.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 52
    The Ruler of Tides Мега фен Аватара на NaOH
    Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от kosder Виж мнението
    Хубаво е, че имаш наблюдения и можеш да изкажеш адекватно мнение, защото има много философи, които си изграждат мнение само върху разкази на познати. Не мислиш ли обаче, че след Нова година единствените ясно забележими промени за българите, които искат да работят в чужбина, ще бъдат свързани с премахването на бюрократическите усложнения(най-вече отпадането на работни визи за някои страни). Напоследък забелязвам една тендеция, че голяма част от заминаващите да учат в чужбина(приятели, познати), нямат нужната мотивация и си мислят, че ако завършат в някой университет в чужбина после са им вързани средните западноевропейски заплати, а това не мисля, че отговаря на реалността. И все пак не мога да бъда някакво становище, тъй като нито съм бил част от образователната система в чужбина, нито съм работил там. А какво мислиш за завършване на ВУЗ в България и после специализация в чужбина.
    Като цяло, главните промени наистина ще са в намалянето на бюрокрацията и чакането с месеци за работна карта и подобни глупости. Като цяло, трудно е да си намериш работа, но веднъж намериш ли я - не могат да те уволнят толкова лесно, без да пишат огромни обяснения и да ти плащат неустойки до края на договора. Сравнявайки заплатите, в чужбина изкарваш между 5 и 10 пъти повече от средната заплата в България, но наемите просто са високи. Храната е горе-долу в същите цени, стоките също... Ама некадърен ли си, никой няма да те наеме на работа. Няма причина който и да е да си мисли, че щом в България никой не го иска, в чужбина някой ще го поиска.

Относно завършването на бакалавър в българия и магистър в чужбина, все едно се опитваш да боядисваш груб строеж с блажна боя. Имаш някакви основи, но те са непълни, доста често изкривени, остарели и запълнени с още повече глупости. Всички тези знания ги знаеш уж на теория, но на практика не знаеш нищо.
    Ако ще се планира обучение в чужбина, нека да е с включена и бакалавърска степен.

Супер фен Аватара на marble
    Ако изкараш добри оценки на матурата, като за публичната администрация втората трябва да ти е английски, история или математика, то нямаш нужда от изпит.. За тази специалност коефициента е 3 и с изпит, и с матура.
    Иначе ще ти кажа как е ПА като мине поне един семестър.
    А защо в СУ-то?

Мега фен Аватара на dirtyyy
    Ти къде си ^_^

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Аз съм бил администратор в хотел, но нямаше публика
    n00bs

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Ъмм Симонке, малко НЕточна информация ти дават момците...

Коефициента с матура е 2.5 независимо от предмета по който е била матурата (с изключение на математиката) и специалността която желаеш, с изпит коефициента варира от 3 до 4.
    Но да речем, че на матурата по Англ изкараш примерно 5.50 +, ще влезеш без никакви проблеми
    Бала ти се смята така, оценката от средното + оценка от изпит умножена по 3-4 [зависи от изпита] (оценка от матура по 2.5) + оценка от предмет изучаван до 12ти клас (български или математика или история, тук това зависи от специалността)
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Супер фен Аватара на tireheb
    абе и аз помня, че за кандидатстването с матура имаше разни врътки, ама на линка, който е дала, съвсем ясно си пише "матура с коефициент 3", та явно за таа специалност е така

Цитирай Първоначално написано от tireheb Виж мнението
    абе и аз помня, че за кандидатстването с матура имаше разни врътки, ама на линка, който е дала, съвсем ясно си пише "матура с коефициент 3", та явно за таа специалност е така
    Повечето линкове от сайта на СУ, са с дата 2007/2008, аз кандидатствах тази година..

И ми беше адски трудното, в интернет чета едно, обаждам се да попитам тия ми казват съвсем друго.
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Banned Повече от фен
    Сигурен съм, че NaOH има яка турбо ютия, която вдига 200 км/ч ... САМА

...което значи,че мога и без математика? :З

програмиране > алл

всички хора които не учат програмиране, теория на вероятностите и приложна математика нямат душа.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Цитирай Първоначално написано от dirtyyy Виж мнението
    BLASPHEMY!!!

