Първоначално написано от
Auriss
Не и не знам по каква причина реши, че се имам за такъв.
Отвори си една тема 'Политическа философия' или от рода и обсъждай колкото искаш. С удоволствие бих я следил. Казах ти го веднъж, ще ти го повторя - взискателен можеш да бъдеш единствено към себе си. Единствено твоят живот е твоя работа и си свободен да следваш каквато ти душа иска философия. От всичките ти постове единствено думичката 'егоист' ми хвана окото и това беше причината изобщо да пиша.
Да, честно е. Сканирал си ми поста по диагонал и не си вникнал в написаното.Ще ти го напиша наново - обществото предоставя възможност на индивида да се развива необезпокояван. Индивидът носи отговорност към обществото, особено когато е вече способен да се отплати за това, което е получил даром. Затова и нарекох въпросния 'преуспял' човек самозабравил се. Лошо няма - както казах, всеки да си живее собствения живот както намери за добре. С политиката обаче нещата не стоят (или поне не би трябвало) по този начин. Работата им е да действат в интерес на обществото и дотам. 'Успехът' и кинтите просто е наложително да са извън уравнението. Затова и ти казах, че законът си е закон и няма място за субективни представи за 'справедливост'. И цял ден да си чешем клавиатурите, в крайна сметка хората отдавна са решили какво е редно и какво не, написано е черно на бяло, и тук й е мястото на точката. Съвсем естествено очаквам когато някой се оака да си понесе последствията.
Та в този ред на мисли - и да не си, все тая. Постави го под въпрос, намеквайки, че пряк ефект върху живота на българите няма да има ? Е, и ? Абсолютно все тая. Дъниш се - гориш. Толкова. Не виждам защо трябва да има каквато и да било връзка между действието и ползата от него.
На няколко пъти ни обясняваш, че проблемът били хората, не политиците, чиито решения на практика нямали пряк ефект върху отделния индивид. Просто не е вярно. Имат. Поне върху болшинството.
В прав текст ти написах и, че не може всеки (че дори и от биологична гл точка го погледни ако щеш) да е взел се в ръце човек. Повечето не са и така ще бъде.
И наистина ми е трудно да проумея защо всяко второ изречение в поста ти започва с 'аз', 'аз', 'аз' ? Нито те знам какъв си, нито ме интересуваш, нито имам желанието да те критикувам. Това, че съм си вметнал и мнението за разсъжденията ти, спокойно можеш да го игнорираш. И без това няма общо с темата.
Коментирах каквото беше написал. Ако си имал предвид нещо коренно различно ... ами ... проблемът е в твоя телевизор. Хората, когато коментират нещо, го правят от своята си позиция. В противен случай е чиста проба тролене.