.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 45

Какво мислите за AMD A10-5800K?

Мисля да използвам процесора + вградената графична карта
    за игри(Medium-High Settings).Този процесор добър ли е за игри от сорта на
    Assasin's Creed IV Black Flag,Battlefield 4?Ако не какво да сменя?

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Бате, не си взимай вградена видеокарта, ще съжаляваш много...

Повече от фен Аватара на Game_Fan98
    Определено.Процесора е ок(всъщност и Athlon II ще ти свърши работа),но това вградено видео............
    С това видео Medium-а ще ти засича.Отделна графична карта си вземи.

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от OoVasKoO Виж мнението
    Бате, не си взимай вградена видеокарта, ще съжаляваш много...
    Бате тука си в голяма грешка. Дори и да е вградена тя не пречи на външната, а когато започнем да говорим за технология A10 и FM2 сокета са най-новите на AMD. В добавка бих добавил, че А серията на AMD са супер ергономични, с висока производителност. В сравнение бих дал: AMD A6-6400K с външна видеокарта Saphhire HD7770 бие по производителност AMD Athlon II 450 X3 отключен на X4. Даже ще добавя още, че A серията държи цена в момента и ако решиш да ъпгрейдваш, при продажбата на старите компоненти ще имаш по-малък минус, от колкото ако не си вземеш А серия и отидеш към старите FX и Athlon II и Phenom II.

П.П. А сериите държат най-новите инструкции за процесори и като сравниш със старите те са поне тройно повече. Ако един Athlon II има 10 инструкции, то поне А6 ще има 20...

И другото, което ще препоръчам на автора е да си вземе по горна серия на А10-та... да не е 5800K ами 6***, защото така като гледам 5800К е няк'ва междинна серийка...
    Последно редактирано от MaGuSs : 12-23-2013 на 07:52
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Не знам дали MaGuSs,ще се съгласи с този:
    http://nikem-bg.net/computer-compone...4.1GHZ-FM2-BOX
    Все пак той може да ти предложи нещо по-добро.

Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    Бате тука си в голяма грешка. Дори и да е вградена тя не пречи на външната, а когато започнем да говорим за технология A10 и FM2 сокета са най-новите на AMD. В добавка бих добавил, че А серията на AMD са супер ергономични, с висока производителност.
    И в грешка да съм, никога не бих си взел такава, каквото ще да става.

Иначе намерих:
    Battlefield 4[medium settings] - http://www.youtube.com/watch?v=aHg990oJRGI
    Assassin's creed Black Flag - http://www.youtube.com/watch?v=WbJrgPLC6Ao

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Game_Fan98 Виж мнението
    Не знам дали MaGuSs,ще се съгласи с този:
    http://nikem-bg.net/computer-compone...4.1GHZ-FM2-BOX
    Все пак той може да ти предложи нещо по-добро.
    Всичко 6та серия е добро...

И в грешка да съм, никога не бих си взел такава, каквото ще да става.

Иначе намерих:
    Battlefield 4[medium settings] - http://www.youtube.com/watch?v=aHg990oJRGI
    Assassin's creed Black Flag - http://www.youtube.com/watch?v=WbJrgPLC6Ao

Не знам ама аз забелязвам, че на пазара е само FM сокета на AMD, AM3+ замира ако и вече да не е замряла, защото трудно се намират бройки на FX6300, а да не говорим за fx8***...

И аз си мислех така като тебе, че процесорите с вградена графична ще са боклуци, но в един сервиз ме опровергаха и ми доказаха, че старото вече не е на мода.

Пък и да те питам, щом вкарват в един процесор дет технологията му е 22nm, 4 ядра, защо да няма място и да не могат да сложат и графичен процесор и при поддръжка на дъното ти да го ползваш и него, ако нямаш външна видео карта, пък и в повечето случаи двете видеокарти работят заедно и дават по-добра производителност, отколкото по отделно? Ако разсъждаваш логично графичния процесор си е в процесора и така пътя на преноса на данни се скъсява многократно...

А и доколкото видеото на BF4, видеокартата му е слаба и за това го пуска на Medium пък и записва на FULLHD...
    Последно редактирано от MaGuSs : 12-23-2013 на 13:20
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.

Да бе, накара ме да се замисля, ще поразпитам едни хора.
    Ясно е, че авторът търси евтино решение, но дали 6-та серия ще му стигне за bf4 и black flag?
    Ако наистина помисли, ще види, че след 2 години няма да му тръгват новите игри, най-много на low. По-добре е да спести още пари и да си купи нещо перспективно според мен.

Град
    Варна
    Да бе, накара ме да се замисля, ще поразпитам едни хора.
    Ясно е, че авторът търси евтино решение, но дали 6-та серия ще му стигне за bf4 и black flag?
    Ако наистина помисли, ще види, че след 2 години няма да му тръгват новите игри, най-много на low. По-добре е да спести още пари и да си купи нещо перспективно според мен.
    6та му стига. Един приятел е с 6та и върви на max bf4...

6та му стига. Един приятел е с 6та и върви на max bf4...
    тва е вярно, но след 2 години кво става?
    моето pc беше планирано за 5-6 години в перспектива и засега успява
    брат, не мога да повярвам, но видеокартата ми(която е от 2007) все още е в изискванията, дори на bf4 и assassin's creed black flag

Супер фен
    АМД fx 8320 бие a6,a8 и a10.Цена около 250-270 лева.

Повече от фен Аватара на 8bit
    Цитирай Първоначално написано от koko95 Виж мнението

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от 8bit Виж мнението
    Точно

YA SRSLY?

