- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Деветокласници 2013/2014
На вас казаха ли ви оценките от входните нива? На нас да и не съм доволна от себе сиВъв Петък, Събота и Неделя ще има панаир във града, а във Понеделник имам контролно по Математика. Просто прекрасно
Доста хора казват на панаира "сборя". Смисъл те имитират помаците от близките села до нас, защото те го казват така. А "сборя" ми е някво много селско. Знам, че от доста време не съм се всясвала тук, но докато вляза във крак със училището, докато си купя учебницитеееее...... Искам да кажа, че АМА НИКАК не ми се учи!
Аз имам мото: "Влюби се във някой от училището и ходи там само заради него!"
Емм, аз спирам да ви досаждам..... Махам се
![]()
Аз какво да ви кажа, хахаха, училище.![]()
Започна лека-полека да ми се уеднаквява ежедневието и да не ми стига времето, надявам се в скоро време това да се промени, хахаха.
Вече една седмица си лягам в 1:30 и ставам в 8:00, адски много ми се спи, хахахаха.
Много се дразня, че правим входни на предмети от 7. клас. :/
Последно редактирано от SunT : 10-04-2013 на 14:24
So. We have gathered once more. Welcome back, my friends and allies. (липсата на сън не ми се отразява добре)
Не ми стига времето за нищо, абсолютно нищо. Имам да пиша един пролог, не ми остава време нито за рисуване (ходя на частни уроци, ама се иска и много работа вкъщи), нито за пиано и китара, а свиря много трудни работи. Едва намерих време да отговаря на Маша (една рускиня, с която си пишем писма), в понеделник трябва да ѝ изпратя писмото, ама съм решила да ѝ нарисувам нещо, пък не знам какво. Нямам време и за сън, всичкото това нещо ме изцежда отвсякъде и като не мога и да чета, се чувствам като жив труп, все едно съм прекарала три месеца в Азкабан. Вчера сънувах, че съм попаднала в някакво селце като Чернобил... не ми харесва накъде отиват нещата.
От входните нива са ми върнали само това по биология. Беше много лесно, нямам грешки. Остава да правим входно по АЕ, история и физика. По психология и по АЕ ме изпитаха, писаха ми 5 и по двете неща, ама не се притеснявам, защото по английски много бързо ще я поправя (мамка му, госпожата ме изпита още първия час, съвсем не го очаквах...), а по психология господинът е пич.
Включиха ме в отбора по шах на гимназията (аз не мога да играя). Е, не съм чак толкова зле, ама те ме включиха само защото им трябва момиче в отбора за състезанията (иначе губят автоматично). Аз разчитам на факта, че шахът е игра, в която всеки може да стане добър, стига да има свободно време. Само дето аз нямам... ама ще ми се наложи да намеря. И все пак, не ми се ходи по състезания, не искам да се излагам -.-
Знам, че е рано, ама някой смята ли да ходи на олимпиади? Защото тази година областните кръгове по всички езици плюс химия и не знам кои още предмети са в един ден и един час, а олимпиадата по физика е в същия ден, пет часа по-късно... Ще помоля наще да напишат писмо до министерството, докато е само като план, защото по АЕ и по химия имам най-големи шансове да се класирам, а те просто ми се изплюват на всичкото желание и труд, и не знам и аз какво още. Много ме е яд. Всяка година го правят тоя номер, ама тоя път прекалиха. И директорката ще им пише, но все пак учителите са им подчинени и едва ли ще им обърнат такова внимание. Дано като им пише някой външен човек да се стреснат и да осъзнаят какви са непоръбени. Ако някой иска, може да се включи към протеста ми, ще съм много благодарна (с писмо до министерството или чрез обаждане), защото знам, че далеч не съм единствената засегната от това. Даже се чудя дали да не направя една тема във форума, ама няма да е сега, щото е 2ч. и не ми се занимава.
