.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Супер фен

Angry Проблеми с кучето

Здравейте на всички. Преди седмици писах тема за куче, от къде мога да си намеря да е малка порода и т.н.. Е, намерих си Дълго космест Джак Ръсел Териер на 3 месеца От 4 дни е в нас и е много превъзбуден, няма спирка, освен когато се умори ... Преди имах кучета, но много ги лигавих и ...Не искам и то да става така Държа го вкъщи и разбира се го разхождам, но превъзбудеността му е проблем ... Не може да ти се отдаде сериозно. Все трябва да направи нещо. Почваш да му размахваш пръст с г/д повишен тон, той почва да ти гризе пръстта и т.н .. Взет е от зоологически магазин и не е излизал от клетка 3 месеца .. Искам да е дисциплиниран, игрив, но не прекалено както сега И ДА ПИКАЕ И АКА НА ПЯСЪК ! Сложил съм му пясък от деня, в който го взех(преди 4 дена), а той го разнася из къщата .. Трябва ми начин да се успокои и да ме слуша Не искам да е недисциплиниран Имам още едно в двора, големичко, което е лигаво от 7 години и ... естествено не кучето е виновно, а аз ... На кратко-искам да ме слуша и как да го научи на команди ?
    Последно редактирано от muhatacece : 10-29-2013 на 18:53

Голям фен Аватара на Mladenoff
    Да се беше поинтересувал от породата. Тия са си такива, пълни олигофрени са тия кучета Ама покрай тях никога не може да ти е скучно, т'ва е плюсът

Голям фен Аватара на Котка.
    Още от малко на кучето трябва да му се поставят правила.
    По National Geographic дават "Говорещия с кучета"...защо не го гледаш някой път, ще научиш доста неща.Една приятелка и купиха мъжка каракачанка и вече е на 1 година, а тя не е спряла да се занимава с нея, да я дресира, възпитава и т.н., като прави всичко правилно.Казвам, че този сериал много ще ти помогне.Кучето си иска грижи (а и не само кучето, де).Нормално е да му се играе след като е малко, просто се научи да поставяш граници и то да ги спазва.
    Както казва тя, изисква много постоянство, нерви и време.

Супер фен
    Сиизър Милан го знам Гледам си го редовно, ама как точно ще намеря епизод с моя проблем и точната порода ? Той няма СПИРКА. Постоянно си яде играчките, седна ли да си поиграя малко с него той не ме оставя ... От периода, в който е станал от сън, който е 3-4 часа не ме оставя ... Не съм запознат много с дресировка, до сега не съм дресирал, но както съм написал и имам желание А и нямам друг избор

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Тези породи са си такива. Можеш да го научиш на команди, можеш да го научиш да се разхожда без каишка и да се връща при теб като го викнеш, но с хиперактивността му няма как да се справиш, тя просто няма общо с възпитанието, в кръвта им е. Ако вече има 3та ваксина и може да излиза - много, мнооого тичане и игра му трябва, за да се умори и като се приберете да кротне. Имаме 2 ръселчета в квартала - луди по цялата глава са.. ;д По 1-2 часа разходки, тичане, гонене на пръчки и всевъзможни предмети, само това помага според стопаните им.

Супер фен
    А как да го науча, след като е толкова активен ? Пробвах едно упражнение за команда "ела" държа парче кренвирш в ръка и със малки стъпки се отдалечавам, следователно той идва при мен, ама след като опита кренвирша ПОЛУДЯВА Или след, като опита нещо вкусно не ме оставя на мира, ям си той ми дращи стола, дере ме и т.н Как да го дресирам при такова положение ?

Град
    София
    Не го карай да идва заради кренвирша. Викай му "ела" и когато дойде, чак тогава му го дай като награда. Няма да се получи веднага, все пак е още бебе, но точно сега е времето да почнеш активно да се занимаваш с възпитанието. Аз имам мини шпиц - и те са много темпераментни и диви. Първите дни, когато беше вкъщи си мислих, че с нормалния ми режим на живот е свършено! Но вече е на 10 месеца и е щуро, но все пак послушно куче. Думичката "Не" я научи от съвсем малък. Никога не съм упражнявала някакви наказания спрямо него или пък бой. Когато правеше нещо нередно, му казвах "не", а ако не изпълнеше - съвсем леко го тупвах по дупето, размахвах пръст и пак повтарях "не". И към днешна дата, ако го видя да прави нещо нередно, викам го по име и размахвам пръста и той прибира ушите, почва да маха с опашка и да скача по мен, така се извинява. Научи го като за начало на "Не", "Пусни" (много е важно особено за навън, когато налапа нещо от земята) и "Ела". Като за начало ще трябва да го поощряваш за всяка изпълнена дори и по случайност команда, докато не свикне да ги изпълнява, защото така трябва. Успех, взел си си абсолютно торпедо , но с повече търпение ще е ок.

Супер фен
    Аз ако му размахвам пръст, той ще го изгризе Но щом породата му е такава, няма проблеми Ще го изтощавам на 100 % в парка Благодаря много Лок

Град
    София
    И хапането трябва да коригираш, не бива да си мисли, че е игра. И да - енергията му трябва да се изразходва доколкото може, защото не е виновно, че я има и трябва да си я избие някъде - в случая вкъщи, ако не е успял навън.. Успех.

Мега фен Аватара на tori
    Звучи толкова сладко, прииска ми се и мен да ме закача така някое животинче.

Мега фен Аватара на an7raks
    Пускай му нацистки маршове и го бичувай.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Пускай му нацистки маршове и го бичувай.
    Садист.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Садист.
    Това е дисциплина! Няма да ми щъка наляво-надясно безцелно, ще марширува и ще прави чистки в ромските махали!

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Mladenoff Виж мнението
    Да се беше поинтересувал от породата. Тия са си такива, пълни олигофрени са тия кучета Ама покрай тях никога не може да ти е скучно, т'ва е плюсът
    Бе... май ти си олигофренът. Териерите са едни от най-умните кучета.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си