.
Отговор в тема
Страница 111 от 195 ПървиПърви ... 1161101107108109110111112113114115121161 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 751 до 2 775 от общо 4870
    Мега фен
    Колко давате на килограма ягоди ? Интересно ми е колко кг на ден се пада горе-долу.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    освен, че си има държавна работа, това си му е бизнес..
    Българите на държавна работа нямат право да бачкат втора работа.

едит: до колкото съм запозната.

Просто, недоумявам как Фишърмен, Лиланда и Анархи се изказват толкова лекомислено - "бягайте си в чужбината, не ни трябвате". Чудя се те по какъв начин спомагат за по-доброто на държавата, освен факта, че (ще) плащат данъци.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 01-13-2014 на 13:21

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Колко давате на килограма ягоди ? Интересно ми е колко кг на ден се пада горе-долу.
    Ой не знам, аз не се занимавам.. Като по малък берях череши за тях знам, че ги даваме на 2лв килото за борсата в София, а на работниците се плащат 35 стотинки на кило май.. или 40..
    Аз само карам колата напред назад.. пълна с касети с череши и ягоди.. ;д
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Българите на държавна работа нямат право да бачкат втора работа.
    Маги, това е овошна градина, няма кой да ти забрани да имаш овошна градина.. -_-
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Мега фен Аватара на draid
    Абе набиите си в главите, че в България не всички вземат 500лв заплати. Интересно как пък от всички мои колеги няма един дето да работи за 500лв, да седи да се оплаква как се скъсва от работа и шефа му е робовладелец. Да не говорим да ми обяснява как няма възможност да се изкарват пари в България. Наистина сте жалки, ако смятате така. Само седите и се оплаквате как в България няма работа и как няма пари, аз пък ще ви кажа, че работа има, ама хората са много мързеливи. Набирането на персонал е проблем, защото хората с желание да работят са много малко е това е проблема, не ми обяснявайте как всички вишисти работят за 500лв, ставате смешни.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Абе набиите си в главите, че в България не всички вземат 500лв заплати. Интересно как пък от всички мои колеги няма един дето да работи за 500лв, да седи да се оплаква как се скъсва от работа и шефа му е робовладелец. Да не говорим да ми обяснява как няма възможност да се изкарват пари в България. Наистина сте жалки, ако смятате така. Само седите и се оплаквате как в България няма работа и как няма пари, аз пък ще ви кажа, че работа има, ама хората са много мързеливи. Набирането на персонал е проблем, защото хората с желание да работят са много малко е това е проблема, не ми обяснявайте как всички вишисти работят за 500лв, ставате смешни.
    +
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от AnarchyBoy Виж мнението
    Маги, това е овошна градина, няма кой да ти забрани да имаш овошна градина.. -_-
    Овощна*.
    Щом си рекъл.

тъй де..
    Dr. Gregory House

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    Никой не ви насилва да ходите в Западна Европа, затова не карайте никого да ви развива "родното". Не съм длъжен да оставам тук и да се кефя на иван вазов и волен сидеров само защото се казвам Димитър.
    НИКОГА не употребявай тези две имена в едно изречение!
    Съгласна съм с мненията на draid и DarkTemplar. Нямам проблем със заминаващите, имам проблем с хората, които ме убеждават, че ако остана тук задължително ще чистя тоалетни цял живот. Иначе всеки си решава дали да ходи в чужбина, или да остане тук. Факт е, че в някои държави имаш повече шансове за развитие от тук. Факт е и че повечето отишли в чужбина са отишли не за да учат и да работят висококвалифицирана работа (моите адмирации за тях), а защото "даржавата" тук не прави нищо за тях (под нищо разбирай помощите са ниски) и отиват в чужбина точно за да берат малини и чистят тоалетни, но като са тоалетните в чужбина - това звучи гордо. Моя позната ме убеждаваше колко добре живеела в Германия с минималната работна заплата там и с 15 човека деляща 3 стаи и една баня. Хората имали висок стандарт на живот. Те имат, теб това огрява ли те? Забелязала съм и че голяма част от моите познати, учещи в чужбина, са имали големи надежди и очаквания, а след това прекъсват повечето и се връщат. Имам и познати, които успяват да си уредят живота в чужбина и когато се върнат не те убеждават колко е зле тук "на село".
    Има доста неща, които трябва да се променят в родината, но повечето крещящи "оставка" нямат и едно предложение какво конкретно не им харесва и какво конкретно трябва да се промени.
    Доживях възрастен мъж да ми обясни, че трябва да се премахнат данъците, защото сме били в криза, и да се увеличат минимални заплати, пенсии, помощи и т.н.
    Имаме един основен проблем и всички го знаем, но ако го кажа гласно това ще бъде нехуманно и ще ме обявят за Волен Сидеров. Разбирам ги циганите - и на мен да ми даваха пари, за да НЕ работя, и аз щях да го правя.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Мега фен
    Гледаш много малък процент от хората(говоря особено за тези без висше ,ако визираш такива). Погледни пред носа си и може да откриеш,че цветовете са много,а не са само един.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от klimatronik Виж мнението
    Да, и ти си от София. Ясно.
    Не съм от София, по стечение на обстоятелствата от доста време живея тук. Но съм съвсем наясно каква е средната заплата и покупателна способност в провинцията. Остави клишетата настрана и помисли върху втория ми абзац.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Кой ти казва всички? Или за теб IT инженерите са всички? По-скоро така излиза. Не виждаш по-напред от носа си.
    Последно редактирано от klimatronik : 01-13-2014 на 14:03

