- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Лятото на нашето НЕдоволство
И на есен пак със старата песен - ОСТАВКАААААААА!!! Аааа Уууу![]()
Впрочем след онзи бурен протест,какво стана със силата народна?
Отново ли правителството успя да манипулира народа до такава степен,че всичко да замлъкне?
Това 'провокатори' като го прочета и ми се драйфа,няма такава паразитна и добре вършеща работа думичка,която хвърля в скандали и взаймни обвинения смачкания и прост народ.
Зад протеста трябва да има ясно становище,такова липсва и остават само бурните лигави танци и пиенето на кофейн пред парламента.
Много им е готино на тези които са се набутали в системата на държавното управление,каквото и да измислят за своя сметка,народа никога не успява да изрази съпротива освен вандалски прояви и пародия на протести.
![]()
абе яяя
ооооооООооСТТАААВКААААА !!!
Е, хайде де, очаквах да ми обясниш как след правителството ще сменим и съдебната власт, ще изгорим досиетата на всички, ще изгорим Орешарски на клада, пееки и танцувайки около него и ще добараме богатството на народа. А и ще счупим нещо, за да се знае, че е протест.
ОС-ТАВ-КАААААААА!!
Баща ти да не е полицай?
Те днешните куку щото са много праведни? По-голяма част са корумпирани, бият се с невинни граждани повече от футболните хулигани. Правят си мръсни сделки със всички. Те могат да шофират бясно без да им пука.
Остави това.
Аз така и не дочаках да чуя твоето мнения и решение? Отклони темата кат мармот
Не, не е, но познавам такива.
Е па, аз съм си мармот, това проблем ли ти е? Или те е яд, че имам достъп до неограничени количества "Милка"?
Моето мнение е, че трябва да се натиснат по проблеми като цените на тока и лекарствата, както и да се направи мажоритарна система. Да се спре разпродаването на България на Хамериканци, чехи и всякакви пиявици. НО Всички на този протест да са там за това. Не е нужно с никой да се биеш.
И като къртиш павета от ТВОЯ площад и ги хвърляш по ТВОИ съграждани, споделящи ТВОИТЕ проблеми, помагаш с нещо? По-добре нищо не прави, вместо да вредиш.
Австрийци и чехи, не американци, първо.
Второ, ако се отклоним от идеята за чужда собственост върху ЕРП-тата, смятам, че "разпродаване" е доста неточна дума. Какво включвате? Защото аз, изхождайки от различни ситуации, се присъединявам към мнението на Якудза и не смятам, че шовинизмът е печеливш ход за страницата ни. Напротив, даже. Колкото се може повече чужди фирми, съответно инвеститори, само дето като влагаш пари, искаш нещо насреща. Не може само да им взимам парите на европейците, без да даваме нищо в замяна, именно власт.
Все едно да си купиш акции и да се откажеш от дивидентите.
Сега сигурно пак аз няма да съм в час, ама знаеш ли какво правят тези фирми? Купуват построени, работещи предприятия и за няколко години ги експлоатират на макс, закриват ги и работниците духат супата. Печалбата се изнася, а няма да ти кажа колко данъци се укриват. И виж Марица Изток 3 на кого е преди да даваш компетентни мнения тип "Първо, Второ, Трето"!![]()
Какво ще им даваме?!? Я пак?
Срещу парите им даваме евтина работна ръка и добро географско положение т.е близко сме и сме на кръстопът.
Толкова.
Единствената власт която трябва да имат е да си развият производството според бг законодателството.
Разпродаване си е много точна дума в случая.
Абсолютно съм за чуждите инвестиции в страната ни, но не и в сегашното им положение.
Нека да инвестират, да строят фабрики, заводи, изнесени производства. А не като сега - единствените големи инвестиции са в сферата на услугите - ток, телефон, как не са продали и ВиК още.
Да се подобриха услугите свързани с тока откакто дойдоха EVN? Същите са си, само цената е различна и приходите отиват в друга държава, а не в нашата. Което е много лошо.
Ето ти и още един пример на разпродаване - канадската златодобивна компания "дънди прешъс метълс".
Искат да разкриват мини в Крумовград и Челопек, мисля че.
Знаеште ли колко % от златото ще остане за България?
Под 3%.
И примера ти е кофти, по-правилно е да кажеш. че е все едно да си купиш акции и да се откажеш от правото на глас, което тези акции носят.![]()
Защо си мислите, че ако държавата ги управлява, нещата ще са по-добре? Видяхме ги Топлофикация-София, как се управляваше. Откъде сте сигурни, че Еон, ЕВН, НЕК, не са направили инвестиции?
По тая логика, дай да забранят на всички българи да работят в Англия, Германия и Гърция, че изнасят капитал към България.
n00bs
еон и евн се смениха, просто дадох пример
n00bs
Абе всички видяхме как се управляват и ерп-тата. Само едно паднало правителство и няколко самозапалили се.
По тая логика да си харижем държавата, щото явно не можем да си я управляваме сами.
Не е там въпроса. Нямаме толкова развита икономика, за да си позволим услугите да са в чужди ръце.
Стига ся, пределно ясно ти е, че в България не идват реални инвеститори, а само такива, които ние(държавата) им осигуряваме някакъв солиден процент печалба чрез железни договори, с които сме заробени за сумати години.
Или пък се взимат предприятия, които умишлено са докарани от нас до фалит, но иначе са печеливши, а печелившите пък се източват........ такава ни е държавата, такива и ни са чуждите "инвеститори"
п.п остана ли нещо държавно, което да е на печалба изобщо ???
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Видяхме и Кремиковци докъде стигна, след А.Томов.
Ако едно предприятие, не е печеливше, то няма как да работи дълго време на загуба.
Така че никой няма да дойде и да докара нещо до фалит ей така, освен ако на негово място не направи нещо, което да му носи повече приходи. Като гледам и какви заплати дават тукашните "бизнесмени", а и не само, спрямо размера на печалбите си...
n00bs
Разликата е там, че държавата сме ние. Избираме си ги хубавците, а чуждите компании, не ги избираме. Имат яки договори, щото са бутнали пари на когото трябва и вече нищо не зависи от държавата. Дори и да дойде най-честния на власт, пак нищо не може да направи, щото онея са си опекли работата.
Какво значи яки договориТя държавата си пуска конкурс, явяват си се кандидати, одобряват офертите, ако няма конфликт на интереси. Не мисля, че специално за "тока", нещата ще станат ей така, под масата.
Примерно НЕК, влез в сайта им и има всичко за тях. Всичко е публикувано, договори, устройство на компанията, съвет на директорите и тн.
n00bs