- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Към момчетата - какво мислите за съвременните момичета?
А за кой се смяташ ти, че мислиш, че мнението ти е от значение за тях?
ТИ нямало да уважиш избора им. Голям праз...
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Изобщо не смятам, че мнението ми е голям праз. Споделям го. Който иска може да го подкрепи или да се разграничи. Щом подкрепяте пошлостта - ваша си работа. Слушайте!!! Моралът е това, което ни е направило хора и липсата му ще ни превърне в животни! И ако на моите думи най-лекомислено ще се изплюете, ето какво казва Джон Стюарт Мил, един от бащите на класическия утилитаризъм (За теб, Чачо, специално, ти май си привърженик на това философско течение.) “It is better to be a human being dissatisfied than a pig satisfied; better to be Socrates dissatisfied than a fool satisfied. And if the fool, or the pig, are of a different opinion, it is because they only know their own side of the question.”. Не го преведох, за да се запази смисълът. А тези, което не вдяват за що иде реч, съжалявам, че не намерих по-подходящ цитат на Азис.![]()
Последно редактирано от procter : 07-21-2013 на 10:48
Aeternal, а ти, бе, тиквеник голословен, значи които се оплаква е идиот? Кажи го на десеткихилядите протестиращи пред Народното събрание, които НЕ уважават избора на другите!
Някой иска ли да се празкаме ?
Утилитаризмът "изповядвам", да. Но с някои особености. Търси се полза за индивида, не за обществото, освен ако индивидът не прецени, че второто се препокрива с първото. Също така търсенето на "висшите удоволствия" не е наложително - то е въпрос на избор. Така моралът не е нито оправдан, нито заклеймен - той е само средство.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Aeternal, не сващаш, момче.
yakuza_, праз като праз. Нито голям, нито малък. Моят си праз. Аз също като всеки един изразявам мнение. Вярно, по-крайно, но все пак само мнение.
Чачо, с теб е удоволсвтвие да спори човек. Ама пак не съм съгласен.Точно обратното е, според мен. Търси се максимална полза за обществото, а не за индивида. Идеята е, че ако всички са по-добре, то всеки ще е по-добре, а не обратното. Ако всеки се стреми да е по-добре, не може всички да са по-добре (освен в някакъв изолиран случай). Етическият егоизъм на Айн Ранд е доста противоречива концепция. Запознай се по-обстойно и мисля, че ще си смениш мнението. А относно "висшите удоволствия" и справедливостта - за всеки един от нас би било рационално според теб (от гледна точка на егоизма) да държи всеки друг в потистичество. Защото за мен и теб и всеки би било по-добре всеки друг да прави каквото аз/ти/той иска, отколкото да има свободна воля. А ти защо я защитаваш (свободната воля) в такъв случай? Мааалко си противоречиш, според мен. Моралът означава единствено НАЙ–ДОБРОТО ЗА ГРУПАТА. Естествено групата решава какво е най-доброто за нея. Разбрах, че се занимаваш с математика и информатика. Сигурно си запознат с теорията на игрите. Интересно ми е какво мислиш за Дилемата на затворника. Най-вече за субоптималните решения, когато всеки играе за собствена максимална изгода. Излиза, че в този крайният резултат е под най-ефективния (Сега вече загубихме детската аудитория.
)
А от психологическа гледна точка, без да съм специалист, съм сигурен, че всеки един от нас има дълбоко в себе си усещането за редно и нередно и то няма абсолютно нищо общо (освен някои единични случаи) с това какво би ти се харесало и какво би искал. Сигурен съм, че всеки може да се досети за безброй ситуации, в които е искал едно, но е "трябвало" да направи друго. А че човек е вътрешно мотивиран да направи "редното", заради усещането на вина в противен случай, да, от тази гледна точка си прав, че изгодата си е лична. Тебе те гледам, че си психоаналитически настроен, няколко пъти намеси комплексите ми за малоценност, сигурно ще кажеш нещо интересно за Свръх-Аза.
Абе заеби тези сложнотии, виж сега, ако според теб един човек не би изпитвал вина, ако убие друг, за да му вземе парите, значи той няма да постъпи неправилно, ако го направи, тъй ли? Щото ако е така, си за диагноза, брат'чед![]()
Последно редактирано от procter : 07-21-2013 на 15:56
Значи всички мъже сме идиоти? :Д Всички се оплакват, няма начин, това е характерна чета за нас. Иначе тези, които наистина повече от нормалното се жалват на всякъде - те са още млади момчета, не са мъже.
Авторът не го видях да се оплаква така. Той просто изразява мнения.
едит : всъщност трия го тва, по-забавно е да чета :Д
Мнение изразява, вярвайте си. Истината е че е на 26, не може да си намери приятелка и обвинява за това модерното общество.
Много мъжко, а?
Хайтов май го беше написал най-добре, като трябва да цепиш дърва и ти дадат тъпа брадва, или отиваш и си я наточваш или я обръщаш и заблъскваш по главата тоя който ти я е дал.
Един въпрос - какво е отношението към секса и любовта на един средностатистически мъж?
Тези стереотипи за мъжете и жените така дълбоко са се вкопчили в мен, че макар и всячески да се опитвам да ги подтисна и изкореня, все още имам някакъв двоен стандарт (макар и да го налагам несъзнателно). Например, намирам за изключително грозно жена да пуши и да пие твърд алкохол, но пък смятам, че мъжете, които правят това (в рамките на нормалното, разбира се), са секси. Така, мисля, че стана ясно, че съм против тези двойни стандарти (макар и да не отричам, че и аз ги налагам понякога). Смятам, че преди всичко сме хора, а едва след това се делим на мъже, жени и всякакви други категории. В този ред на мисли, не виждам абсолютно нищо лошо в това отношението на средностатистическата жена към секса и любовта да бъде като това на средностатистическия мъж. Друг е въпросът какво ми е мнението за съответното отношение на гореспоменатия средностатистически мъж.
