- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата..vol.6
Хора, след 1 месец почивка, почвам пак с маските, таа сега да ви питам
мисля да си взема маската на миосотис, червената и заедно с нея се чудя дали да е тоника за растеж на филип кингсли или биотин витамините за коса.. според вас кое ще е по добре ?
п.с кажете други хубави маски освен миосотиса, че и за него не съм много сигурна :дД
Repair rescue маската ми е абсолютен фаворит.
Косата ми адския хаос, след като се изкъпя отвсякъде стърчат излишни косички...едва ли не се образува допълнителен слой като воал от косички, най- различни, които чак на 2-3 ден се оправят и залягат. Та исках да ви питам дали течните кристали ще помогнат косата ми да стане по- мека и гладка като едно ЦЯЛО. И ако да- каква марка?
jasmer
Ъм а някакви отзиви за марката Афоджий и по-точно за реконструкторите/балсамите?
Искам косата ми да стане дълга. Тъй като майка ми не иска да ми копува никакви продукти за косата (освен разбирасе шампоани) ми казаха,че за разтеж помага водата в която се е варила коприва,нанасяш я в корените и косата расте по-бързо...дали е вярно?
Ами аз знам, че копривата бори омазняването и пърхота, за растеж не знам.
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
В БГ мамма често срещам хвалби за реконструкторите на марката.
Аз пък в сряда си купих био амла на прах и днес си приготвих ''отварата''. Смесих с гореща вода,както е дадено по етикета и си сложих по цялата коса и скалпа.
За незапознатите с билката,заповядайте-
За коса:
- Амла е естествен балсам за коса. Измиването с амла прави косата копринено лъскава, като подчертава къдриците. Стимулира космените фоликули и успешно се използва в борба с косопада; предпазва от появата на пърхот и други кожни проблеми.
- Амла е подходяща при преждевременното побеляване на косата.
- Амла се използва и за постигане на по-студени кестеняви тонове в смес от къна и индиго.
За лице:
Амла притежава почистващо, ексфолиращо, антиоксидантно, антибактериално действие.
След като си сложих сместа от амла, реших да си втрия арганово масло в краищата. Обаче амлата прави косата една твърда,сякаш съм прекалила с лака за коса.И ще приспа с това нещо на главата,на сутринта ще отмия,нищо че в описанието пише да отмия след няколко минути.
sofityoy, копривата подсилва растежа на косата,да.
Едит: Утре ще споделя мнение за амлата.
Последно редактирано от fizzyg : 08-10-2013 на 19:54
ФъкингФрийк, ползвала съм само третата маска за коса, от тези които си дала.Много доволна бях.Ама си мисля, че всички тези ще са добри.![]()
Даже интенс рипеър е за по-малко изтощена коса. За по-суха препоръчвам абсолют рипеър пак на Лореал проф.
Използвам разфасофката от 500мл от година вече,има за поне още толкова в най-лошия случай.И хидратира чудно.![]()
Днес пробвах да си направя бритона и стане нещо.... хм, абе не стана каквото искам, но и не опропастих съвсем косата. Мисля, че изобщо нямам шанс да постигна хубав страничен бритон, защото косата ми е избрала да се разделя по възможно най - гадния начин.
fizzyg, по колко слагаш от маската, за да е толкова икономична?
Абсолютно достатъчно количество за цялата коса.Консистенцията на маската просто е супер гъста и се размася като масло. Дължината на косата ми е до гърдите грубо казано,за което е нужно количество на половин орех да кажем.
Едит: Даже сега се сетих,че от изоставения блог имам снимки на консистенцията на маската. Ще ти ги покажа,за да се ориентираш.
http://prikachi.com/images/468/6431468b.jpg
Последно редактирано от fizzyg : 08-11-2013 на 07:27
Я, пусни го тоя изоставен блог да го видя, сигурно назад го има, но не съм чела по страниците. Много ми харесва да чета разни продуктови ревюта като цяло, тъй като аз самата преди да си купя нещо се колебая между няколко 15852651 часа и най-накрая си казвам "Писна ми,взимам го само защото не ми се виси в магазина повече, въпреки че е грешния избор" хах![]()
Ще е добре ли да си направя маска за коса само от кисело мляко и бадемово масло? Ще седа така 2-3 часа и ше отмия?
И може ли да си мажа косата само с маслото някой път? Как, и по колко да слагам? Косата ми е до гърдите и от 2 седмици не използвам НИКВИ преси, а преди всеки ден, малко съм на възтановявщ режимhelp me ^
Каквото и да сложиш на косата си като маска, според мен няма да сгрешиш, така че давай смело![]()
Направо темата за косата ти давам http://beautystuffandhealth.blogspot...e-routine.html![]()
Да, и аз така си помислих. Ако сложа 2-3с.л. мялко, колко да е бадемовото масло? Вече поясних до къде ми е косата.
С домашна маска можеш да стоиш колкото си искаш нали аз след малко ще си направя с кисело мляко, авокадово олио, кокосово масло, жълтък, мед и малко лимонов сок та като я сложжа към 16:00 ще стоа до към 19:00 и ще я отмия![]()
![]()
![]()
Вчера си направих маска - хума,кисело мляко,зехтин,бадемово масло,ракия,кафе,мед.
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Вище блогът ми![]()
http://beautytipsd.blogspot.com/
Блога не беше ли за мисли на авторката, а не копирани статии от интернет?