- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матурите - размисли и страсти ...
То си е за тях...Пък и в повечето случаи коментират само тези,които имат 'отличен' . Останалите само четат и не пишат на фона на изказалите се преди тях. Не знам какво се учудваш . Винаги е било така , всеки се хвали ,че е отличник.Ако наистина са имали толкова през годината на контролните/изпитите етц и сега на матурите имат 6.00 - браво . Макар ,че ми е малко странно как пишеш през ден в тоя форум и имаш време да изкарваш 6.00 , НО всеки си има график и си е подредил времето ,за да му стига... И те така![]()
БЕЛ - 5.67
АЕ - 4.98
доволна съм си изцяло![]()
Йей, подобен резултат = )
БЕЛ 5.91
Немски 6.00
Интересно как изпаднах в еуфория като си видях резултата и как малко след това някакви съмнителни хора започнаха да се хвалят с 6.00 и на двете -.-
Но тъй като сравнението пречи на забавлението, спирам да сравнявам и просто се надявам на есен всички да сме доволни от приема ни в уни.
always late but worth the wait!
БЕЛ - 5,04
География - 4,12
Аз лично съм доволен от резултата си по БЕЛ, като се има в предвид, че по темата написах само 1 страница и смятам, че това са ми реалните знания и не съм преписвал отникъде и никой не ми е подсказвал.
По география... Без коментар...
Не е честно!! Толкова много преписвачи/късметлии без камери в стаите, със смотани квестори е имало и са изкарали високи оценки без капка учене и притеснение С ПРЕПИСВАНЕ .. А има толкова много, които са учили, блъскали са се и накрая се е паднало точно нещо, което не знаят и оценката им не ги устройва напълно;х Късмет е работата.
Моите оценки са
5,21 по БЕЛ
и 4,43 по Биология![]()
![]()
(една точка не ми стига май за 4,50 :х) това е една тъпа задача бе уф, ама като нямам късмет и нямаше от къде да препиша ;х
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
И аплодират ме, по име викат ме.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=440091 влез...
кой и къде каза, че разчитам да препиша или на късмет О.о аз знам,че няма как да стане, до сега не се е случвало, няма и да се случи.. но матурите не са никакъв показател за нищо, 'щото за едни може, за други не .. трябваше на всякъде да има строги квестори и камери и контрола да е пълен и тогава да се види кой колко знаена едни се гледат истинските знания на други НЕ
да точно, тея дето са учили и тея, които са преписвали ще са заедно(че и по-зле) и къде е справедливостта от матурите ?!?!?
Последно редактирано от Wwwooow : 06-06-2013 на 10:49
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
Пак, матурите не са решаващи. Висока оценка на изпита = кур за матурите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Никой не защитавам, да кажа преди да ми се нахвърлите.
Въпрос на избор ще е дали някой ще се пръсне от учене, а друг ще реши всичко да му е наготово. Това никой не го вълнува. Тъпо, но факт.
Отелен е въпросът, че за матурите наистина не се изисква чааак толкова учене. Специално за тази по бълграски език.
за дипломата ето така се формира балът
модул 1
средно аритметична оценка от оценките по бел и друг предмет от задължителната подготовка от 9 до 12 клас
модул 2
средно аритметична оценка от оценките по задължителните предмети, които са дадени малко по-назад в темата (някъде 17-18 са)
модул 3
средно аритметична оценка от оценките по задължителноизбираеми предмети (сип, зип влизат също), т.е. всички останали
модул 4
тоя е по желание, средно аритметична оценка от оценките ви по държавните изпити в съответните училища
СРЕДНО АТИТМЕТИЧНА ОЦЕНКА ОТ МОДУЛИТЕ 1, 2, 3 (евентуално и 4)
Последно редактирано от ahdahd : 06-06-2013 на 12:05
Абеее, матурите в България са си смешка, каквото и да си говорим. Както един приятел каза "За без учене се надявах на 3, пък имам 4-5", аз на това отговарям - "В България за без учене трябва да се надяваш на 5, пък оттам нагоре..."
всъщност май съм объркал
модул 1
матури
модул 2
18-те предмета, които се изучават навсякъде
модул 3
задължителноизбираема, която се дели на "Профилирана или задължителна професионална подготовка" и "Непрофилирана и/или задължителноизбираема професионална подготовка".
и евентуално както казах модул 4 с държавните изпити за придобиване на квалификация
Защо не потърсиш вината в себе си, а не в другите ? Едва ли хората, които са преписвали са ти изкарали оценката, от която си недоволна. Ако до 12 клас не си разбрала, че няма "абсолютна" справедливост явно живееш в друг свят.Това е положението или си сядаш на дупето и учиш здраво без да се оплакваш, за да искараш хубава оценка, или продължаваш да хленчиш...
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Наистина на матурите се преписва масово.И най-често преписват тези,които през годината са се мяркали наи-много 2 пъти в училище... Имаше една извади си телефона и снима целия тест по български и това става пред очите на квестора.....Просто нямам думи....
Вината в себе си съм я потърсила, ти не се притеснявай, явно нищо не разбра от написаното.. жалко
От себе си съм доволна и не хленча, и не се оплквам :О Пък и оценките ми в никакъв случай не са лоши, че да ми говориш така все едно имам 2 и 3 О.о
да, май живея в друг свят
В мойта сцена на живота,
вече ще си публика,
и от ъгъла ще гледаш,
как ще блестяя..
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Ехеее, тука много хубави оценки се премятат. Браво, браво. Спомням си миналата година как аз скачах от кеф като си видях оценките от матурите.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Всеки сам преценява за себе си колко и как е учил . Айде не бъдете такива разбиращи и преценяващи .
Как пък така все другите са ви виновни за оценките ви и си търсите оправдания чрез други фактори ?!
За матурата по БеЛ учих много просто защото българският ми език доста ми куца ,за тази по немски не съм пипнала .
^Ти не беше ли в чужбина, че ми стана интересно? В смисъл там или тук учиш?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.