- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Бойко Борисов????
Не и не знам по каква причина реши, че се имам за такъв.
Отвори си една тема 'Политическа философия' или от рода и обсъждай колкото искаш. С удоволствие бих я следил. Казах ти го веднъж, ще ти го повторя - взискателен можеш да бъдеш единствено към себе си. Единствено твоят живот е твоя работа и си свободен да следваш каквато ти душа иска философия. От всичките ти постове единствено думичката 'егоист' ми хвана окото и това беше причината изобщо да пиша.
Да, честно е. Сканирал си ми поста по диагонал и не си вникнал в написаното.Ще ти го напиша наново - обществото предоставя възможност на индивида да се развива необезпокояван. Индивидът носи отговорност към обществото, особено когато е вече способен да се отплати за това, което е получил даром. Затова и нарекох въпросния 'преуспял' човек самозабравил се. Лошо няма - както казах, всеки да си живее собствения живот както намери за добре. С политиката обаче нещата не стоят (или поне не би трябвало) по този начин. Работата им е да действат в интерес на обществото и дотам. 'Успехът' и кинтите просто е наложително да са извън уравнението. Затова и ти казах, че законът си е закон и няма място за субективни представи за 'справедливост'. И цял ден да си чешем клавиатурите, в крайна сметка хората отдавна са решили какво е редно и какво не, написано е черно на бяло, и тук й е мястото на точката. Съвсем естествено очаквам когато някой се оака да си понесе последствията.
Та в този ред на мисли - и да не си, все тая. Постави го под въпрос, намеквайки, че пряк ефект върху живота на българите няма да има ? Е, и ? Абсолютно все тая. Дъниш се - гориш. Толкова. Не виждам защо трябва да има каквато и да било връзка между действието и ползата от него.Просто не знам къде съм КАЗАЛ ,ЧЕ НЕ трябва да се спазват законите.
На няколко пъти ни обясняваш, че проблемът били хората, не политиците, чиито решения на практика нямали пряк ефект върху отделния индивид. Просто не е вярно. Имат. Поне върху болшинството.
В прав текст ти написах и, че не може всеки (че дори и от биологична гл точка го погледни ако щеш) да е взел се в ръце човек. Повечето не са и така ще бъде.
И наистина ми е трудно да проумея защо всяко второ изречение в поста ти започва с 'аз', 'аз', 'аз' ? Нито те знам какъв си, нито ме интересуваш, нито имам желанието да те критикувам. Това, че съм си вметнал и мнението за разсъжденията ти, спокойно можеш да го игнорираш. И без това няма общо с темата.
Коментирах каквото беше написал. Ако си имал предвид нещо коренно различно ... ами ... проблемът е в твоя телевизор. Хората, когато коментират нещо, го правят от своята си позиция. В противен случай е чиста проба тролене.