- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Баварец
Никой не слушай. Аз от 14 годишен исках БМВ на 18 си бях изкарал пари, но нашите ми подедиха едно Опелче на стойност 1800 лв .. за 4 години съм дал около 3-4 000 лв. за поддръжка ... накрая си взех мечтаното бмв за 1 година съм дал 70лв. На всичкото отгоре е 4 ПЪТИ по-мощно от опела и гори 2-3 литра по-малко. Системи за стабилност последно покеление може инвалид на лед да го кара..10 пъти е по-сигурно от друга кола(тия ефтините са си опасни боклуци ако и да са 2013) Следвай си мечтите и прави това, което чувстваш за правилно.
Последно редактирано от beliar : 09-26-2013 на 10:22
Мила,като те чета все едно гледам себе си ... преди доста време не знам как ми влезе тази идея в главата но си казах "Ще е БМВ! и точка...!" Да съм бил на 13,14... нито съм работел,нито в семейството ни е имало възможност да ми купят бмв за първа кола но аз си знаех... ще е тя и никоя другана 20 годишна възраст си купих първото бмв... старичко,със забележки... но колата,която винаги съм искал.За съжаление обаче не успях да и се радвам дълго!На следващия ден катастрофирах... това е резултата от комбинация "буен характер+млад шофьор+непозната кола и т.н." Въпреки,че вече имах книжка ЦЕЛИ 2 години и си мислех,че мога всичко
точно за 10 секунди ми се показа пълната противоположност.От автомобила ми не ставаше нищо,дори не можех да го закарам на собствен ход до вторични... удара беше сериозен но както влязох в колата така и излязох... с леко натъртване на лявата ръка.Трябваше ми време да осмисля всичко,да проумея какво се случи,защо се случи,можех ли да го предотвратя... както и да е,отплеснах се
... но точно тази случка предопредели автомобила за мен.След като един почти 20 годишен автомобил запази мен и човека до мен живи и здрави,не исках и да чуя за друг...
от тогава не съм купувал нищо различно от бмв до момента.Карал съм и други автомобили но... няма такъв като бмв (за мен).Чувствам го като част от себе си,знам настроението му във всеки един миг
и да не изпадам пак в лирически отклонения... но по въпроса ти: Според мен нещата не се свеждат до това каква марка е автомобила,колко коня е,какъв е цвета на боята,има ли въздушни възглавници,Ей-Би-Ес и т.н. и т.н. ... в един момент мила,всичко се свежда до гарнитурата между волана и седалката
Ако това е мечтаната от теб кола - вземи я,покарай я и ще усетиш дали това е автомобила за теб.Каквато и кола да вземеш винаги ще има жулната броня,счупен фар или вдлъбнат калник.... хич да не ти пука!!! Това,което трябва да знаеш (и съм сигурен,че го знаеш) е,че седнеш ли зад волана носиш отговорност не само за своя живот но и за този на всички хора покрай които минаваш.
Можеш да си закупиш и сравнително еФтино БМВ (до 2000 лв.) от БГ.. вярно,ще е по-старичко,с някой друг косур... но ще ти е перфектно за първа коламоя съвет е е30 или е36.И двете са с достатъчно ефтина поддръжка,елементарно обслужване и не толкова бъкани с електроника,която да създава проблеми,сравнително малки габарити...Така,че ако успееш да опазиш мечтите си може пак да говорим за "Що е то БМВ и има ли То почва У нас!"
Има 2 неща които никой не може да ти отнеме - спомените и мечтите! Избора е твой ще им позволиш ли или не![]()