- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Къде да търся любовта ?
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Човек решава към какво да вложи енергията си само ако мисли трезво и нищо не замъглява мисълта му. А в случая както ти сам каза човешката психика е слаба, лесно се поддава на такива капани в живота. Да не мислиш за сериозен проблем е невъзможно особено когато той е всеки ден пред очите ти!
Всеки човек има предпочитания. Доминиращите хора както ги нарече си личат когато седнат да говорят на маса. Всеки си знае нервите, търпимостта, възможностите и може сам да преценява дали иска дадено нещо. Не може ли човек да има една физическа връзка без проблеми?
Мисля, че не ме разбра. Човек, който се хваща с друг човек, за да не е сам, е човек, който си търси заместител за нещо, което му липсва, но иска да има. В конкретния случай - любов. И когато получи някаква форма на това, което иска, той се старае да не го изпусне на всяка цена, защото това го кара да си мисли, че се чувства по начина, по който мечтае и не е сам, другите виждат, че не е сам, човекът от самовнушения започва да се чувства дори задължен пред обществото да бъде с този човек, защото до голяма степен се е хванал с него заради обществото. От другата страна, човекът, който се хваща с такъв човек, обикновено усеща, че търсещият другарче е по - слаб, затворен, уязвим, и има две причини да започне такава връзка - едната е да се възползва от това, че другият просто няма да иска да го загуби и да прави с него каквото си иска, докато не му омръзне, а другата е той да е същият, на ръба на отчаянието, тогава връзката може да е както много дълбока и успешна, което е рядък случай при това положение, така и пълен провал, защото двамата не знаят какво точно искат. И статистически погледнато, 90% от този тип връзки завършват с много сълзи за поне един от двамата.
Това може да го има може и да го няма като вариант. Дори и подходящия, може да се окаже неподходящ и всичко да завърши с лоши чувства. Тогава кога ще откриеш правилния човек без да търсиш и да пробваш и как може да очакваш от човека до теб да те прави щастлив ако ти не правиш нищо за него и връзката? Значи в крайна сметка през горе твоята описана ситуация може да мине всеки. Никой не е застрахован. Но в случая аз мисля че тя просто иска някаква връзка, което означава че може би няма да мине през стъпките които си описал.
Винаги има риск нещата да се оплескат. Но когато започваш една връзка поради факта, че просто не искаш да си сам, ти тръгваш с друга нагласа към тази връзка. И тази нагласа не е "как ще бъда щастлив с този човек", а "как а не го загубя" още от самото й начало. Което не е предпоставка за нищо хубаво и обикновено се прави от хора, които са по - чувствителни на тази тема, тя им е болна и са склонни на много силни психози в следствие на прекратяването на такава връзка.
Не търси, защото няма да я намериш. Тя ще те намери. Или както казва Пикасо: Аз не търся. Аз намира.
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Махни тая срамежливост.
Иначе, и да я търсиш под дърво и камък - няма да стане.
Не ти е дошло времето просто и това е.
Където и да я търсиш любовта няма да я намериш,докато тя не реши да дойде при теб.
И допълнително ще кажа,че аз се занимавам усилено със спорт и съм виждала как хора се насилват да спортуват въпреки,че не го искат със сърцето си,а го правят поради някаква причина както ще бъде и твоята ....да се занимаваш ей така.Ако искаш разнообразие и започнеш със спорта трябва да го искаш на 100% иначе няма да ти се получи и спорта може да те сближи с хората без да усетиш,но само ако си отдадена.