- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Идеи за нов смартфон.
Епъл ще продължава да губи дял за сметка на Андроид и Windows, просто ще дойде време в което ако не предприемат промяна в политиката ще се окажат на губещата страна. Иначе Java като език превъзхожда шарпа, а и независимостта от платформата е огромно предимство, докато при шарп си закещен в .Net, плюса на шарп в случая е че е лесен за ползване, MS се стараят да го изпипват, изключително бърз с помощта на Visual Studio, а и те могат да се грижат да си гласят нещата удобни за разработчиците, нещо което google правят с eclipse, но за съжаление емулатора които са създали е крайно муден. Като гледам от старите фирми оцеляха само тези със стабилни пазарни дялове и при другата техника, това са Sony, LG и Samsung, HTC нещо взе да се запъхтява в последно време. Аз искам да започнат да пускат и други устройства с чист андроид, това е най-доброто което може да се постигне и ще успее да улесни значително навременните ъпдейти.
Едит: Да не забравяме, че на един програмист на C, не би му отнело много време да премине на които и да е език от високо ниво.
Последно редактирано от draid : 09-29-2013 на 21:53
Епъл губи пазарен дял за сметка на андроид, тепърва windows стъпва на тоя пазар и на епъл ще им дойде толкова нагорно, че ако продължават малоумната си политика - скуби потребителя с минимални иновации и не му позволявай да прави нищо с ОС което ние не искаме са заминали зa малоумната им политика която ощетява потребителите мога много да говоря.
Чист андроид е андроида които е пуснат от разработчиците, или от google. След като дадена версия на андроид се пусне на пазара, производителите я получават и започват да я човъркат (андроид е open source ) и да я пригодяват за техните устройства, например HTC са известни с прословутия си sense, тия неща ги няма в базовия андроид. Всичко което виждаш в телефоните, дори и вида на менютата са дело на производителя на телефона, това спъва и обновяването на ОС, защото като пуснат следваща версия на андроид от google, разработчиците трябва да хвърлят средства в пригодяване на новата версия за даден апарат. Чист андроид се среща само в телефони и таблети от серията Nexus, ако носи това име, значи ползва ОС както е направена в чистия и вид. Тия джаджи получава почти веднага ъпдейтите на ОС, както при iOS, докато другите телефони да речем трябва да чакат производителя им да благоволи да направи ъпдейта и да го пусне, ако изобщо благоволи, та в най-добрите случай това се случва няколко месеца след официалната премиера.
След деветте милиона 5ес продадени първия уикенд ми е трудно да ти повярвам. Апъл без хляб няма да останат. От тях тръгват повечето иновации в индустрията, само въпрос на време е да ударят отново.
ахахахахахахахахаххаахахх аахахахахахахахахха![]()
![]()
Извинявай, просто не успях да се сдържа.
"Saying that Java is nice because it works on all OS's is like saying that anal sex is nice because it works on all genders."
Мисля, че ще се учудиш на колко високо ниво е Моно. Ако Джава беше по-добър от Си Шарп тогава защо всички се мъчат да го портват за други операционни системи?
На Гугъл проблемът изобщо не е бавният емулатор. На Гугъл проблемът е Еклипс - изключително слаба среда за разработка - постоянно гърми без причина, много ненадеждна. В момента Гугъл се мъчат да се лепнат при Джет Брейнс, които правят много качествени ИДЕ-та, и бета версията на новата среда за разработка е доста добра. За съжаление Вижуъл Студио е на светлинни години напред.
Не знам за какво оцеляване говориш при положение, че Самсунг са почти монополисти в света на Андроид. Другите компании едва свързват двата края. ХТЦ са в много тежко положение и са пред фалит и ми е много жалко за тях, защото най-добрият телефон, с който някога съм имал досег е ХТЦ 1. Още помня върховното чувство като изхвърлих пластмасовия Самсунг и взех изцяло алуминиевото ХТЦ.
Както и на един програмист на Джава да премине на Скала или Руби. За един програмист езикът не е от значение. Той е само средство за постигане на целите му, което може да се смени за седмица.
А не може ли всеки да си ползва това, което му харесва и му е удобно? Какво значение има за масовия потребител (какъвто съм и аз, и вие), че еди-коя-си операционна система се пишела така, а другата била иначе, първата получавала бързо ъпдейти, а втората всеки производител си я преиначавал? Според мен това са неща, които са важни за компаниите за телефони, не за избора на когото и да е на смартфон. Аз харесвам всяка една операционна система от най-наложилите се (android, ios, wp), и ми е все тая, с коя ще бъде телефонът ми.
Независимостта от платформата е огромен плюс, а в C# си залепяш задника за MS и windows вовеки. Не мога да отрека, че Visua Studio е по добра среда за разработка и не забравяй, че C# е на основата на java , както java e на основата на C++. А нововъведенията от епъл са оле мале, не ми се коментира изобщо. Има една корпорация която ще стане страшно силна и това е googlе и не заради бизнеса им с телефони и т.н. ами за изключително разнообразните проекти и наливането на купища пари в нови технологии. Какъв прогрес ми кажи имаше епъл от 3 до 4S ? Ами 4S до 5 ? Какви иноваации, какви 5 лв.
Абсолютно. Половината си ползваме телефоните само за разговори, съобщения и разни полезни приложенийца я за фитнес, я за рецепти, я за градски транспорт, кви са тия правения на интересни?
Дрейд, благодаря за разяснението.
Обаче за Епъл не си прав. Просто... Епъл и "минимална иновация" в едно изречение е просто смешно.