Докато си баете, че не може да вземате повече от 500лв, то надали и ще вземете. Това си е изцяло ваш проблем. Достатъчно хора вземат добри пари и живеят добре, кой както си го направи. Вие седете и се оплаквайте, мен това не ме бърка, ваш проблем си е. Предполагам имаш в предвид IT инженерите, та не е необходимо да си в IT сферата за да вземаш пари, това е смешно. Да не говорим, че в България има доволно големи чужди фирми в които може да работиш, ама какво ли ви обяснявам, на вас вече ви е насадено в главите, че не може да се изкарват пари тука и всеки, дори с висше образование взема 500лв.

Цитирай Първоначално написано от DownloadVirus Виж мнението
    Гледаш много малък процент от хората(говоря особено за тези без висше ,ако визираш такива). Погледни пред носа си и може да откриеш,че цветовете са много,а не са само един.
    Говоря предимно за хора със завършено висше образование и те съвсем не са малък процент.
    Последно редактирано от draid : 01-13-2014 на 14:04

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Има логика в написаното от draid. Редовно срещам хора, които се опитват ме убедят, че образованието нямало никакво значение и ако нямаш късмет и връзки, няма как да си намериш хубава работа. Което е абсолютна глупост и тотално неадекватно твърдение, дори и за абсурдна държава като нашата. Но пък е добро оправдание за собствения им мързел и липса на каквато и да е амбиция.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Не е истина какви глупости говорите. Може ли дете на 14 да ви сипва по тоя начин с големия черпак?
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен
    @draid абсолютно - то хора с висше вече с лопата ги ринеш,всеки влиза само за запълване на места.. И като бутнеш пари си и излизаш без огромни усилия и да ти е честито висшето.

Мега фен
    Докато си баете, че не може да вземате повече от 500лв, то надали и ще вземете. Това си е изцяло ваш проблем. Достатъчно хора вземат добри пари и живеят добре, кой както си го направи. Вие седете и се оплаквайте, мен това не ме бърка, ваш проблем си е. Предполагам имаш в предвид IT инженерите, та не е необходимо да си в IT сферата за да вземаш пари, това е смешно. Да не говорим, че в България има доволно големи чужди фирми в които може да работиш, ама какво ли ви обяснявам, на вас вече ви е насадено в главите, че не може да се изкарват пари тука и всеки, дори с висше образование взема 500лв.

Говоря предимно за хора със завършено висше образование и те съвсем не са малък процент.
    Ти пак твоето си знаеш. Имало голям процент фирми, работа и пари, нищо,че хиляди протестират на вън и хиляди напускат България от измислени насаждения. Много ви се чудя.
    Жалко за всички, които не са си намерили работа в довлно многото фирми у нас.
    Жалко, за всички, които нямат нужното образование и 2 чужди езика (защото тези компании търсят само най-доброто и в повечето случаи наемат българи завършили в Оксфорд . Жалко,че сме толкова тъпи и мързеливи
    Тук не визирам себе си, ами огромната ни родна средна клас, а и в последствие превърнала се изкуствено във висша, защото дипломата е жизнено важна и всеки иска да я има.

Супер фен Аватара на Deadlock
    Интелигентните и амбициозните се оправят, а другите не ни интересуват? (, Дрейд)

Много хора не са нито интелигентни, нито амбициозни. Но заслужават да могат дори с най-нискоквалифицирания труд да покриват основните си нужди. И това не е утопия, а реалност в някои европейски държави.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Deadlock Виж мнението
    Интелигентните и амбициозните се оправят, а другите не ни интересуват? (, Дрейд)

Много хора не са нито интелигентни, нито амбициозни. Но заслужават да могат дори с най-нискоквалифицирания труд да покриват основните си нужди. И това не е утопия, а реалност в някои европейски държави.
    Не в някои, ами в много европейски страни.