Щях да казвам още нещо, но ми прекъснаха мислите и ми изхвърча от главата.
Да отговоря на първоначалния въпрос: Не ми харесва да видя моя връстничка, която се облича като магистрална фея (или връстник, който се облича като педал с огромни комплекси), и се държи грубо и пошло. Но смятам, че всичко това е просто една фасада, зад която се крият много други неща, и за която си има някакви причини. Колкото и да ми е неприятно държанието на даден човек, не мога да го осъждам без да знам историята и мотивите му.
Обобщавам: Не ми харесва, но не мога да кажа, че е „лошо” или „нередно”, поради липсата на достатъчно информация.
Докато ви четох спора с Чачо и Аурис, в главата ми изникнаха идеалите, които стоят в основата на Братството в Assassin’s Creed. А те са: Nothing is true. Everything is permitted. Едва след като ви прочетох спора и обмислих нещата в тази насока, започнах да разбирам какво точно са искали да кажат.
А ето ви и мнението на Жендо Хайдутина от „Хайка за вълци” по темата (да, да, цитат от книгата вадя):
”Не било законно еди-какво си. Че то всичко е законно и нищо не е законно. Зависи от коя страна го гледаш. Ако ти отърва, законно е, ако не ти отърва, не е законно. Животът тъй е направен, че всеки си има свой закон. И всеки ограбва другия. По-силният ограбва по-слабия, по-богатият – по-бедния, по-разумният – по-глупавия. И по-красивия ограбва по-грозния, макар и да не го иска. Щото хората не са еднакви. Станат ли еднакви, няма да има живот, няма да има кой да ти опече хляб да ядеш.”
Това го написах преди да изчета всичко. Сега е 4:30 сутринта, изчела съм всичко, главата ме боли и не съм напълно сигурна, че разбирам всичко, което сте написали, но темата ми е изключително интересна. Малко имам чувството, че се обаждам ни в клин ни в ръкав, и че хич не ми е мястото тук, но реших да се изкажа, та да ми е мирна главицата и да лягам да спя.
А, и още нещо – авторе, просто нямаш късмет. Това е. Няма да ти казвам, че за всеки влак си има пътници, щото е тъпо изказване и не съм съгласна с него, просто ще ти кажа, че единственият ти шанс да намериш, е да не се отказваш. Наранили са те, сигурно ще се случи и отново, но няма как – стискаш зъби и продължаваш напред (по възможност без нагласата, че нищо няма да излезе).
BloodyDreamer, много хубав пост. От двойните стандарти не можеш да избягаш, но не пречи да се опитваш. Дискриминацията е нещо естествено, аз примерно дискриминирам мъже и жени на сексуален признак като си търся приятелка. Също красиви и грозни, умни и глупави и т.н.Сега си давам сметка, че има нещо неясно. Какъв смисъл влагате в това да одобрявате нещо или не, и да съдите нещо или не. Тази мисъл ми дойде от горния пост. Ако изразя мнение, че еди кой си е идиот, това неодобрение ли е или съдене? Мисля, че това ще даде нова светлина на разговора ни. Ако кажа, че не обичам чесън, това съдене ли е или харесване. А ако кажа, че не харесвам хората, които ядат чесън? В крнайна сметка всички тук изразяваме само собственото си мнение. Някои от вас казват да не съдим другите хора, какво означава това? Да нямаме мнение за делата им? Защо не? Що за мнение е това? Или това значи, че не трябва да имаме мнение за делата на другите?
Когато мнението ти е подкрепено с обидни квалификации, тогава е съдене.
Пример: "Тази жена е спи с много мъже. Тя е курва. Тази жена носи косата си бухнала, ходи на солариум и носи големи очила. Тя е кифла."
Когато казваш: "Не ми харесва прическата и очилата й. Не ми допада това, че спи с много мъже" - това е мнение.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Скоро и аз ще отговоря, но ми трябва време да си подредя мислите.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Че кое му е лошото човек да съди? Даже е добро, но аргументите ти трябва да са сигурни, а не в стил "3 девойки ми изневериха, значи всички са курви"... Освен това, не всяка жена, която изневерява е курва, както и не всяка жена с гореописания начин на обличане е такава...
Авторе, подяволите, на 26 си! Би трябвало вече да си изградил силен характер и да можеш да преценяваш жените, вместо да им се хвърляш необмислено и да търсиш някакви по-сериозни взаимоотношения. Това последното е характерно за нас лапетиите на по 16-19г, ама на 26, трябва да можеш да опознаеш човека срещу теб и да избереш този, който ти е нужен. Попаднал си на грешните мацки и кой е виновен? Те ли? Надали... Те са си взели своето, това че ти си очаквал от тях нещо, което те не "предлагат" си е твоя грешка. Ти си човека, който си избира какво да гони и като направиш грешен избор, става това...
И друго, което виждам, много си зависим от чуждото мнение. Дори и тук, в някакъв форум с хлапаци, ти се вързваш на всеки. Някой те упреква и ти пропадаш, друг пък те подкрепя и си на седмото небе, трети те игнорира/да, лейди, за теб става въпрос/ и веднага търсиш причина и обяснение. Защо толкова много ти пука за това "какво ще кажат хората"? Създай си силен характер и спри да се блъскаш за глупости!![]()
Well, that escalated quickly.![]()
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Е да, ама когато си разговарял с някоя жена поне един час, пък ако ще да е в някоя чалготека, би трябвало да си я опознал достатъчно, за да отсъдиш дали е за теб или не.