.
Затворена тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    VitaminR
    Guest
    Хората, които казват да ходиш на лекар и че не можеш сам да си поставиш диагноза ADHD си нямат и на представа за какво говорят... Сега сигурно чуват за ADHD за първи път и без да мислят говорят глупости. Пък и в България има само 2ма психиатъра дето разбират от ADHD така че докато ги намериш ще ти отнеме доста нерви и усилия (от личен опит говоря :P) Всички останали ще те диагнистицират с тревожност или депресия (единствените психични разстройства които съществуват в БГ) и ще се опитват да те зарибяват с няк'ви скапани антидепресанти като десетките откачени бабички или лелки в менструална пауза които им минават през кабинетите всеки ден.

Моето мнение е да не си оставяш психичното здаве в ръцета на някой друг. Лоша идея.

Ако мислиш че имаш ADHD значи най-вероятно го имаш, все пак проблемите които са те довели до това мислене са реални. Нормално е след толкова много неуспехи, след толкова опити да правиш нормални неща, които за другите са елементарни, а за теб непосилни да те накарат да мислиш че нещо не е наред с теб.

Сега да ти отговоря на истинския въпрос

Цитирай Първоначално написано от mcfe Виж мнението
    Вариантите за лечение винаги са били Концерта, Риталин, Адерал, като адерала си е чист амефетамин, но се предписва като лекарство. За жалост, не знам кой тук в България би ти признал този синдром, и би ти изписал тези лекарства, затова ако имате предложения, давайте!
    Адерал (4:1 dextro:levo-amphetamine) е нелегален в цяла Европа, само в UK можеш да се сдобиеш с него със специална поръчка към Щатите.

В по-развитите държави в Европа - Германия, UK, Испания, Холандия има и Dexedrine но разбира се тук е нелегален.

Vyvanse (Elvanse) също наскоро го пуснаха в 8 държави от Европейския съюз но и него го няма в БГ все още.

Тука единствения медикамент за ADHD е Concerta който общо взето е Ritalin с удължено освобождаване. Представлява психостимулант приблизително 25 пъти по-мощен от кофеина (поне в отношенията при които ефекта им се припокрива, но риталина е много по-гладък и чист от гледна точка на психологическия ефект(не създава тази неспокойност и хиперактивност като кафето) и разбира се се взема в много по-малки дози отколкото кофеин в едно кафе или ред бул например). Активната съставка е метилфенидат, който е производно на амфетамина и е най-близкия фармакологичен аналог на кокаина. Не случайно едно от уличните му имена е "детски кокаин".

Аз съм го ползвал в най-тежките си дни както можеш да се доседиш . Мога да ти опиша усещането.
    30-50 минути след като го изпиеш се усеща една огромна вълна мотивация, инициатива и енергия. Лека еуфория и свръхчовешка способност за концентрация. Много по-бързо и адеквато вземаш решения, можеш да изслушваш и да разбираш какво ти казват хората, общо взето почти всички симптоми на ADHD изчезват мигновено. Няма значение нещо колко е скучно или тъпо започнеш ли го за 1 секунда и след това можеш да се оставиш на автопилот. Първият път като го пробвах се чувствах все едно че винаги досега съм бил сляп и изведнъж съм прогледнал или все едно цял живот съм бил в инвалидна количка и изведнъж съм проходил магически. Ако трябва да сме по-реалистични това е все едно да не виждаш добре и да си сложиш очила Всичко става толкова ясно и чисто. Ако някога си бил в живото-застрашаваща ситуация или изключително важен изпит или интервю и след като е минал първоначалния страх - усещането е доста подобно, но контролирано и консистентно.

Разбира се има и неприятно странични ефекти понякога, но те са строго-индивидуални. Зависи как организма ти го понася.

Според мен лично ползите далеч надминават недостатъците. Това нещо доста пъти ме е спасявало от уволнение на работа или от 2ки на изпити. Нещо като стероидите в спорта, само че това е за умствена дейност.
    Единственото неприятно нещо е че в продължение на 2-3 след като му свърши ефекта часа си като разглезено момиченце в цикъл. Много трудно е и да заспиш след това.

По мой личен опит не мисля че води до особено пристрастяване. Никога не съм имал проблем да го спра или да се въздържа от вземане. Готиното е че ефекта е мигновен, можеш да го вземаш 1 път на седмица/месец-2 и пак ще работи. Не е като някои други медикаменти, с които всеки ден трябва да се друсаш.

