- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да му намекна, че обичам да ми подаряват цветя?
В началото на нашата връзка той ми подари роза. След това не ми е подарявал. Аз много обичам да ми подаряват цветя, както всяко момиче. Как да му намекна да го прави? Неудобно ми е да му кажа "ти що не вземеш да ми подариш цвете?". Как да му намекна тактично, без да го "пришпорвам" и да не изглежда изпросено?
Кажи му че обичаш цветя .Ако е достатъчно умен ще се сети .
А идеята на цветята (или който и да е подарък като се замисля) не е ли моментът на изненада? Да си просиш цветя ми е малко прекалено, знам ли.
Забучи си зад ухото един голям божур, а след това му кажи, че обмисляш градинката пред блока да я превърнеш в билкова плантация.
^ Това ми харесва много! Изискано и тактично! (:
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Кажи му, че бившият ти приятел винаги ти е подарявал цветя![]()
Като се разхождате някъде и минавате пред някой магазин за цветя ти се спри и ги разгледай или кажи нещо,което е свързано със това че обичаш цветя или да намеква за това,но не прекалено явно.
^^ тва ако го направиш ще си докараш главоболия.
Първоначално написано от antifashionshit
Просто се сети за случай, в който обща ваша позната е получила цветя от любимия и хиперболизирай малко :Д
Момчетата рядко разбират от намеци, а дори и да схване какво целиш, има вероятност да се направи на ударен, ако не му допада идеята.
Съгласна съм с tori.
Когато минете покрай магазин за цветя му покажи любимите си и наблегни на това колко мнооооого ги харесваш.
ПП: Не ВСЯКО момиче обича цветя.
Разбирам, ама има вероятност той да разбере грешно и да почне да се чувства... де да знам някак тъпо/гадно/извратено. Да почне да си мисли глупости и т.н.
По-добре често да казва, че обожава цветя или както казаха да се спира да разглежда разни китки.
Аз преди години просто така, без да целя нищо бяхме минали с тогавашното ми гадже покрай един храст Жасмин, а аз го обожавам и направих този коментар, колко хубаво мирише. И един ден като минавахме от там той ми скъса няколко цветчета.
^ И точно тези жестове са ми били винаги... не непонятни, защото има красота в това, но не разбирам: той трябва да ти скъса (както в случая), а можеш и сама, ако искаш жасмин... Или цветята: аз ако съм една мацка, няма да се кефя да ми подаряват цветя, защото това са само цветя - вехнат, отиват по дяволите, всеки кретен подарява цветя, а това не гарантира, че обича, верен е или му пука за момичето. По-добре да се държи с мен като с човек, да ме обича, уважава, да ми е верен без 1 цвете да ми е подарил, отколкото да ми носи букет всеки ден, но 2 чАса преди това да е бил с някоя мастия или да е забивал колежка...
Overthinking time...
Повечето са толкова деградирали, че дори да им го кажеш - пак не го правят, какво остава за намеци?
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Май си привърженик на тезата "Ако мъжът подарява цветя без причина, значи - причина все пак има". И аз мисля като теб за цветята, не ги харесвам особено, но самия жест е красив и бих го оценила. Стига обаче момчето само да се е сетило да се опита да ме зарадва. Иначе да, цветята са безполезни и вехнат. Обаче, това, че някой подарява цветя не значи обезателно, че е сгафил нещо. Нито пък, че ако НЕ подарява цветя е верен и добър. А относно това с късането - майка ми много харесва цветя, но според нея, ако найстина обичаш цветето, ще го оставиш да вирее, защото така ще му се радваш по-дълго.
Не, не е задължително някой да е сгафил, за да подари цвете... Или нещо друго. Просто самото подаряване на цвете ми е странно. А относно това, което казва майка ти е напълно вярно! Съгласен съм изцяло с нея. Една бивша приятелка ми подари драцена, която още си гледам. А беше преди 3 години близо...![]()
Ами показва някво внимание, най-малкото. Просто жест, който да те зарадва. Не мисля, че трябва да се свързва с уважението, обичта и т.н, щото те се показват с други работи.
Добре де, не мога да разбера кво още го нищите тва с цветето. Тва е знак за внимание, не се проси и не се намеква, че искаш няква китка, увита в целофан. Ако се сети, сети се, ако не - може и без.
Наистина ще е тъпо и изпросено да кажеш подари ми цвете или по точно подарявай ми цветя системно. НО той може да не знае че това е важно за теб и би ти било приятно. щом ти е подарил 1 значи не му пречи да го направи и втори,трети и четвърти път. може би трябва леко да му намекнеш като видиш цветя да се усмихваш да кажеш "не са ли красиви". или като сте заедно и покрай вас мине момиче с букет да й се възхитиш, нещо такова.
Нормално е да са ти непонятни, щото гледаш на нещата от своята си гледна точка
За момичетата са знак, че държиш на тях, че им отделяш някакво внимание, че поне веднъж, докато сте били разделени през деня си се сетил за тях и още куп неща, всяка си го интерпретира по неин си начин, но винаги е жест, който си заслужава да направиш, ако искаш да зарадваш момичето до теб и приятелките й да й завиждат![]()