.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 29

Hybrid View

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от existenz55 Виж мнението
    Не съм съгласен с мнението. Свикнеш ли един път да живееш от заплата до заплата си до там. Изкарвам сам пари за себе си от 14 годишен (не не съм работил нелегално, а работих като freelancer online). По времето когато моите връстници си харчеха парите от мама и тати, аз давах пари на майка ми, че беше закъсала. Сега 70% от връстниците ми са общи работници и работят от заплата до заплата, а аз се чудя къде да отида на почивка (щото няма как да отида извън БГ, при положение, че трябва да съм само аз и приятелката, защото всичките ми познати са от 9до17 на работа и в събота). Това, че сте млади е пълна заблуда. Времето лети и ако не се възползвате навреме от възможностите които ви се предлагат, после ще е късно. За инвестиции ви е рано, но пестенето 1-2 години е добър стартов капитал за собствен бизнес. Не е нужно да разбирате от всичко (при положение, че повечето хора в БГ се радват на 700 лв. заплата) и можете да наемете персонал да ви работи (пример собственика на vbox7 не е разбирал от програмиране и си е наел хора да му правят сайта, собственика на помагало и гепиме са един и същ и са си наели програмисти да им работят сайта).
    Ако харчите всичко което сте изработили и чакате другата заплата далеч няма да стигнете. Не помня в кой учебник и книга по икономика го четох, но е нормално при евентуално уволнение, да можете да продължите стандарта си на живот с спестяванията минимум 2 години (или една беше вече не помня). Какво ще направите ако утре ви уволнят и седите на бюрото по труда 4-6 месеца (в зависимост от трудовия ви стаж)? След това ако не си намерите работа какво правите?? Всеки се радва на нови и хубави неща, но замислете се дали реално ви трябват същите (в нас съм наблъскал 5 телефона сигурно, закупени веднага щом излезнат и заменяни веднага щом излезне следващия) предмети и не може ли ако ви трябват да минете с по евтин вариант. ЖИВЕЕНЕТО НА КРЕДИТ също е лошо (темата е прекалено дълга за обяснение, но с едно изречение ще ви кажа, че живеенето под наем е по добро от купуването на жилище с кредит и това е известно от преди мнооооого години, но за съжаление доста българи го разбраха чак след спукването на балона) и всеки трябва да живее спрямо чергата си.

В Пловдив на майните може да им звучиш много интелигентно, но недей говори пред други хора да се излагаш.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    В Пловдив на майните може да им звучиш много интелигентно, но недей говори пред други хора да се излагаш.
    Абсолютно е прав.
    Само глупавият българин я прави тая простотия - да живее от заплата до заплата. Човек трябва да има достатъчно пари, че в случай на внезапно уволнение да може да изкара 3-6 месеца минимум със спестявания. На Запад хората гледат да отделят до 30% от заплатата си за спестявания.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Абсолютно е прав.
    Само глупавият българин я прави тая простотия - да живее от заплата до заплата. Човек трябва да има достатъчно пари, че в случай на внезапно уволнение да може да изкара 3-6 месеца минимум със спестявания. На Запад хората гледат да отделят до 30% от заплатата си за спестявания.
    Аа извинявай за майните, нямах предвид нищо лошо.

За това е прав, но можеш да видиш колко още глупости е изприказвал.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Абсолютно е прав.
    Половината българи заделят спестяванията си и то по-старите поколения, защото са научени да спестяват. Същите, поне повечето, са уредили децата си със собственост или малък капитал, но също така и доста са ги глезили. Същите тези деца днес са родители и на мързеливите ни набори, които искат да не работят. Ако работят, искат да е нещо в офисче, нещо на бюро и на минутата да са големите кинти. Хора всякакви, но това не е само у нас. На Запад имат добри заплати, но повечето хора са на квартири и не всички имат свои имоти. А тук повечето получават наследствени имущества.
    Последно редактирано от ledenakrasota : 08-18-2013 на 15:01
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си