Супер фен
    Точно
    http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-8320-vs-AMD-A10-6800K .Много сте зле,фх 8320 е 8ядрен .

Град
    Варна
    http://cpuboss.com/cpus/AMD-FX-8320-vs-AMD-A10-6800K .Много сте зле,фх 8320 е 8ядрен .
    Отново доказваш, че ти си отчаяно тъп човек. Многоо, ама многоооо многооо си зле. Както казва Саня...

Та трябва да си ми благодарен, че се мъча да те светна сега малко.

FX 8320 е с 8 ядра да, а A10 6800K e с 4 ядра и въпреки това разликата в този тест, който ти си дал е 0.5 единици, което е много малка разлика. Единствено това е плюса на FX-а. Минусите му:

(-FX 8320 :: A10 6800K )

- Socket AM3+ (2011) :: Socket FM2 (September 2012)
    - October 23, 2012 :: June 4, 2013
    - Boosted P states #1: 4000 MHz, 1.425V #2: 3700 MHz, 1.4125V :: #1: 4400 MHz, 1.325V #2: 4300 MHz, 1.25V #3: 4200 MHz, 1.15V
    - Processor core- Vishera :: Processor core- Richland
    - Supported memory: DDR3-1866 :: Supported memory: DDR3-2133
    - 125 Watt :: 100 Watt
    - GPU Type: NONE :: GPU Type: Radeon HD 8670D, (MHz): 844
    - Цена: 288.45 лв. :: Цена: 262.91 лв.
    -
    AMD plans to cut processor prices, launch A4-4000 APU
    Mar 22, 2013: AMD Richland APUs are scheduled to launch at the beginning of June, at about the same time as Intel Haswell desktop CPUs. According to DigiTimes, prior to the launch AMD is going to reduce prices of FX microprocessors and A-Series APUs. The prices will be dropped by 8% - 15% on the following SKUs: FX-4300, FX-6300, FX-8320 and A-Series A6-5600K. It is possible that we may see lower prices for other APUs as well.

::

New processors are A10-6800K, A10-6700, A8-6600K, A8-6500, and A6-6400K, boasting 2 or 4 "Piledriver" CPU cores, and HD 8000 series graphics. The latter is a new feature of "Richland" products, that improves graphics performance by as much as 20%. Another new feature is support for DDR3-2133 memory, although it is available only on the A10-6800K model.

Аз не казвам, че FX 8320 вади по-добра производителност от A10 6800K, казвам че новата серия на AMD, а именно A серията е бъдещето на AMD, и че AMD спира по етапно производството си на процесори с Vishera ядро и изобщо AM3 и AM3+ сокета и за това погледнато в бъдещето, най-добре ще е да се купува дъно и процесор за новия сокет, а не вече за стария, защото сега ще инвестираш 300 леа за Am3+, ще се кефиш 1-2 години и ще трябва да продадеш частите на безценица, отколкото ако си вземеш FM2 дъно и процесор и след това продадеш процесора и си купиш нов по-добър пак за същото дъно и ще си 90% сигурен, че процесора ще пасне на дъното като консумация на електричество, защото това е и целта на AMD, да намали консумацията и да увеличи производителността на процесорите си. Така че не знам колко ще ми повярваш, но аз приключих с тази тема.
    Последно редактирано от MaGuSs : 12-30-2013 на 00:32

Моето мнение : сокети FM1, FM2 са абсолютни кенефи! Съдете ме.

Четох че AMD APU и въобще процесорите действат отлично с AMD видео карти.
    Вярно ли е и какво мислите за тази:http://www.plesio.bg/grafichni-karti...-p-295477.html

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от FierceDeity Виж мнението
    Четох че AMD APU и въобще процесорите действат отлично с AMD видео карти.
    Вярно ли е и какво мислите за тази:http://www.plesio.bg/grafichni-karti...-p-295477.html
    Ест., нали и за това AMD купи ATI...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Mammoth9898 Виж мнението
    Моето мнение : сокети FM1, FM2 са абсолютни кенефи! Съдете ме.
    +1 am3+ the best! Amd APU се равняват на intel i3 4 generation, а амд 8320 на и5

Град
    Варна
    +1 am3+ the best! Amd APU се равняват на intel i3 4 generation, а амд 8320 на и5
    А като спрат производството на процесори за АМ3+ и цените им се вдигнат тройно какво ще правиш?

Ще си стоя на АМ3.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Mammoth9898 Виж мнението
    Ще си стоя на АМ3.
    +1 ам3+

+1 ам3+
    Гениално!Просто си вярвай в AM3 сокета.То почти всички процесори от тоя сокет лочат ток като
    за последно и греят много яко,а и ти повториха,потрериха ма май не вдяваш?.Новите Кавери чипове са с доста ниска консумация на ток и са с ниска температура,бачкат на новия сокет,доста по-евтини и въобще се справят супер,БЕЗ ВИДЕО КАРТА.Плюс допълнително видео на AMD,ти дава май,че още 15-20% процента мощност при игри.Процесорите от сериятa AMD 9XXX струват около 500 долара.За тия 500 ще си купя един Kaveri процесор и някоя видео карта от AMD с поддръжка на Crossfire.

BTW видеото дето е избрал автора е добро.

Голям фен Аватара на ZloboMiR
    Не ми харесва видеото да е в процесора. Едно, че не може да се ъпгрейдва отделно, второ не мога да си представя що за турбина ще се справи с нормалното охлаждане на толкова транзистори. При загряване ще си свали производителността и т. н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си