- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака
сърди се на мъжа ми, че те изпревари
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
I've always been searching for Mr. Right. Because my first name is Always![]()
Каква книга се изнася, нещо не загрях...
Хората, които са против брака, още не са готови или просто не искат да поемат толкова голяма отговорност към друг човек. Много по-лесно е просто да си хванеш куфарите или пък да изхвърлиш някого от апартамента, в сравнение с тичането по съдилища и бракоразводни адвокати. За мен брака е по-скоро жест и демонстрация към половинката, засвидетелстване на чувствата, които имаш и нивото на обвързаност, което би искал да имаш. Имам чувството, че живеем в епохата на Егоизма и неспособността на някои да се доверят на другия е взела връх. Аз лично бих искала да се омъжа някой ден, ако правилният човек е до мен, разбира се.
“Simplicity is Beauty and Beauty is simplicity, nothing more, nothing less.”
-- http://www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg <3
Бракът е такъв какъвто си го направите самите вие , точно както повечето неща. Смятам , че е висша форма на съюз и засвидетелстване на взаимното уважение и любов между двама души.С брака се парадира излишно, особено с чалга манталитета в България. Не е само до обещанието , което даваш пред другите , важното е да го спазваш пред самия себе си. Вече отговаряш за повече от теб.
Ами ти като подписваш брака, не подписваш свидетелството, дето ще си го вземеш вкъщи. Аз вече не помня точно как беше, но се подписва нещо като регистър. Който си стои там, в общината. После, на основата на това, което сте подписали, ви издават удостоверение, че сте сключили граждански брак. И по принцип, в големите градове това не се изнася от определената за целта ритуална зала.
В по-малките е по-лесно.
Даа, точно. Иначе вече са му хванали цаката в големите градове и си викат някой от по-малък град. Просто после се води, че е подписал във въпросния по-малък град. :3
Ако ми се случи нещастието да се оженя ще е в някой див манастир на майната си и ще сме само аз и изгората.
В гражданския брак не виждам смисъл, а сватбите са ми свръх пошли и кощунствени спрямо чувствата на двамата влюбени.
Така или иначе брака си е просто едно абстрактно обещание, та като е гарга да е рошава.
Гражданският брак е единствената легитимна форма на брак в България. Църковният не се признава.
Зависи как гледаш на нещата, църковния определено не се признава за граждански договор
Друг е въпроса гражданския договор до колко е необходим.
А какво става когато в един момент се разбира, че партньорите имат различна представа за продължението на една връзка?
Заключете я вече, тая тема.![]()
Да!!
На абсолютно същото мнение съм.
Освен това мисля, че любовта е до живот. Не съм безнадеждна романтичка, но когато реша, че искам да създам семейство с един мъж, това означава, че искам да прекарам живота си с него, да създадем щастие за мен, него и детето (децата) ни.
Защо за едно толкова сериозно нещо трябва да сме толкова черногледи и да се ''подготвяме'' за евентуална раздяла/развод? Само преди 20 години, когато вашите родители са се оженили, това не е било отживелица или някакъв личен морален принцип. Тогава бракът е бил важна част от началото на съвместен живот и семейство, а не доказателство за любовта, както го нарекохте. И колко % от родителите ви са се разделили/развели? На бас, че по-голямата част все още са щастливи заедно.
^нашите са разделени
привидно изглеждаха щастливи, но явно нещо не вървеше
според мен дали ще има брак или не не променя нищо
нито чувствата, нито нищо
когато един ден нещата станат толкова сериозни ще заема пасивна позиция и ще оставя човека до мен да реши дали да се подпишем или не, дали да направим сватба или не и тнт
не съм нито против, нито ЗА
Грозно ми е да се тръгва с нагласата какво щяло да стане, като се разделите. Да, случват се такива неща (все по- често и по- често), но е гадно някак.
Иначе, аз искам брак-да. Искам хубава церемония (+ църковен, не само в гражданското да подписвам) както си му е редът (но не голяма сватба, искам малко хора).
И не, не смятам, че хартийката убива чувствата, но не ги и поражда. Тези, които си имат проблеми с половинките и си мислят, че като се оженят, сигурността им ще падне от небето, се лъжат дълбоко.
П.П. Прочетох цялата тема и не съм съгласна с доста потребители относно някои неща, но ще коментирам само едно- изказването на Калпазанка. То е ясно, че това с "блажната боя" е образно казано, ама с всеки следващ пост и начина, по който говориш, започнах да си го представям и възприемам почти буквално. Приятелят ти не е ли обиден от тази твоа нагласа? Аз лично бих била.
За да се заключите с някой в брак,трябва да имате сходни характери,еднакви възгледи,да се допълвате постоянно в една много добре изградена хармония,която се дължи на компромиси и взаймно уважение.Сигурно още куп неща с които си приличате и водите еднакъв стандарт на живот,рзбирайки се с поглед в една силна като бетон емоционална връзка.
А как се жените,след като виждам и една четвърт от тези неща ги няма между двойките?
Мисълта ми е,как някой се заключват с половината от за мен важните неща? Затова има толкова раздели провалени бракове.
По-добре да се ожениш късно за годините си,отколкото да импровизираш с полвинчати истории.
Винаги има някой който е правен за теб,просто си си губил времето с други по пътя към него.
Темата ми е много интересна и ще ми е любопитно,тези които са се оженили или смятат да се женят,да се аргументират защо го правят.