Не съм съгласен с мнението. Свикнеш ли един път да живееш от заплата до заплата си до там. Изкарвам сам пари за себе си от 14 годишен (не не съм работил нелегално, а работих като freelancer online). По времето когато моите връстници си харчеха парите от мама и тати, аз давах пари на майка ми, че беше закъсала. Сега 70% от връстниците ми са общи работници и работят от заплата до заплата, а аз се чудя къде да отида на почивка (щото няма как да отида извън БГ, при положение, че трябва да съм само аз и приятелката, защото всичките ми познати са от 9до17 на работа и в събота). Това, че сте млади е пълна заблуда. Времето лети и ако не се възползвате навреме от възможностите които ви се предлагат, после ще е късно. За инвестиции ви е рано, но пестенето 1-2 години е добър стартов капитал за собствен бизнес. Не е нужно да разбирате от всичко (при положение, че повечето хора в БГ се радват на 700 лв. заплата) и можете да наемете персонал да ви работи (пример собственика на vbox7 не е разбирал от програмиране и си е наел хора да му правят сайта, собственика на помагало и гепиме са един и същ и са си наели програмисти да им работят сайта).
Ако харчите всичко което сте изработили и чакате другата заплата далеч няма да стигнете. Не помня в кой учебник и книга по икономика го четох, но е нормално при евентуално уволнение, да можете да продължите стандарта си на живот с спестяванията минимум 2 години (или една беше вече не помня). Какво ще направите ако утре ви уволнят и седите на бюрото по труда 4-6 месеца (в зависимост от трудовия ви стаж)? След това ако не си намерите работа какво правите?? Всеки се радва на нови и хубави неща, но замислете се дали реално ви трябват същите (в нас съм наблъскал 5 телефона сигурно, закупени веднага щом излезнат и заменяни веднага щом излезне следващия) предмети и не може ли ако ви трябват да минете с по евтин вариант. ЖИВЕЕНЕТО НА КРЕДИТ също е лошо (темата е прекалено дълга за обяснение, но с едно изречение ще ви кажа, че живеенето под наем е по добро от купуването на жилище с кредит и това е известно от преди мнооооого години, но за съжаление доста българи го разбраха чак след спукването на балона) и всеки трябва да живее спрямо чергата си.