С Концерта можеш да се сдобиеш единствено с жълта рецепта. Трябва да отидеш на ЧАСТЕН (задължително) психиатър и да си поискаш рецепта. Самия медикамент е 93лв най-малката дозировка. Само в една аптека в София знам че се продава.

Казвам ти всичко това щото много добре разбирам как се чувстваш, аз също имам ADHD. Живота ми щеше да е в много по-добро положение ако бях открил този проблем по-рано. И е отвратително че в тая държава не се обръща внимание на такива неща. Колко хора не могат да имат пълноценен живот заради невежеството на т.нар. "лекари"....

Давам ти информацията, а ти сам си реши какво да правиш с нея И игнорирай хейтърите дето дават акъл без да имат представа за какво говорят :P
    Последно редактирано от VitaminR : 12-18-2013 на 20:35

VitaminR има ли някакъв начин да се свържа с теб? Имам някои въпроси за тая Концерта.
    Ако видиш видиш съобщението пиши, моля
    ebal sum go

Голям фен Аватара на Leticcia
    Не страдаш от АДХД, страдаш от хипохондрия.
    По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от mcfe Виж мнението
    ...
    честно казано проблема е всъщност духовен, макар и лекарите да определят такива състояния като болестни, в случаи като този винаги има някакъв дух, който пречи, а за да можеш да преодолееш проблема, старай се да не си създаваш (чрезмерни) амбиции с ученето, но имай го просто като средство да преживяваш в този свят, понеже хора с добри оценки в дипломите са по-предпочитани от страна на работодателите, също така, можеш да започнеш да призоваваш истинския Бог Отец за помощ в Името на Неговия Син Исус Христос - старай се да улавяш злия дух, който ти пречи, и да му се противиш чрез вяра в и молитва към Бог по посочения начин докато не бъде изгонен трайно, като имаш предвид, че обикновено може да бъде усетен под формата на напрежение или безпокойство в областта на главата или тялото - всички злини идват от системата на неправедната човешка религия/духовност, а за да можеш да изгонваш злите духове по-лесно, събирай сили чрез вярата в Исус и молитвата към Небесния Отец
    Последно редактирано от npp : 04-18-2014 на 09:24

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от VitaminR Виж мнението
    Аз съм го ползвал в най-тежките си дни както можеш да се доседиш

Това нещо доста пъти ме е спасявало от уволнение на работа или от 2ки на изпити.
    Ако това са ти най-тежките дни, значи по принцип си разглезено момиченце в цикъл.

Но пък трябва да призная, че не мога да съм сигурна дали все пак не си прав за това чувство:

Нормално е след толкова много неуспехи, след толкова опити да правиш нормални неща, които за другите са елементарни, а за теб непосилни да те накарат да мислиш че нещо не е наред с теб.

Мега фен
    Ако това са ти най-тежките дни, значи по принцип си разглезено момиченце в цикъл.
    Някои хора целенасочено отбягваме проблематични личности и ситуации. Като изключим семейни трагедии, не виждам какво по-'тежко' може да се случи на човек, стига да не е ... ми ... от описаните в първото изречение.
    Ненужно се заяждаш.

anonymous708973
    Guest
    Напълно е възможно :д
    но ако има чак такива проблеми и тоя синдром, мисля, че би следвало бая по-големи главоболия да има... или?

Супер фен Аватара на JDeel
    Аз почти не знам какво е ADHD, но според този YouTube-ър това е дарба: https://www.youtube.com/watch?v=wd7tzHPDVU4 (на английски)

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Напълно е възможно :д
    но ако има чак такива проблеми и тоя синдром, мисля, че би следвало бая по-големи главоболия да има... или?
    Аа не знам, аз не претендирам да съм чак с ADHD, но като знам какво ми е в дните, в които не мога да се съсредоточа за 5 минути и като си помисля какво би било х5 и ... тежко ще да е. Представи си да седнеш да учиш по математика и да не можеш да дочетеш задачата преди да си се разсеяла. 100% си имала такива дни. А ако ти беше целият живот така ;/ ?

anonymous708973
    Guest
    Че ако чета първия пост, аз съм абсолютно класически случай на ADHD.

Мега фен Аватара на draid
    Тъпчете се с лекарства, мекушави твари такива. Предлагам темата да бъде заключена на момента, че тука взеха много да се самодиагностицират и да пият хапове от които не разбират.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Подписвам се с две ръце под поста на draid.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си