Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
Следователно всички избити под турско робство българи (или както ти може би ще го наречеш "османско присъствие") са били крадци, мошеници, убийци и прочее, наред с жени, деца, цели градове и подпалени села, курците са оправдани и са постъпили много правилно? И затова са взимани деца като кръвен данък, превръщани са в еничари и са пращани да убиват българи? Излагаш се с глупостите, които говориш. Като толкова обичаш турците, ходи по анадола. Аз лично не приемам да се учи курски език в Българските училища, като гледам не съм само аз. Местан на заседанието е казал - "какво лошо освен български, английски, да се учи и "майчин" език". Което само по себе си е гавра с всички българи.
Бил ли си там, че говориш така, все едно е станало пред очите ти? Защо пренебрегваш възможността всичко това да е пречупено през авторската призма за създаване на допълнителна драматичност (визирам стихотворенията, разказите и романите). Защо си мислиш, че това обективно показва и двете точки? Защо си мислиш, че българите по време на първата и втората българска държава НЕ са правили абсолютно същото, само че би било прекалено недостойно за съвременните българи да си признаем тези факти, затова го няма в учебниците? Защо си мислиш, че гледната точка в учебниците и в романите е обективна? Задай си тези въпроси. Помисли какво би направила държава Х с държава Y, като двете държави са в постоянна война за територия и надмощие и едната държава с времето става по-слаба от другата. Добре е да се опитваш да извадиш неутрална гледна точка, а не изкривена такава заради предразсъдъци.