Благодаря ти, ето ти едно малко сладко вълче http://1.bp.blogspot.com/_krIckddyXC...36-640-480.jpg
Тая седмица едвам я издържах.. Вчера като се прибрах вече всичко ме болеше и нямах никакво настроение. Днес мислех да уча обаче нещо ми пропаднаха плановетеА трябва довечера да седна докато всички спят и да си свърша домашните за понеделник поне, утре никакво време няма да имам, а имам още страница и половина буквички да пиша по техническо.. Много бавно стават, а може би аз се престаравам
Ама пък не съм доволна от себе си.. Не ми харесва как изглеждат, въпреки че и двете госпожи казаха, че са доста добре :/ Тоя перфекционизъм ми е наследствен :Д
А на всичкото отгоре имаме 16 предмета и повечето учители са ни или нови или сменени. Чудя се дали да се запиша на клуб по проект "Успех" по география, малко допълнителни знания няма да ми се отразят зле обаче ми е достатъчно натоварено и само петък имаме 6 часа , всички други дни сме с по 7 (само в понеделник е малко объркано 1 част от класа има 5 другата 7 и се разменяме през седмица) и като се има в предвид че сме и 2ра смяна времето не стига..
А на входните като цяло съм доволна от себе си. По литература стана мазало направо не искам да ми казват каква оценка ще имам.. Дано хвана 3 и тоя път наистина стана пълен боклук съчинението ми. По биология тая 4ка не ме радва, но тая година мисля започна по здраво да уча. Иначе за сега всичко друго 5тици, а по информационни и по химия пълно 6 ^_^
Олеле, колко сте заети всички.. :/ Чак се срамувам от себе си. Живот и здраве през януари ще започна немски и това е.
А, честно казано, за олимпиади даже не съм се сетила.. Ако наистина всичко е в един ден, не мога и да си представя как са го измислили.
Аз пък го давам на стара слава, дрънкам си на китарата и не уча. Резултат : 5ци и 6ци по немски/химия/физика/биология/англйиски/български... и 3ки по математика и география
![]()
Леле, колко назад ни беше темата о.0
Ох, ще се гръмна >.< Някой случайно да е разбрал двузначната логика по информатика и да е навит да обяснява?
аС я разбрах (говорим за конюнкция, дизюнкция и т.н., нали?)
Днес имахме родителска среща, ама те само са ни хвалили. През това време отидох с едни приятели на панаира за Димитровден, качихме се на гондолата, на още едно нещо и се научих да стрелям с пушка ^^ После стрелях и с пистолета, за да си спечеля един медальон, който си харесах. Ама с пистолета беше по-лесно, защото целта беше по-голяма, а беше и наблизо. Другия път ще се пробвам да си спечеля плюшена играчка. Много съм горда от себе си, щото улучих всичко, което целих. Като за кьорав човек стрелям много добре
Ии освен това съм болна и карах само последните два часа (защото имахме биология пък там пишем някакви километрични планове). The perks of being sick.
По география само нашата госпожа ли иска да учим пълната история на образуването на релефа на Европа (староалпийски нагъвателен цикъл, младоалпийски нагъвателен цикъл, бла-бла-бла) и как се образуват полезните изкопаеми (рудни, нерудни, цветни метали, черни метали, глупости)? Щото на другите класове им преподава един господин, дето се води, че е педофил, и не им ги иска тези неща.
И ми е много интересно по психология как учите? Тоест как ви преподават материала?
Да, за това ставаше въпрос, но теста вече мина
Г-жата по психология просто говори с нас. И иска да се знаят определения. Но като цяло си говорим.
Аз се набутах за олимпиада по биология и сега трябва да мина наново материала за 7, 8 и да съм напред за 9 клас. По френски също питах, там не ми каза нищо конкретно. И в крайна сметка си нямам идея кога ще са![]()
При нас по Психология пишем дълги планове,изпитва на определенията и сега ни е дала есета до 20 Ноември.На мен ми се падна "Алкохол и наркотици". Доволна съм,имам идея какво точно да пиша. Другите там са "Любовта и секса","Раздялата","Компютър на зависимост","Можеш ли да си влюбен в повече от един човек едновременно","Съществува ли приятелство между момче и момиче","Колко приятели има човек" и т.н.
По ИИ г-жата отначало ми беше написала 2,сега ми я е махнала и имам две 6-ци :Д :Д
По География ми е трудно да кажа какво учим,защото г-жата така мелодично и тихичко говори...в петък за малко да заспя в часа й. :Д Но май и на нас ни ги преподава онея бла-бла,защото от 3 часа сме на "Релеф на Европа".
