- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Католическа вяра?!
а какво е тяхното предание относно онова, за което се препираше досега в тази тема?!, не е ли това:
"А относно това, що ми писахте: Добре е човек да се не докосва до жена(т.е. добре е мъж да не причинява зло на която и да е жена). Но, за да се избягват блудодеянията(т.е. но за да се избягват сексуалните нечестия в това отношение), нека всеки мъж има своя си жена(сиреч, за да не се окаже че прелюбодействува с жената на друг мъж), и всяка жена да има свой мъж(сиреч, за да не се окаже че прелюбодействува с мъжът на друга жена). Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение; подобно и жената с мъжа. Жената не владее своето тяло, а мъжът; така и мъжът не владее своето тяло, а жената. Не лишавайте един друг от съпружеско сношение(т.е. от полова любов), освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва, и пак бъдете заедно, да не би сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате. Но, това казвам, като позволение, а не като заповед. Обаче, бих желал всичките човеци да бъдат какъвто съм аз(т.е. иначе дори и аз да си мисля че за всички човеци ще е по-доре ако са въздържани като мен в това отношение). Но(т.е. но все пак) всеки има своя особен дар от Бога, един така, а друг инак." 1 Коринтяни 7: 1-7
така че стига си дон-кихотствал
Последно редактирано от npp : 05-29-2013 на 14:39
Църквата е с човеците, които вършат Волята на истинският Бог Отец в Името на истинският Господ Исус Христос, докато другото не е никаква истинска църква, а Той е доволен когато се работи за пълното спасение на неспасените човеци за изобилен и вечен живот на всички тях като се започне от най-нуждаещите се от спасение и се стигне до най-малко нуждаещите се от такова, (а) това че досега по света имаше храмове ръкотворени от човеци било то православни или други никак сам по себе си този факт не беше гаранция за наличието само на такива духовни служители в тях, които наистина угаждат (на Волята) на истинският Господ Бог без трайно отклонение от Целта, която е единствено пълното спасение/осигуряване на всички души - а най-вече на човеците, човек може да (си) виси по цял ден ежедневно в такъв храм, а в същото време съвършеното спасение да е някъде съвсем другаде, виж например как Исус и Неговите ученици, посочени в Новозаветните книги на Библията, са спасявали съвършено всеки срещнат човек изгонвайки съвършено всеки зъл дух от обладаните, изцелявайки съвършено всеки болен, възкресявайки всеки мъртвец, и пр., докато в много от съвременните религии/вероизповедания/деноминации/секти почти нямаше такива неща, при това там досега нямаше нито един възкресен мъртвец, защо трябва да ставаме/да се превръщаме в циклични безумци повтаряйки едни и същи грешки всеки път?!, когато виждаме че така и не идва (достатъчно) спасение чрез/от някаква духовна/религиозна дейност, тогава би трябвало сериозно да си дадем сметка за това как да продължим занапред, понеже не напразно самият Господ Исус е казал: "защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око? Или как ще речеш на брата си. Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око? Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око."(Матей 7:3-5), понеже първо вярващия трябва да се научи да обича човеците/одушевените така щото да може да осигурява пълно спасение и изобилен и вечен живот за всеки един от тях чрез молитва в истинският Бог Отец в името на истинският Господ Исус Христос, и чак тогава ще може да осигури истинско спасение за другиго, иначе не ще може да направи и най-малки неща за Подобряването на човеците в истинският Господ Бог - първо се научи да спасяваш/изцеляваш и после ще можеш истински да спасиш/изцелиш ближния
Последно редактирано от npp : 05-31-2013 на 13:09