- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момчетата - какво мислите за съвременните момичета?
Тоест ти си на мнение, че по признаци като дрехи, прическа, сексуална активност и други наблюдаеми признаци не може адекватно да се направи извод, че едно момиче е курва? Ако е така, аз съм напълно съгласен с теб, няма как да докажеш, че мадама с скъпи дрешки е курва, но всеки един от нас си има своята статистика. Ти няма ли признаци, по които преценяваш хората, примерно че са предубедени![]()
Чачо 5 поста поред ти обяснява, че дори не би използвал тази думичка и те смята за слабоумен, 'щото си позволяваш да си вреш нослето в чуждия живот и да окачествяваш хора, които не познаваш, единствено на база външния им вид и сексуалните им навици, а ти продължаваш с въпроса 'как да лепна най-точното етикетче'.курва
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Е, значи от тук идва разликата, аз пък смятам, че курвата е лош човек и като цяло курвалъка за лошо нещо. Както и че съществуват универсални доброделтели и пороци, като например един 45-годишен чекиджия да се изязява във форум за тийнейджъри. Или както някои от вас смятат за лошо да си вреш носа в чуждите работи. Стига лицемерие! Всеки от нас има понятие от добро и лошо, редно и нередно и т.н. Или поне има известни предпочитания.
Последно редактирано от procter : 07-11-2013 на 15:40
Е, ясно ми е това.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Всъщност тези понятия са различни за всички. Както и думата "курва".Всеки от нас има понятие от добро и лошо, редно и нередно
maDamn
Съгласен съм, granger. Но както за всеки са различни, така за него си са универсални. Какво да правим, така е устроен човекът. А аз за 10-ти път пак ще повторя, че никого не съдя, а именно ви питам дали от вашата гледна точка, това е добро или лошо. Егати, какво сложно има?!
Затова и ползвах думата универсални.
Не искам да си меря моето добро и лошо с чуждото, не виждам смисъл, то е само следствие на основния мироглед. Тъй като тези понятия съществуват само в него, не можем да говорим за правилен избор на мироглед, не мога да предлагам правилен. Мога само да посочвам някой като логически неиздържан.
Защо не, Чачо, защо да не си сравним мирогледите? Какво ЛОШО намираш в това?![]()
Добре, казано на най-прост език, окрастряйки малко смисъла който влагам в думите си, от моята гледна точка ТЕЗИ неща също нямат качествата на добри и лоши, защото са други чертите у хората, които ги носят. Всички признаци, които си изброил в първия си коментар, са само избори, които са въпрос на вкус и не дърпат човека нито нагоре, нито надолу.
Мразя момичета с големи очила и кофти прически. Също комбинацията клин и ботуши, особено през лятото, е доста грозно.
Обичам стилни девойчета.
Чачо, интересна философия, само че логически неиздържанаАма разговора отиде на другаде.
Последно редактирано от procter : 07-11-2013 на 15:54
Евала, тате. Президент!!! Кажи им, че няма лошо човек да си каже какво му е на сърце!!
Granger, и аз харесвам съвременните дами, но не и съвременните курви.![]()
Защото не смятам, че нося един постоянен мироглед, той се мени и ще кажа неща, от които утре мога да се отметна.
Това е без значение, важното е тук и сега ТИ как МИСЛИШ!
Е, нали ти казах по-горе?
Защо не се опиташ да си конкретизираш мислите? Защо не кажеш какво е лошо в ходенето на солариум, какво е лошото в полигамията, какво е лошото в изневярата, какво е лошото в провокативния имидж?
Бая бира ще се изпие докато ти обясняНо за по-лесно мога да се позова на здравия разум
![]()
Просто ще се заплетеш, освен ако не стигнеш дотам, да си признаеш, че си приел едни неща за верни, които са толкова произволно назовани за верни, че не можеш да заявиш какво е правилно или не.
Като например, че човек трябва да се развива.
Искаш мнения и диалог, но постът ти смърди на комплексарщина. Аз продължавам да ти превеждам на Чачо думите, ама здраве да е - като ни кажеш какво лошо намираш (разбирай какво му е вредното) в дадения тип облекло/поведение/мироглед ако щеш ще ти се и отговори подобаващо.Всеки от нас има понятие от добро и лошо, редно и нередно и т.н. Или поне има известни предпочитания.
Проблемът е там, че постът ти ще започне и приключи с аз,аз,аз,аз,аз ... Теб те касаят по някакъв начин тези неща и вместо да ги осмислиш/приемеш/отхвърлиш/квото там ще правиш, ти се взимаш за някакъв много възвишен и от позицията на морален съдник си развяваш х*я, сякаш думите ти могат да бъдат подкрепени и със зрънце истина.
Та хайде кажи ни - обективно кое му е лошото на кифленството, освен че теб не те кефи ?
//
ПП: мн ми е любопитно - и к'во ако бях 40-годишен 'чикиджия' ?
Има още върху какво да мислиш, умно момче си. Виждам, че се интересуваш от психология и философия. Само че има неща, които не ни е дадено да знаем ЗАЩО са така, те просто са ТАКА. Точно тук твоята логика ще се срещне с непреодолимо препятствие, има толкова много неща, които не са подчинени на логиката, те просто СА такива каквито са. Спри за момент да мислиш и се опитай да почувстваш.
Последно редактирано от procter : 07-11-2013 на 16:13
Auriss, извинявай, ама с теб не ми се спори! Ако не се кефиш на моите комплекси, не взимай отношение, ами си направи тема за своите! Обещавам да напиша нещичко.
Последно редактирано от procter : 07-11-2013 на 16:15
Има свестни момичета, има и шматки. Те се опитват да си докарат имидж на "лоши момичета" за пред приятелите, ама определено не са "еманципирани, самостоятелни, самоуверени и т.н."... Просто се опитват да се впишат. Истинските коврички са рядкост, дори и сега и дори покрай чалготеките.![]()
Да Чачо и Аурисе... доброто и злото за всички е относително... Но правилата са следствие развиването и произхода на цялото общество от време незапомнено. Викате кифлите били лоши , само според нашите представи, защото не ни кефили?
Еми, така е.. има и друго.. деградацията на новото поколение. Оглупяването на народа и изчезването на морала от цялата ни държава в масово число. Ще кажете по философски,че и тва няма лошо.. уБИВАНЕ, колене изнасилване-- няма бее. няма лошо.. философията на доктор сатаната 666 май ви е повлияла зле ;д