И как смятате това да стане, след като интелигентните и амбициозни хора са много по-малко от циганите и хората с нискоквалифициран труд ? Нали се сещате, че за да може и те да вземат повече пари, трябва да има приходи в държавата ? А след като голям процент от младите бягат, кой очакваш да изкарва парите на другите ? При това положение се оправят тези които са интелигентни и амбициозни, само че за да има повече пари за другите, то първите трябва да са повече, както е в вашите любими европейски държави. И не ми говорете за протести, след като едва ли сте ги и помирисвали от близо. Всеки е много съпричастен зад телевизора и монитора, ама там реалността на всички протести беше друга.

Мега фен
    И как смятате това да стане, след като интелигентните и амбициозни хора са много по-малко от циганите и хората с нискоквалифициран труд ? Нали се сещате, че за да може и те да вземат повече пари, трябва да има приходи в държавата ? А след като голям процент от младите бягат, кой очакваш да изкарва парите на другите ? При това положение се оправят тези които са интелигентни и амбициозни, само че за да има повече пари за другите, то първите трябва да са повече, както е в вашите любими европейски държави. И не ми говорете за протести, след като едва ли сте ги и помирисвали от близо. Всеки е много съпричастен зад телевизора и монитора, ама там реалността на всички протести беше друга.
    Нали? В Украйна , Киев, 1 милион души пак са били нереални ? хаха
    Знаеш ли какъв процент от завършилите на вън, които се връщат не успяват тук и отново си заминават?
    Нито довеждат до нещо по-добро, нито себе си не оправят.
    Никаква файда
    Айде по тази логика да ставаме политици?
    Ти кадърен политик на власт да си видял? Е как ше стане тая работа , като на никой не му трябва такъв? Този пример е огледало и на самата държава.
    Но, не! На никой от имащите не им е от полза промяната! Та нали те са се продали задниците , за да живеят в тоя гъз - система? Та нали всички ги е страх да не ги отхвърлят от партията?

Сетих се отново за големите фирми, които сподели... Ами не се ли замисляш,че много от тях са именно монополите, които 20 години мажат у нас?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Checksum Виж мнението
    Това как го реши?
    Интересно ми е какво точно ще научиш повече в чужбина, което не мога, да речем аз, да науча в България?
    Откъде да започна...

По темата: Прибирам се от София, наслушах се на истории за некадърни, субективни и еди-какви-си преподавали. И то все от свестни хора. И го казвам като човек, който в 90% от случаите е на страната на учителя. Наслушах се на "Щом нямаш пари, няма да учиш"; на писане на невероятни оценки на хора, които просто са за много повече; за формат на изпит, коренно различен от преподаваното, за определяне на ниво по език с въпрос за гимназията, която си завършил; за непозволение за явяване на ранна сесия, защото... "еми не може"; за липсата на една нормална шибана библиотека в СТУДЕНТСКИЯ град.

Хаяши го каза - не познавам друга нация, която така да плюе студентите си в чужбина. Аз не съдя тези, учещи в България, казвала съм го много пъти, откъде-накъде някой съди мен, защото съм имала възможността и желанието да замина за чужбина?

А за НБУ - казах само, че ако по някаква причина (болест в семейството) ми се наложи да се застоя тук 2-3-4 години, бих записала нещо там. Това ще ми е втори бакалавър или магистратура. Личен избор е. Аз от впечатления на близки хора съм си изградила мнението, че този университет си има много минуси, но пък най-много се приближава до западните университети по дадени критерии.
    Сори, ама никъде не съм ви искала мнението за МОЯ ЕВЕНТУАЛЕН ЛИЧЕН избор.

П.П. Не сте го казали за мен, ама държа да си вържа гащите - НИКЪДЕ не съм казала, че с висшето тук нищо не може да се направи, че става само за заплата от 500 лв и за чистене на тоалетни цял живот. Никъде не оплювам избора да се остане тук. Това, което искам в замяна, е да не се оплюва моя. Благодаря.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 01-13-2014 на 15:29

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Откъде да започна...

Прибирам се от София, наслушах се на истории за некадърни, субективни и еди-какви-си преподавали. И то все от свестни хора. И го казвам като човек, който в 90% от случаите е на страната на учителя.

Хаяши го каза - не познавам друга нация, която така да плюе студентите си в чужбина. Аз не съдя тези, учещи в България, откъде-накъде някой съди мен, защото съм имала възможността и желанието да замина за чужбина?

А за НБУ - казах само, че ако по някаква причина (болест в семейството) ми се наложи да се застоя тук 2-3-4 години, бих записала нещо там. Това ще ми е втори бакалавър или магистратура. Личен избор е. Аз от впечатления на близки хора съм си изградила мнението, че този университет си има много минуси, но пък най-много се приближава до западните университети по дадени критерии.
    2-3 примера ще са достатъчни.

Ине всичко това щеше да е много хубаво и да има смисъл, но преди 3 месеца, в няколко теми, ти доста стабилно редеше българските студенти и техния избор..
    Dr. Gregory House

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си