- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против?
Така да изкажа и аз моето мнение
Смятам женитбата даже и на момичета около 20 за малко раншка.Както четох днес във Facebook: "Да се ожениш/омъжиш на 20 години е все едно да отидеш на як купон и да си тръгнеш в 20:30 часа" Напълно съм съгласен с това.Най-малкото аз съм плод на такъв брак.Майка ми се е омъжила на 20 и ме е родила на 21.Брат ми на 23 Смятам,че много радости в живота е пропуснала и е имала прекалено малко години да се порадва на нещата преди брака и децата.
А иначе за деца смятам,че е време,когато и двамата човека,които ще сключат брак вече са се понаживяли и са готови.Когато са напълно сигурни един в друг.Когато са готови и финансово (макар,че някои хора не им се отдава да са готови дотолкова и през целият им живот).Не да въдят като циганета деца,които даже не може да изхранят.Когато и двамата знаят,че искат точно това, а не е под натиска на родителите им,които нямат търпение вече да стават баба и дядо и да дундуркат бебчета усещайки напредващите си години.Често само да им се радват.
Последно редактирано от Niakoitam : 05-10-2013 на 12:53
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Aз пък ще ти дам друга перспектива. Когато се ожениш и имаш дете на 20 години, когато това дете стане на 20 и вече е готово що годе да поеме живота си в свои ръце, ти ще си на 40 - тъкмо възрастта, в която (ако щеш вярвай) на хората най-много им се доживява. Имаш за себе си време, което тогава ти е много по-нужно, отколкото на 20 години. Вече си посъбрал и пари, примерно, имаш малко по-широки възможности, можеш да пътуваш и да се радваш на живота.
Просто различна гледна точка
Сигурно не е останал човек във форума, който да не знае, че аз съм привърженик на брака като цяло. Но по отношение на възрастта, съм на мнението на Чачо - всичко си е до ум. Познавам двойки, които са се събрали много млади и десетилетия са заедно. Познавам и такива, които се събират към 30-те, изкарват някоя и друга годинка заедно и си бият камшика. Лично аз смятам, че колкото сте по-млади, толкова е по-малък шансът ежедневните проблеми да ви разделят. Напасвате си характерите, изграждате си взаимни навици и си създавате семейството, което ви харесва, вместо да се нагаждате според вече завършена, егоистична личност![]()
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last