.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21
    Голям фен

Exclamation Пристрастяване към плодове! ПОМОЩ!

Здравейте, надявам се, това е правилният раздел. И да, аз съм престрастена към плодове и ги консумирам в промишлени количества, не ям сладки неща и други такива, но за сметка на това преяждам с плодове, днес например съм изяла една цяла диня и 4 банана! Добре, че нямаше други плодове вкъщи, сигурно и тях щях да съм ги изконсумирала! Кажете ми, как да спра тази моя страст към плодовете? Защото всяко нещо, с което се прекалява, става и вредно...
    Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.

Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!

Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!

anonymous895156
    Guest
    Пристрасти се към шоколад и McDonalds -.-

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Пристрасти се към шоколад и McDonalds -.-
    мда ;3

Голям фен
    Аз говоря съвсем сериозно хора, като бях в Италия, в семейството, с което бях не се ядяха плодове и откачах, като вървях по улиците само се оглеждах за магазин за плодове и наистина количествата плодове, които поглъщам еждневно не са нормални според мен...

Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.

Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.

Голям фен Аватара на In*The*Face
    Мисля, че плодовете са идеален пример за изключение от правилото "всичко, с което се прекалява е вредно". Не виждам никакъв проблем в това да ядеш много плодове особено в сезона, в който те са в изобилие. Динята, която си изяла си я изпишкала след това. Бананите са един от най-калоричните и засищащи плодове, но също не смятам, че могат да ти навредят. Имаш прекрасно пристрастяване, което определено е за предпочитане. Яж си на воля и на корем

Ако си все още тиинейджър е напълно нормално да ти се услаждат плодовете (заради захарта вътре), а и тъй като си малък/ка няма какво да ти стане даже и да прекаляваш. По-внимателен/на трябва да станеш като минеш 30г.

tldr: Яж си спокойно

Голям фен Аватара на shusha
    Динята не наяжда и само отваря апетита. Според мен нямаш проблем.

Една диня за един ден не е никакъв проблем. Аз по цяло лято си карам само на дини. Но защо не пробваш да хапваш и зеленчуци? Лятото съм изяждала килограм красавици без проблем.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Цитирай Първоначално написано от In*The*Face Виж мнението
    Мисля, че плодовете са идеален пример за изключение от правилото "всичко, с което се прекалява е вредно". Не виждам никакъв проблем в това да ядеш много плодове особено в сезона, в който те са в изобилие. Динята, която си изяла си я изпишкала след това. Бананите са един от най-калоричните и засищащи плодове, но също не смятам, че могат да ти навредят. Имаш прекрасно пристрастяване, което определено е за предпочитане. Яж си на воля и на корем

Не съм напълно съгласна.Сестра ми така ядеше по 1 килограм мандарини и т.н.,и накрая стана жълта.Беше като болна от нещо,ужас ..

Може да е развила алергия, но това са частни случаи, а не тенденция.

Може да е развила алергия, но това са частни случаи, а не тенденция.
    Не,не беше алергия.Бяхме ходили на лекар и лекарката каза,че била пожълтяла от многото ядене на такива плодове-портокали и мандарини най-вече.

Цитирай Първоначално написано от dark_girl Виж мнението
    Не,не беше алергия.Бяхме ходили на лекар и лекарката каза,че била пожълтяла от многото ядене на такива плодове-портокали и мандарини най-вече.
    Така или иначе това не е масово. Аз също съм преяждала с мандарини, пък съм се разминала и без пожълтяване. Да не говорим, че в случая става въпрос за дини и банани.

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от dark_girl Виж мнението
    Подобно "пожълтяване" междудругото може да се получи и от прекаленото ядене на моркови. Но това се отнася само за тези плодове и морковите.
    Динята и бананите са коренно различни. Само плодове обаче не е добре да ядеш, защото по този начин консумираш прекалено много въглехидрати.
    Последно редактирано от tonssy : 06-22-2013 на 16:59

Повече от фен Аватара на seek&destroy
    Всъщност всичко с което се прекалява е вредно . Вредно е разбира се, ако това е основната ти храна и се употребява в големи количества, иначе сичко е ок.
    Да сте чували за захар, плодова захар, нитрати, въглехидрати и т.н. ?

Голям фен
    Не искам да си мислите, §е ям само банани и диня, ям всякакви плодове, които има в момента! Зелен§уци също си хапвам, но по-рядко, може би защото гледам да си оставям място за плодове в корема около основните хапвания... Ина§е, скоро може да съм кръгла и §ервена с тия дини :ДД

Цитирай Първоначално написано от seek&destroy Виж мнението
    Всъщност всичко с което се прекалява е вредно . Вредно е разбира се, ако това е основната ти храна и се употребява в големи количества, иначе сичко е ок.
    Да сте чували за захар, плодова захар, нитрати, въглехидрати и т.н. ?
    Е, стегнете се де, кой яде основно диня. То е ясно, че момичето хапва и други неща. Чували сме и за захар и за всичко останало от изброените, а ти попрочети малко в интернет за конкретните посочени плодове и дай да осбъдим какъв точно проблем могат да донесат на авторката в посочените количества.

Е, стегнете се де, кой яде основно диня. То е ясно, че момичето хапва и други неща. Чували сме и за захар и за всичко останало от изброените, а ти попрочети малко в интернет за конкретните посочени плодове и дай да осбъдим какъв точно проблем могат да донесат на авторката в посочените количества.
    Повишената консумация на фруктоза в никакъв случай не е полезна. На практика все едно прекаляваш със захарта (на практика е захар, но не рафинирана), само дето цикъла на разграждане на фруктозата, отделя вредни за организми вещества, като странични продукти, за разлика от този при глюкозата и не може да я замени. Ако се стремите да пазите някакви диети, избягвайте преяждането с плодове.

Хайде от начало. Някой може ли на простичък език, а не с цитати от google да обясни какъв проблем може да има авторката с посоченото лично от нея консумирано количество? Аз това така и не можах да разбера. То не беше фруктоза, пък диети, пък не знам си какво. Ако някой ми обясни какво вредно влияние могат да окажат 4 банана и една диня върху организма ще спра упорития си спор, но не мисля, че има подобно обяснение. Това е то.

Мега фен Аватара на PullMeCloser
    Оф, просто казано- плодовете са въглехидрати.
    Иначе не виждам нищо фатално в количествата на авторката. Аз пък съм луда по краставици-ям ги постоянно, наистина не мога да спра :Д
    Everything changes, but beauty remains ...

Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser Виж мнението
    Оф, просто казано- плодовете са въглехидрати.
    Иначе не виждам нищо фатално в количествата на авторката. Аз пък съм луда по краставици-ям ги постоянно, наистина не мога да спра :Д
    Хайде де, да си дойдем на думата най-после!
    Конкретен въпрос, конкретни количества, конкретни плодове. Идеални за през лятото, вкусни, полезни. Разбира се, че няма нищо фатално.

То и краставичките са като динята - повече вода от каквото и да е друго

Ами това ми го е казала докторката, която ми преподават биохимия, може да попиташ някой такъв защо точно не е полезна фруктозата. На мен ми е казано, че не може да замени глюкозата (т.е. нормалната захар) и, че не бива да се прекалява с плодовата захар. Склонен съм да и повярвам. Съжалявам, че точно тая лекция я нямам в момента и не мога да цитирам точно какво се отделя като страничен продукт, но едва ли това е толкова важно, въпроса е, че в големи количества ти натоварва излишно черния дроб и биохимичните процеси, които са ти адаптирани чудесно за глюкоза.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си