Супер фен Аватара на marble
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Ъмм Симонке, малко НЕточна информация ти дават момците...

Коефициента с матура е 2.5 независимо от предмета по който е била матурата (с изключение на математиката) и специалността която желаеш, с изпит коефициента варира от 3 до 4.
    Но да речем, че на матурата по Англ изкараш примерно 5.50 +, ще влезеш без никакви проблеми
    Бала ти се смята така, оценката от средното + оценка от изпит умножена по 3-4 [зависи от изпита] (оценка от матура по 2.5) + оценка от предмет изучаван до 12ти клас (български или математика или история, тук това зависи от специалността)
    Варира вика.. LOL
    Да си си купил справочник като ти е била грешна информацията.
    За СУ балообразуването за ПА става: По избор с изпит с коефициент 3 по изброените предмети или с матура по същите предмети с коефициент 3, плюс оценка от дипломата по БЕЛ и история.

Симонка, мене ме приеха със същата специалност и в СУ, но записах в техническия.

Цитирай Първоначално написано от dirtyyy Виж мнението
    Можеш и без.. да
    Dr. Gregory House

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Храната е горе-долу в същите цени, стоките също...
    А бирата колко е, колко е бирата?

Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от M467 Виж мнението
    А бирата колко е, колко е бирата?
    1 паунд

Banned Повече от фен
    Пак пробваш да лъжеш:

Над 3 паунда на пинт, а 1 пинт е половин литър, а 3 паунда са 7.50 лв.

http://www.thedrinksbusiness.com/201...sses-3-a-pint/

http://www.pintprice.com/region.php?/United%20Kingdom/

Град
    /dev/null
    Говоря ти за от магазини.
    За заведения е между 2-3 паунда, зависи от марката. Повечето заведения пускат промоции през един от делничните дни, в който бирата пада до паунд.

И е глупаво да обръщаш в лева. В България цените са образувани като процент от заплатите. В България не могат да почнат да продават стоки и услуги с еднакви цени в държави, където заплатата е 5-10 пъти по-висока. Къде сравняваш 3 паунда бира при 1500 паунда заплата с 2 лева бира при 400 лева заплата?

Banned Повече от фен
    Ами тогава логиката ти никъде я няма - щом цените са процент от заплатите, значи може да си живеят хората добре и при ниски заплати и ниски цени. А средната заплата мисля, че вече е към 800 лв, а не 400, а ако можеш и нещо повече, ще взимаш и повече.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    http://profit.bg/news/Kakva-e-sredna...nid-88403.html

После пак говори за заплати
    n00bs

Град
    /dev/null
    Цитирай Първоначално написано от M467 Виж мнението
    Ами тогава логиката ти никъде я няма - щом цените са процент от заплатите, значи може да си живеят хората добре и при ниски заплати и ниски цени. А средната заплата мисля, че вече е към 800 лв, а не 400, а ако можеш и нещо повече, ще взимаш и повече.
    800, ма друг път. 400-500 си е на повечето работи, освен ако не работиш нещо по-интелектуално.
    Цените на стоките изпреварват заплатите изпреварват заплатите, за жалост. Все пак, в България всичко е с малко до много по-евтино, но за българина дори и тази евтиния е скъпа.

Супер фен Аватара на kosder
    500 лв. мин. пенсия, 1000 лв. мин. заплата.ИЗВИНЕТЕСЕБЕ провокатори!
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Banned Повече от фен
    Ти по тази логика може да кажеш, че и в Англия средното е 1000 паунда, а само по-интелектуалните е 1500. Но това си е официална статистика, даже и от линка на Яхуйза се вижда, който е от преди година и половина, а оттогава още се е покачило.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от NaOH Виж мнението
    Всички тези знания ги знаеш уж на теория, но на практика не знаеш нищо.
    абsолютно точно и вярно.
    и sъм човек, който учи sредно в Швеция.

1

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си