- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Идеи за нов смартфон.
За графика и игри - да, но производителност - май няма.![]()
Последно редактирано от OoVasKoO : 10-02-2013 на 18:57
ако беше видял коментарите на 8bit, щеше да разбереш защо![]()
64 bit processor - първо, направен е от самсунг - иновация 0% да не споменавам само, че доскоро и дисплеите им бяха самсунгски. та, второ - дори qualcomm излезе с официално становище, че въпросният епълски процесор е просто поредната маркетингова кампания, с която калифорнийците целят повече продажби. нищо повече. производителността на 64 битовия процесор категорично НЕ е по-голяма. "случайно" и самсунг решиха да обявят още сега, че следващото поколение телефони от премиум серията им (S) ще притежава 64 битов процесор... мизерници.
сега малко и за рамта - защо по дяволите наричате прибавянето на още 512 рам иновация? да не би да са първите телефони с 1 гб рам? или пък да са я измислили? май не, а? .. просто това, че 3г не е имал 1гб, а в 5ца има не означава, че е революция в технологичния свят - те просто са му намерили място чак сега - и ако продължавате да твърдите това за иновация... вие сте ограничени епъл фенове.hate me more!
по-голям дисплей и по-добра камера? боже, иновация? даже не - РЕВОЛЮЦИЯ? вижте само на нокиа 808 каква и е камерата (37 MP), след това ще си говорим за иновация при епъл или пък СМЕШНОТО екранче, айде бе! нали ВСИЧКО било по-удобно на 3.5 инча - съвършеният дисплей? защо след като всички производители се ориентираха към над 4.3' и те скочиха на 4' ? ааа.. иновация, разбираш ли... колко телефона с по над 4' дисплеи има преди да се появи мизерния айфон 5? наум си броите, фенчета!
и нека да отделя малко думи за иновациите в телефона - да, сири, персонален асистент - звучи прекрасно, въпреки че е леко орязан откъм ползване в България.. не е като да го ползваш в сащ.. но айде, иновация е - дори, признавам, харесва ми - изкуствен интелект а/у.. добре е, жабата видяла, че на коня му слагат подкови и.. вдигнала краката.. отново! - по-късно и самсунг с техния Svoice. много се увлякоха с тази война (още от делото самсунг-епъл)
сензор за пръстови отпечатъци - хората му се подиграват и го отключват със зърна, с пръстите на крака.. какво повече да кажа? може и да съм първият, който не го харесва, но да, наистина ще кажа, че тоя сензор е пълна глупост за мен поне! плюс това докато се стремим към защита на лични данни, информация, криптография - тия скенери са точно обратното - събират лични данни.
просто след като съм си купил устройството НЕ искам да ми казват какво да правя и какво да не правя с него - няма сд слот за карта, няма качествен bluetooth.. батерията е non-removable. не, мерси.. аз нахапани ябълки не ям.
аз много добре знам колко е, факта, че казвам по-малката цифра говори, че моите теории не се базират на цифроманията "колкото повече толкова повече" както някои други правят - сред които епъл, самсунг.. общо взето повечето - щом стигнаха и до чийтинг в бенчмарк тестовете - трагедия.
а виж, това, че чупят рекорди не е тяхна заслуга, а по-скоро манията около това да имаш айфон.. но естествено ти само говориш наизуст и няма как да знаеш такива работи, които се гледат обективно.. всичко това го казвам като притежател на самсунг SGH - C270 (просто го гугълни; да, нямам смартфон) епъл - те могат да ти предложат нокиа с фенерче и да кажат, че е революционно у-во с ябълка отзад и цена от $800 - винаги ще има хора които да го купуват - разбираш ли, че липсата на информиране и желанието за това у хората е драстично намаляло особено след като те вече имат 1 айфон - с 1 дума това е зомби ефект. няма значение дали има по-хубави или по-добри - аз ще си купя епъл, защото стария ми беше епъл, защото всички имат епъл, защото момичетата като ме видят с епъл... изобщо това е липса и на здрав разум, където вече се отклонявам към аналитична психология, но в общи линии колкото аз съм хейтър - толкова и ти си фен.
донякъде оправдавам покупката на айфон от повечето програмисти и то само заради iOS.. нищо друго.
хипита си говорят:
- за колко си взе твоя айфон?
- за 1300
- ее.. прецакал си се, моя го взех за 1600
За теб е една нокийка 113. Розова. Ще си говориш на воля, че и смс-и ще можеш да пращаш.
еми да. защо мислиш, че съм с такъв телбатерията ми кара по 1 седмица, а не го свалям от ухото - всичко ми е наред!
![]()
Започваш да ме учудваш колко си зле!
Знаеш ли защо Apple не слагаха на новите си устройства не слагаха повечко рам, по силен процесор. Докато самсунг се изсипаха да слагат 735634875638475 ядрени процесори на смартфоните си? Я се замисли малко, може би защото iOS Не иска толкова системен ресурс за разлика от Андроид, преди 1,2 седмици един потребител тук каза във една тема "Със 2 ядрен процесор, на Андроид не можеш да очакваш нищо хубаво" я помисли малко.
абе пич.. нали трябва да има иновация? след като на айфон не му трябва повечко рам изобщо да не слагат, но след като са гладни за пари и продажби трябва да пуснат нещо, което да им донесе приходи, а не могат да пуснат абсолютно същото, защото ще е обект на подигравка (дори и от епъл феновете), затова въвеждат иновацията с 1 гб рам..
виж си аватара и тогава кажи, че съм зле.
самсунг въведоха и тия смарт глезотийки - S Health, Smart pause, Smart stay, S Translator, Air Gestures etc.
sony утвърдиха водоустойчивостта в телефоните си
apple въведоха fingerprint сензор? а миналата година? а по-миналата? ...
Наблюдават се два вида притежатели на iPhone, такива които са си купили и са имали преди това много други телефони и могат да правят сравнение, тези потребители обикновено при първият сблъсък с това, че реално купуваш нещо, обаче някой продължава да ти казва какво да правиш с него и какво не, се отказват от въпросният телефон и повече не купуват такъв. Много такива познати имам. Има и една друга група, които знаят само една марка и тъпчат на нея, те са слепи фенове, за тях това е най-доброто, наи-гъзарско и най-вървежно. Аз не приемам феновете на епъл за нормални потребители, не може да се редиш на опашка и да спиш на паважа 1 седмица за да си пръв там при положение, че мога да си го поръчам онлайн и да го получа по халат. А епъл никога няма да ги харесам, защото са безмерно алчни и лакоми гъзове и това ще ги провали. Не може флагмани с много по добър хардуер и повече "екстри" да вървят по 1000-1200 лв а телефон с минимални разлики от предходния да идва на 2000 лв. Ся някой ако ми каже че 5S струва 2 000 лв ще се изсмея. Реалната цена на тоя телефон с тоя хардуер е не повече от 800лв. Същата измислица е с Mac-овете. Имаше една приказка : Buy Mac, or buy equal pc and car.
![]()
Ако си взема sony xperia z може ли да му сложа wp8 и да върви чудесно, да използвам всички екстри на модела като xloud ,clearbass и т.н.? Имам една оферта сони хпериа з за около 500 лева нов с гаранция, но не знам дали ще стане.