.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 635

Hybrid View

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от antraks Виж мнението
    За мен, идеалният вариант е директно да се препишат законите на Германия. Всичко, дословно. Да се види тогава къде ще мърдат.
    По-невероятна малоумщина не бях чела от много време в тоя форум.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    По-невероятна малоумщина не бях чела от много време в тоя форум.
    Искаш ли да ти го запиша и на mp3, за да го чуеш наистина?
    draid, може да се ограничи броят на мандатите на правителството като такова, но отделните хора пак ще са си там. Примерно, ще сменят няколко човека и хоп - готово.
    И субсидиите... ок, ще бъдат намалени, но ще се появят още някакви бонуси, "консултации с "експерти"", всевъзможни дивотии и пак ще ги взимат тези пари...

Мега фен Аватара на draid
    draid, може да се ограничи броят на мандатите на правителството като такова, но отделните хора пак ще са си там. Примерно, ще сменят няколко човека и хоп - готово.
    И субсидиите... ок, ще бъдат намалени, но ще се появят още някакви бонуси, "консултации с "експерти"", всевъзможни дивотии и пак ще ги взимат тези пари...
    Като поне половината депутати се избират мажоритарно, по райони както е в Норвегия ако не ме лъже паметта, то няма да има толкова много лица които влизат с партията, а ще има хора които са избрани от съгражданите си, защото са се доказали с качества, тези хора ще стоят с имената си в това НС, а няма да се крият зад партии. В момента гласуваме за партия, обаче тая партия е няколко човека които са лицата. С тия няколко човека влизат още 50-80 души чиито имена не знаем дори, това са приближени на лицата хора. По този начин няма как да се потулват нещата, а е много по-трудно да се разбереш с 120 човека мажоритарно избрани, които знаят че народа ги е избрал, отколкото с някоя партия. Друго нещо което задължително трябва да се направи наред с ограничението в мандатите е и намаляване на броя на депутатите на половина. Холандия е 16млн, а имат около 100човека (не помня точното число), ние сме 7.2млн и имаме 240. Напълно необосновано. Също така трябва да се намалят драстично заплатите и бонусите на тия хора, там трябва да влизат хора които искат да променят нещо, а не такива които искат да забогатеят.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Запиши го, да.
    Първо, преписването на закони е незаконно. Второ, наясно ли си, че става дума за две различни форми на управление? Трето, наистина ще ми е интересно да чуя как би преписал данъчните закони.

едит: четвърто, което трябваше въобще да е първо, законите като съдържание сами по себе си нямат никаква сила, ако ще и смъртни присъди да излизат като съдебни решения, ама ме съмнява т'ва да ти идва на акъла.
    Последно редактирано от Violenza : 11-01-2013 на 12:12

Запиши го, да.
    Първо, преписването на закони е незаконно. Второ, наясно ли си, че става дума за две различни форми на управление? Трето, наистина ще ми е интересно да чуя как би преписал данъчните закони.

едит: четвърто, което трябваше въобще да е първо, законите като съдържание сами по себе си нямат никаква сила, ако ще и смъртни присъди да излизат като съдебни решения, ама ме съмнява т'ва да ти идва на акъла.
    1. Това, че е незаконно, не го бях чувал... Може, не съм юрист.
    2. Не, не бях чувал, че са различни формите на управление! Не са ли абсолютна монархия и те?
    3. Да, ще е интересно и ако се препишат на немски...
    4. Те законите наистина са без значение, ако не се прилагат, но вярвам че страхът от по-сериозни наказания ще намали далаверите и корупцията. Реално сега половината от нещата, дето им викаме кражби, са си законно уредени и те просто си взимат полагаемото...

Мега фен Аватара на an7raks
    Второ, наясно ли си, че става дума за две различни форми на управление?
    Това ли е въпроса?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Не се прави на луд.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове