- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Какво ви кара да продължавате напред?
Та нямам впредвид защо живеете и какъв е смисълът на живота или някви такива екзистенциaлни глупости. Ами просто и ясно - Когато сте в труден момент коя е онази мисъл, която ви кара да продължите? Е вие сте.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Че трябва да го свършва, за да си ходя ?![]()
n00bs
Ти самият трябва да продължиш, въпреки всичко и всички. Силата си ти и само ти
Ако аз не мога да се направя сама щастлива, то кой би?
Нещастен живот - непълноценно пропиляно време.
За къв чеп---
мотивацията, много е важно да я имаш
когато искаш да постигнеш нещо много силно това те кара да не се отказваш, независимо от трудностите
та мисълта е според мен вярата, че нещо по-хубаво ще стане в бъдеще...
една студена бира
Oh but until then I got you
Baby I got you
Until you're used to my face
And my mystery fades
I got you
Всичко се нарежда, когато дефинирам "вървене напред" в конкретната ситуация и си напомня причинно-следствената връзка, че ако не извърша определено действие, няма да постигна желаният ефект. Отчасти и незначимостта ми ме мотивира, защото се осъзнавам къде се намирам и кой съм, и как усилията ми са нещо нищожно на фона на всичко, а същевременно са всичко в собствената ми глава - тоест, напомням си, че го правя за себе си.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Казвам си,че съдбата просто има други планове за мен.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Целите, които съм си поставил, хората които обичам и мечтите.
Трябва някой ден да пусна някоя снимка с адидас та да докажа че съм безсмъртен, бундес лигата върши ли работа?![]()
Викам си, че има много по-лоши неща и че и това ще мине, като някой ден ще се смея, спомняйки си ...
Чисто и просто - мисълта, че мога.
Много се опитвах да си втълпя "ама то това ми се случва за добро, ама най-хубавото предстои, все някога късмета ще ми се усмихне..." ДРЪНЦИ. Живота ти поднася само това, с което си способен да се справиш. Винаги има баланс в природата и в живота, всяко действие си има равно по сила противодействие. Щом имаш проблем, значи имаш способността да го разрешиш. Неувереността е пречката. кажи си го надуто, уверено, свирепо, нахъсай се, че можеш. Назлоби се и усети ентусиазма и тръпката от това, че си жива.
Само това ти трябва да знаеш и ще имаш цялата мотивация и воля на света. Мога да го направя, мога да се справя, мога, мога, мога. Усети го, пусни си надъхваща генгста песен, ходи като топ модел по улицата с високо вдигната глава и дерзай.
Някой по-горе написа омразата. И това действа. Когато не можеш да се справиш с нещо чувстваш безсилие. Гневът и омразата са емоции, които са по-положителни и силни от безсилието и отчаянието. В смисъл - по-яко ти е да си гневен, отколкото безсилен, нали? Та - ядосай се. Да му еба майката, аз съм Кумчо Вълчо и ям всяка овца наред.
След време, след като се настроиш на тая злобна вълна и свикнеш започни с нещо още по-положително от гневът, не се застоявай на гневът, но въпреки всичко гневът е движеща сила, която ще те извади от дупката. Много хора ще кажат, че не е здравословно, но стига да продължаваш да се трансформираш това да се разгневиш и да почнеш да ринеш съдбата, вместо тя теб е най-силната стъпка, която можеш да направиш.![]()
Последно редактирано от KumchoValcho : 06-19-2013 на 18:16
Мързелът
Мисълта "Да се свършва най-после с тая простотия, че да си почина".
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Мисълта , че съществуванието ми кара да подивяват някои хора , дето искат да ме "изчистят". Ей това ме прави щастлив , че бъркам в душите на някои хора.
Вярата и надеждата, че нещата ще се оправят рано или късно.
Важното е когато наистина искаме нещо толкова силно, да не се предаваме.
Човек ако се отказва лесно от нещата които желае, то той няма да постигне нищо съществено в живота си.
Когато желаеш някой/нещо не спирай да се бориш, независимо какво ще ти струва това и какво ти говорят другите...![]()
"Всичко отдалечено от морето е провинция." Ъ. Хемингуей
Може и да плува, може и да лети, но не го прави защото го мързи!
Мишинка
BrainDamage
малко унивам за примерно часове/ден - два максимум и после се сещам,че съм ужасно силен характер и просто ей така ми прищраква,че ще се справя и изведнъж се взимам в ръце
и ''след буря винаги има слънце'' в повечето пъти ми помага малко или много
По принцип, като изпадна в някоя дупка не правя нищо по въпроса веднага да изляза от нея. Пускам се по течението, оставям се известно време, премислям всичко и чак тогава действам. В крайна сметка трудните моменти не са нещо чаак толкова лошо, помагат ти да осънаеш някои неща и да се почувстваш по-силен, след като ги преодолееш.