За олимпиадите съм решила по Математика и Физика..
И аз ще взема да се включа в темата.
Нас още в 7-ми клас ни караха да учим за релефа на Европа. Госпожата искаше да ни предаде колкото се може повече материал, 'щото разбираш ли в другите училища можело да взимаме нещата отгоре-отгоре. То не че сега не е така де, ама..Причината е, че учим география с испанеца обаче..-_-
По психология госпожата ни е една луда пенсия, която през повечето време прави психологичен анализ на класа. През останалото време пишем неразбираеми за доста голяма част от класа планове или ни кара да си бием шамари./сериозно..Караше ни да си бием шамари, за да покажем как реагира тялото ни на дразнители.
/
За домашна ни дава да правим планове-конспект на уроците от учебника.
На нас по психология господина ни диктува едни супер дълги планове, които са по-скоро сбити преразкази на уроците от учебника, отколкото планове, и като ни изпитва, ни кара да ги разказваме. После задава няколко въпроса от предишните уроци и така. Изпитва по няколко души на час, всеки на различен урок (от първия до последния).
Успокояващо е да знам, че не сме единствените, които ги карат да учат тея неща по география
Смятате ли да правите нещо за Хелоуин? Ние няма, защото ще празнуваме не-знам-си-коя годишнина от създаването на гимназията и най-вероятно ще сме с униформи. Хубавото е, че няма да учим. Ама ме е яд донякъде, защото имах хубави идеи за костюм.
Нашето училище си има нещо като традиция за Хелоуин. Правим си конкурс за най-оригинален костюм, правим някакви храни свързани с Хелоуин и ги продаваме по време на конкурса. Обикновено часовете или са намелени и не учим нищо, или въобще не се карат. Та аз сигурно няма да ходя. Не ми допада като празник и само ще си загубя времето.Предпочитам си българския маскинден.
Аз да ви питам-по литература по кой учебник сте и имате ли част от текстовете в самия учебник или са само анализи и уроци?
http://bg1.msrv.stor.bg/d-prdimages/org/74109.jpg
По ей тоя. Или по старото издание, което е горе-долу същото, само че корицата е една жълто-оранжева и някои неща са разместени. Само анализи има.
Охх и ние сме с него. Госпожата каза, че било станало малко объркване и който има възможност да си намери този някакъв учебник, в който има част от текстовете, та аз издирвам сега като невидяла.![]()
Отвратителна учебна седмица, побъркаха ни с контролни и изпитвания + всеки ден 7 часа (за някои даже днес бяха 9).
Днеска имахме по психология и литература. Психология - 2 въпроса - 15 минути. Гледам, че се оплаквате от вашите учители по този предмет, аз пък съм късметлийка с много добра госпожа.. Ее добра, добра - добре преподава, ама като изпитва изисква доста :/ Важното е, че можем да учим само от тетрадката, пък и на мен ми е много лесно и приятно да запомням материала ^_^. А по литература беше някакъв ад.. Написах нещо ама ми се стори малко, въпреки че беше почти всичко, което сме учили. Тъпото е, че даде на моята група някакъв термин, който нито го пише в учебника, нито в тетрадките - никъде и никой не го беше чувал. А тя каза, че го била употребявала и даже в учебника го имало.. Дрън дрън, няма такова нещо. А знаех термините, които даде на другите групи
Сряда: изпитване по история и английски...
-История: с триста мъки изкарах 5, така се бях панирала.. Госпожата ни има страшни критерии - 1 урок цял + термините = 3ка, 2 урока = 4 и т.н. За да успея трябваше и в другите часове да си преговарям.. Много стресираща ситуация за целия клас.
-Английски: 6 без проблеми. Пък класната нали ни пише оценки за всеки месец и за миналия ми писала 4,5 (без да ме изпитва)А на едно момиче, на което му е доста трудно да говори на езика има 5. Нямам думи.
Другите дни няма да ги коментирам, че и без това написах цял роман![]()
IcyHeart, къде учиш?
Аз не се оплаквам от господина, просто споделямКато изключим факта, че диктува супер бързо, е пич.
Само аз ли няма да получавам стипендия тази година ? :/ (Завърших с 5,63)