре, че инструкторът не ми казваше завий наляво - завий надясно, а ми казваше - тръгваме оттук, трябва да стигнем до еди къде си - и ако не знам пътя - питам, ако го знам - карам. Ако ти е било полезно като акъл това - добре. Приемай колата като тенекия с 4 колелета, с която стигаш от т.А до т.Б, не е нищо страшно, даже е супер готиното като свикнеш.
    "И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
    под пазвата трепна полека,
    удари с криле и натам полетя,
    където не стигна човека."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си