Проблемът с платформената независимост мисля, че го обхванах с предния коментар. И това, че Джава е основа на Си Шарп не е вярно - Майкрософт просто откраднали основните концепции от Сън/Оракъл. На Гугъл силата и целта им не е "бизнеса с телефони", а събиране на информация за всеки потребител, използващ услугите им. По-късно тези данни се използват за реклама и/или се продават на 3-буквените агенции.
А като чета нещата, които пишеш за Апъл, просто не мога да повярвам какви глупости говорят хейтърите само и само, за да затвърдят представата си, че Апъл продуктите са боклуци. Нека ти припомня няколко неща:
>> айфон -> тотално променя посоката на развитието на мобилните телефони
>> айпод/айтюнс -> променя света на музикалната индустрия и дигиталното разпространение на информация
>> АппСтор - дава пример как трябва да се направи един магазин за приложение
>> айпад -> може да не е първият таблет, но е първият таблет направен както трябва. Отново Апъл показват пътя, по който да се водят другите компании.
>> скенер за пръстови отпечатъци - хващам бас, че до половин година Самсунг ще изкарат С5 с подобен скенер
Има още за изреждане, но мисля, че схвана идеята. Не е нужно да показваш, че между итерациите на продуктите им няма голям прогрес, но това е факт при всички производители. Каква е иновацията при Самсунг от С3 към С4 или от Ноут 2 към Ноут 3?
ПС - Да кажете в раздел ИТ, че няма смисъл от спор коя ОС е по-добра, е същото като да кажете в раздел философия, че е глупаво да се спори за смисъла на живота или съществуването на Бог.
Не се заблуждавай ако си мислиш, че само google събира информация същото е и с FB и с Apple. А в това ново чудо на техниката в 5S за отключване с отпечатък, не виждаш ли потенциално опасно средство за събиране на данни много по ценни от писаници някъде ? Това че всеки шпионира е пределно известно, google просто се простират надалеч. И не си прав че хейтвам епъл, напротив мога отговорно да им призная постиженията. Наистина те поставиха началото на модерните смартфони, ипод-ите направиха революция и след това сложиха началото на таблета като устройство. Аз съм против манипулативната им политика и обирджииството на потребителите. Против съм това да казваш на потребител който дава 600$ за телефон, че не може да изпрати една снимка на друг телефон, защото не е тяхно производство. Против съм това да не може да си свалиш една песен без да се занимаваш с 100 неща за да ти сложат примката с itunes, да ти ограничават шанса за персонализация на телефона, за да може да се съобразяваш не с това което на теб ти е приятно и удобно, а с това което те са решили че трябва да ползваш. Против съм политиката им да завеждат дело след дело срещу самсунг и гоогле, само защото губят пазарен дял. Дела с които не печелят нищо освен да стават смешни, вместо да хвърлят усилия в по-разнообразни устройства и по-ниски цени. Защото google може да са всякакви но пуснаха таблет достъпен за много повече хора с достатъчно стабилен хардуер, а епъл продължават да скубят и скубят с огромни надценки. Предимството на андроид е че е open source, някой казват, че е и слабото му място, но гамата от телефони в най-разнообразни ценови сегменти ползващи андроид правят ОС много по-прогресивно грабеща пазарен дял.
В моето "село" интернет има от времето когато майка ти те е раждала и си бил целия омазан в околоплодните води. Може да напишеш в гоогле какво е модем поне на снимка да видиш как едно време ползвахме интернет, след това напиши "коаксиален кабел", за да видиш как се правеха мрежите.
Не се заблуждавай, че иновации като siri и сензор за отпечатъци са велики иновации. Аз лично бих казал, че много по-голяма иновация са гъвкавите дисплей, но това епъл няма как да го направят, защото до скоро купуваха от Самсунг. И да нормално е като някой открие нещо, друга фирма да го взема наготово и да го използва, няма защо тепърва да открива топлата вода. А въпросният сензор може да е приятна прищявка, както следенето на погледа при S4, прелистване с жест и т.н. Аз лично бих предпочел водоустойчивостта на Sony вместо сензор за пръстови отпечатъци да речем. И виждате, сони пуснаха водо и прахо устойчив смартфон и след няма и 4 месеца Samsung изкарват същото.
Последно редактирано от draid : 09-30-2013 на 21:50
От 3GS до 4S? 2ядрения процесор не ти ли стига? 2х256МБ РАМ? По - добрата камера с лед светкавица не ти стига?
От 4S до 5 ами подобрения A6 1.30GHz Чип? По - големия дисплей?1ГБ Рам?
Последно редактирано от Mammoth9898 : 10-01-2013 на 08:30
Да кажеш, че от 3GS до 4S, 5 няма промяна (СМЯХ)...
Вкъщи имама 3G, 3GS, 4S, И 5ца и определено има разлика, повярвай ми![]()
Да , имах до скоро nokia lumia 800(продадох я задари фабричните бъгове с камерата, звука и батерията с 30 лева на печалба) . Имам и таблет, евтин, ама с ебати параметрите- 180 лева- параметри по-добри от на iphone 5. Windows phone не забива, ползвал съм нокиа лумиа 800 1 месец някъде и нито един път не ми е забилa или лагналa(видим лаг).Разцъквал съм s4 и лагва очевидно много гадно.Таблета ми е със custom rom на андроид , root-нат и лагва повече от windows phone и доста по-малко от s4.
П.П. Таблета ми е с android 4.2.2, cortex a7-1ghz, power vr 544mp2 8core gpu.
много по-добра камера?