- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Флирт при обвързани
За човек, който вижда само в два цвят, използваш твърде много фигуративна реч.
Не, Влади, не те разбирам и вероятно никога няма да те разбера. Абсолютна противоположност си на всяко мое разбиране. Ти живееш на сушата, аз - във водата. Твоята концепция е непонятна за мен, но аз не се опитвам да те убедя, че е неправилно да живееш по този начин. Защо ти смяташ, че трябва да убедиш всички останали в правотата си?
Не можем да твърдим, че нещо не съществува и не е правилно само защото то не се побира в нашите представи.
Не, флиртът не е лов. Да, има социален флирт. И това, че ти не го проумяваш и му даваш собствено определение, не го прави универсална истина.
Обратното също важи.
Въпрос на възприятие, казвам за не знам кой път.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
В случая изразявам теза. С мотива да защитя позицията си. Т.е. просто да мине реалити чек-а и да се признае като поредната теза обясняваща кво се случва в тоя свят според някой( в случая мен). Искам да покажа защо аз го смятам за правилно, и затова отговарям на волните или неволни скептични изказвания или такива, откровено заявяващи че съм луд. Не държа да бъда разбран, хубав бонус би било, но не е необходимо условие. С теб се говори нормално, с други потребители не. Не съм наложил универсалната истина, а просто искам да легализирам теорията, която обяснява моята философия за живота от нещата.
За мен е по удобно да знам че светкавицата е електрически заряд, който търси най-прекия път до земята. Ако за теб е по удобно да вярваш че светкавицата се праща от Зевс - be my guest. Искам място под слънцето. И се опитвам да убедя хората че паяците не са демонични създания на мрака и чехъла и Райд са откровено незаслужени, просто защото имат малко повече крака и не са толкова пухести като кученце примерно. Вече дали са полезни и как поддържат баланса... е висш пилотаж.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Така е.
И напълно подкрепям мнението на valdesbg.Трябва да призная,че не винаги ми е било лесно да спазвам границите,които съм си поставяла,но щом искам същото от другия...
По време на връзка винаги давам пълна свобода, но разчитам да не злоупотребяват с нея.Той сам трябва да се сети как да действа.Може да направи комплимент,но без да прекалява.Ако ще ходи на обществено място с други хора,трябва поне да се сети да ме покани,друг е въпросът дали ще отида.Самотните срещи със стари приятелки са изключени.
Все неща,които не бих забранила директно,но би било добре да се сети сам.
в такъв случай границите са: не вкарвай чувството, което и при мен си го изпитвал, не прави неща, които с мен си правил или такива, които знаеш биха минали метъра.
http://www.subjectmoney.com/The%20Il...epublicans.jpg
Лейди - Тва по темата за свободата като абстрактно понятие в модерното общество. Пълната свобода, свободата изобщо и илюзията зад свободния избор са все неща, измислени от едни умни комунистически чичковци за поредния контрол над масите. Или купуваш си модерна и бърза скъпа кола.. обаче ти е електронно ограничена до Х км/ч и е незаконно да я караш с над 120 км/ч. И гаранция с три букви, ако решиш да си махнеш ограниченията. Не че някой ти е забранил де.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Последно редактирано от Sh@d0w : 11-10-2013 на 06:14
Усещаш ли какви глупости пишеш?
Пълна свобода няма. Под никаква форма. А още по-малко във връзката. А оооооще по-малко да ти я даде партньора. Стига се правихте на велики.
Влади, аз съм наясно с концепцията за свободата. Беше ми една от любимите теми по психология.
Има си флирт и флирт... Не знам защо повечето примери, които авторката е дала са в дискотека, но ако съм във връзка и попадна в такъв тип заведение(без половинката си) не виждам нищо, ама нищо нередно в това да потанцувам с познат. Е, не на някоя балада де. Случвало ми се е да бъда с колеги от университета, е какво да седя и да ги гледам ли? Не го приемам за флирт, ако хората ги познавам, обаче ако някой непознат се опита да ме накара да танцувам с него - греда. Отделен въпрос е, че не харесвам момчета, които са редовни по дискотеките.
Лично аз не бих започнала да флиртувам, но пък ако отсрещната страна не прилага твърде агресивен подход бих откликнала, но в граници разбира се.
Ако половинката ми каже, че е необвързан и аз разбера за това - значи скоро ще е истина.
Да сготвя и да поканя приятел вкъщи да вечеряме - ок, но просто познат, който ми е помогнал не бих. Ако момчето заслужава наистина силен жест от моя страна - бих го завела някъде другаде и то на обяд, но не и на вечеря вкъщи.
Давам за пример дискотеките, защото смятам, че там най - често се вижда този флирт, за който говоря, и там хората се отпускат. Примера, който даде Пантерата, също е добър.
