- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Колкото и сега е празна , нали? По добре без пукнат лев от колкото продължаване на теглене на нови заеми и разпродажба на земята. Сега искат и нови такси за шофьорите. Утре ще искат и данък въздух. Всичко отива от джобовете на обикновения данъкоплатец за вятъра. Нали се сещаш,че по-добре днес, от колкото когато вече е неизбежно. Защото водят политика изцяло в полза на ромите.
Прозвуча, че все едно съм разчитал на държавата за моите средства. Мнее. Тези хора са обречени.
Но въпреки това прякото икономическо състояние на държавата определя и нашето.
Не. Или може би малко. В единия случаи ти очакваш някой друг да ти върши работата. Нямаш умствения капацитет и знания, за да си изкараш печалбата и разчиташ на ..помощи''. Макар че в една нормално развита държава, тя прави всичко възможно да не изпадаш до дъното или поне лесно да може да си стъпиш на краката.
А другото е, че няма как да се развиеш в такава среда и си принуден да търсиш спасение другаде. Много бизнесмени фалират като домино. Парите отиват само при началниците, докато съкратения персонал работят на минимални заплати до изтощение ,което е нормално за дивия капитализъм , какъвто е бил някога.
Ох,ти си студентка от 2 месеца и разбираш вече всичко.Ако за 2 месеца се ставаше икономист...Както винаги ти си най-вещата по всички въпроси.Разбери,че си смешна и жалка!
Aз сигурно се изразих неправилно или ти грешно си разбрала. Кризата каква е? Икономическа? Засегнати ли сме от нея?
Ти като икономист би ли ми обяснила каква щеше да е ситуацията, ако икономиката изчезне напълно? Тя не е ли в основата. Не крепи ли баланса? Аз не разбирам , така че чакам отговор.
Като поправяш човек е добре да се обосновеш, а не да се абстрахираш както прави батко ти Антракс, или още по-лошото - да надаваш вълчи вой в прираст на псувни подобно на Рибока и tireheb. Не, не искам още да те сравнявам с тях, ако си помислиш нещо. Само парадирах.