.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 635

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Личи си, че нямаш никаква представа от икономика.
    Съжалявам, ама това е толкова основно, че дори няма нужда да си студент по икономика (камо ли икономист), за да разбереш каква голяма глупост изтърси току-що.
    Aз сигурно се изразих неправилно или ти грешно си разбрала. Кризата каква е? Икономическа? Засегнати ли сме от нея?
    Ти като икономист би ли ми обяснила каква щеше да е ситуацията, ако икономиката изчезне напълно? Тя не е ли в основата. Не крепи ли баланса? Аз не разбирам , така че чакам отговор.
    Като поправяш човек е добре да се обосновеш, а не да се абстрахираш както прави батко ти Антракс, или още по-лошото - да надаваш вълчи вой в прираст на псувни подобно на Рибока и tireheb. Не, не искам още да те сравнявам с тях, ако си помислиш нещо. Само парадирах.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Ти като икономист би ли ми обяснила каква щеше да е ситуацията, ако икономиката изчезне напълно? Тя не е ли в основата. Не крепи ли баланса?
    И според теб как ще изчезне икономиката напълно? Това да не ти е заек в шапка на фокусник?

Много пъти съм спорила и съм се аргументирала. През едното ти влиза, през другото ти излиза, какъв е смисълът тогава? Само губя време.

Все пак ще ти дам жокер защо "Все пак прякото икономическо състояние на държавата влияе и на нашето" е пълна простотия. Опита се да звучиш интелигентно, но каза... повтарям се, ама... простотия.
    Жокерът: Какво означава "пряко икономическо състояние" на държавата и от кого зависи?

П.С. Никъде не съм казала, че съм на обратното мнение. Научи се да четеш.

П.С.2 - Не ми говори за инженери. И преди 20 години, и сега родните ВУЗ-ове бълват уж инженери, дето не са влизали в предприятие.

Мега фен
    И според теб как ще изчезне икономиката напълно? Това да не ти е заек в шапка на фокусник?

Много пъти съм спорила и съм се аргументирала. През едното ти влиза, през другото ти излиза, какъв е смисълът тогава? Само губя време.

Все пак ще ти дам жокер защо "Все пак прякото икономическо състояние на държавата влияе и на нашето" е пълна простотия. Опита се да звучиш интелигентно, но каза... повтарям се, ама... простотия.
    Жокерът: Какво означава "пряко икономическо състояние" на държавата и от кого зависи?

П.С. Никъде не съм казала, че съм на обратното мнение. Научи се да четеш.

П.С.2 - Не ми говори за инженери. И преди 20 години, и сега родните ВУЗ-ове бълват уж инженери, дето не са влизали в предприятие.
    1.То остава и икономиката да изчезне като заек :Д хахах
    2. Разбра ме какво имам в предвид.
    3. Не, ти четеш, през няколко коментара без да си правиш много усилия за вникване в смисъла...
    4? ВУЗОВЕТе може да бълват много утайка, но винаги има един процент истински инженери, с добри умения, които заминават на работа и на Запад и на изток.

Мега фен

Аз съм пълен лаик в тази тема и общо взето знанията ми се базират на неща които съм чел, просто защото съм от онази порода хора, които четат заради самия кеф от четенето, но икономиката не е ли сумата от всички осъществени транзакции и не се ли измерва за дадена държава със БВП(Брутен вътрешен продукт)?
    По-принцип не е ли правило, че колкото повече БВП има една държава, толкова по-добре живеят гражданите в нея?
    Просто защото в системата има повече блага които могат да се разпределят между хората, спазвайки основното правило че разходите на един човек са приходи на друг.
    Ясно ми е, че написаното горе е брутално опростено, но както казах - аз съм дилетант и не ми пука .
    ps:
    Което ме води до причината да не гледам вече новини и да не се интересувам от политика. Не мога да ги слушам да говорят за кви ли не глупости, а основния проблем да не го пипа никой: кога ще има работеща съдебна система и ще се спре корупцията за да се развие някакво производство в тази държава и да спре да се издържа от пари от емигранти и търговия.
    Последно редактирано от Aeternal : 12-16-2013 на 23:32

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си