Лично за мен, флирта в дискотека си толкова незначително нещо, че никога не е фактор за следващи действия, така че не би трябвало да е и повод за ревност.
Вечерята на 4 очи в моето жилище, с някой, с който не сме дори приятели, а познати, вече е съвсем друго нещо. Дори и необвързана да съм, пак не си позволявам да каня момчета, с които не искам да си имам повече от приятелски взаимоотношения на вечеря вкъщи.
Е, че т'ва с този т.нар. от вас социален флирт, то не се брои. То обикновено дори не е насочено конкретно към някого. Реплики от категория "да се каже, за да се каже". Т'ва не можеш да го ограничиш нито в себе си, нито в половинката си, но е и напълно безобидно. То се прави за дивиденти, а дали те са по-ведра обстановка, благоразположението на някой или к'вото и да е друго, зависи от ситуацията. Аз т'ва не го окачествявам като флирт, 'щото в такъв случай значи флиртувам с всичките си колеги от всички полове наведнъж. Няма логика.
Аз лично ако видя гаджето си да намига на някакво момиче и да и казва " Ей, мацо, ще ти скоча на балкона", и неговата, и нейната коса ще оскубя. Ако е някакъв малък, приятелски флирт-ок, няма проблем, ама ако е нещо по-сериозно-сами се сетете какво става
Малко ревнива си падам аз
![]()
Моля?
Сериозно?
Потресена съм като цяло.
Съгласна съм напълно с ЛейдиДи и Шадоу за социалния флирт.
По темата най-накрая:
Както каза Лейди Ди, аз моето "животно" си го знам, че е флиртаджия. Той "здрасти" да каже, на мен пак ми се струва, че се закача, а хич не се определям като ревнива. Знам кое е в реда на нещата за него и знам кога би трябвало да се притесня вече. Давам му необходимото пространство, за да ги его-буустне понякога, защото смятам, че всеки има нужда да получи един вид признание от трети човек, различен от половинката. Съответно имам свободата да правя същото.
Бакшишът няма да го коментирам, не знам защо за създание би изревнувало от това.
Може да ти харесва да вярваш, че си много либерална, ама си пълен Цербер.
Значи може да има момиче, с което се познават от 100 години и по някакъв начин е специална за него, ама срещи насаме с нея са изключени?! Не стига, че си ревнива пикла, ами си и нагла да твърдиш, че даваш пълна свобода.
Това е за мен нещо, което дори не подлежи на коментар. Естествено, че подобни срещи са позволени. Ще е хубаво да познавам момичето все пак, да знам с какъв човек излиза, но и да не я познавам, няма да настоявам първо да ни представи, та чак после да получи благоволението ми да излиза с нея.
Щом такава дреболия е "изключена", представям си за къде-къде по-сериозни неща какви скандали вдигаш.
Случвало се е да му се обади бивша съученичка към която знам,че е има/л симпатии,но винаги ме е канил на срещите им и в мое присъствие не си е позволявал нещо повече от комплимент.Оценявам това и когато на него не му беше приятно да излизам,да не става въпрос за флирт с други момчета съм се съобразявала.
Скандали не обичам,за това и гледам да не вдигам такива.Мога и нищо да не кажа,но когато започнат да се трупат твърде много негативи,обикновено се провежда един по-сериозен разговор в който всеки има право да реши как иска да постъпи.
Вероятно имам проблем с доверието първо към себе си,следователно и към другите,но флиртът в мое присъствие е неприемлив и знак на неуважение,защото за мен обикновено означава,че имаш намерение за още нещо,ако се получи.
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Тук въпросът е: С кой обичат да си играят на "Хвани ме ако можеш"? С възлюбеният или с хората, с които се натискат? Да не се окаже,че някой от тези с които се натискат се окаже доста добър в Дон Жуанството та впоследствие и възлюбеният и да си промени възгледите спрямо широкоскроеността и даването на свобода.![]()
Иначе пък не отричам, много по приятно ми е да си купонясвам с някоя обвързана или омъжена мацка,когато го няма въпросният и любим отколкото да имам усещането,че при всеки допир едвали не ме пронизва с убиващ поглед в стил: "Направи още една стъпка и ще те заколям с джобното си ножче"![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Ще ме извините, че се намесвам малко в страни от 'спора', но искам да ви попитам нещо, а мисля, че няма смисъл от нова тема.
Та какво мислите за невербалния флирт? Не говорим само за 'палави' погледи и подобни. Отвръщане на усмивката на човек от срещуположния пол, честа размяна на погледи и етц.
Би ли ви подразнило, ако сварите половинката си да флиртува по този начин и какво бихте направили?![]()