не е шега работа това - ако истинските Светии спрат да се молят, тогава мнозина могат не след дълго да пострадат и умрат
Вярно тоя ще да е огнена личност, яйца да си пържиш на него.
Пак към нпп, как точно си избра християнството измежду всички религии, с какво те грабна?![]()
истината е, че в началото не знаех кой е истинският Бог, понеже по едно доста случайно стечение на обстоятелствата гостувах в разни вероизповедания/деноминации: християнски, индуски, йогически, ислямски, будистки, и др., а последователите на всяка една от тях твърдяха, че само техният Бог е истинският или най-висшият, вследствие на което аз останах много объркан, понеже търсих истинският Бог, обаче така и не Го намерих там, нито открих някаква сигурна следа от Него някъде там, така в един послешен момент тогава се оказах изправен пред дилемата дали да стана член на някоя от сектите или да започна да търся истинския Бог, и понеже не намерих какво най-добре да направя освен да започна да търся Онзи, Който наистина е истинският Бог, затова взех крайно решение да оставя сектите и да започна съвсем сам да Го търся, започнах да Го призовавам всеки ден от сутрин до вечер - тогава не се занимавах с нищо друго освен само с това, допускайки малко или много че Той може да се окаже всеки един от добре известните: Исус, кришна, буда, Йехова, аллах, и пр., понеже това малко или много ми беше вече внушено от онези секти, обаче един ден докато все още призовавах Онзи, Който наистина е истинският Бог без да бъда съвсем сигурен Кой е Той, ми се яви самия Исус Христос с голяма сила и слава и ми каза: "Моят Небесен Отец и Аз сме единственият истински Господ Бог на вселената, докато всеки друг е фалшив/лъжлив", при положение, че аз до последно допусках, че и другите: кришна, буда, йехова, аллах, и пр., могат също не по-малко да се окажат лица на единния Бог, обаче никой от тях не ми се яви докато търсих тогава Онзи, Който наистина е Истинският, никой от боговете не дойде да ме утеши истински, освен истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос, поради което аз паднах по лице пред Него когато ми се яви, като казах: "готов съм да умра за Теб дори още сега Господи Исусе", вследствие на което Той ме направи да свидетелствувам Неговото Слово, така и до днес все още следвам Него, и вече не следвам каквато и да било секта
Последно редактирано от npp : 01-18-2014 на 11:19
Значи, отказал си се от наличните религиозни деноминации и си създал сам своя. Нали осъзнаваш, че това си е дефиницията за секта..... А и как си мислиш, че възникват всички секти? Не е ли от такива "разочаровани" последователи, които си вярват, че са получили божието откровение? Дори и в Библията е казано: "Който търси, намира". Търсел си Бог и си намерил негово подобие, в целия блясък, в който си искал да Го видиш. Твоят бог е нищо повече от отражение на твоите потребности. И всеки, който "гледа", но никога не "вижда" своето отражение в живота си, е обречен да се блъска сляпо в коридорите на собственото си заблуждение.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-18-2014 на 12:30
защо тогава се (по-)яви Исус, а не примерно кришна, след като не очаквах да дойде точно Исус, но бях склонен да си мисля, че може би кришна, буда, аллах, и пр. са не по-малко лица на единния Бог в сравнение с Исус?!, не очаквах, че точно Исус е единственият истински Господ и че Неговият Небесен Отец е единственият истински Бог на вселената, обаче се оказа точно така
Последно редактирано от npp : 01-18-2014 на 13:29
Ако преварително вярваш в духове, няма голямо значение дали ще се появи духа на баба ти или на дядо ти. И това, че ти се е "явил" единия, вместо другия, съвсем не доказва, че съществуват духове изобщо.
Впрочем, как точно изглеждаше Иисус?
на мен също ми е интересно как така нпп сам си решава и се самопревъзгласява, че е свидетел на Словото и то езичник-свидетел, след като самите апостоли са приемали, да им казват християни, а не езичници-свидетели и никога не са се наричали "езичници-свидетели".
Последно редактирано от defender : 01-18-2014 на 21:43
Последно редактирано от npp : 01-19-2014 на 11:00
мдааа, значи критиката е омраза, значи когато Иисус и поправял и е правил забележки на апостолите, когато са бъркали, според твоята логика излиза, че Той ги е мразил.
а колкото до мен, прав си, гадно мразещо парче съм (поведението ми е лошо, за съжаление), сега отивам да ям малки деца езичници за обяд. Да са еВа.![]()
че Иисус е свидетелствал достатъчно, ти какъв се явяваш в цялата работа,
аха караш ме да избирам между тебе и Иисус. Защо ти трябва да си нещо повече, имаш нещо повече ли да ни кажеш.
Какво само се опитваш да втълпяваш лъжлива вина на хората, че като не слушали свидетелството ти и не били с Бога - точно типичен сектантски опит за манипулация.
ти на мен не ми трябваш да ми казваш как да вярвам, в Библията не пише нищо за тебе, за свещениците пише, за светии пише, ама за езичници-свидетели, не пише.
Последно редактирано от defender : 01-20-2014 на 12:31
вярно е, че поклонението и вярата е редно да бъде само на самия Бог Отец и в самия Господ Исус Христос - ако вярващ(-ият) опази това, наистина ще постъпи добре, но все пак редно ли е ако някой засвидетелствува Тяхното Слово, вярващият да го отрече?!, например ако дойде някой апостол на Исус, примерно Павел, или който и да е, и засвидетелствува Словото, ще бъде ли редно то да бъде отричано?!, особено когато и без друго онези, които свидетелствуваха истинското Божие Слово досега не бяха много, нито добри хора се срещаха на всяка крачка - редно ли е отношението към такива да бъде хулително?!, разбира се като казвам това, не те съдя
Последно редактирано от npp : 01-20-2014 на 14:02
Словото е вече написано от тези апостоли, които Иисус е избрал и вече Словото е запечатано, каквото е трябвало да се свидетелства за Словото е засвидетелствано и в там си пише към кои хора да се обръщаме, и за жалост тебе те няма.
Нови "апостоли" и "свидетели на словото" не ми трябват.
Последно редактирано от defender : 01-20-2014 на 15:52
а не смяташ ли, че можеш да оскърбиш някой праведен като говориш така?!, например ако си чел Библията и засвидетелствуваш пред някого, че примерно "Бог е любов"(1 Йоаново 4:8-16), а той ти каже: "гледай си работата лъжесвидетел такъв", няма ли така той да постъпи лошо към теб при положение, че ти не лъжеш като свидетелствуваш това?!
"Нашата борба не е против плът и кръв"
кажи де, как визуално изглеждаше Иисус като ти се яви и какво ти каза.
"блажени ония, които, без да видят, са повярвали." Йоан 20: 29
видях Го не толкова като физически образ колкото като Светлина
1. А какви мисли и чувства те обзеха като го видя, как се почувства?
2. А как разбра че е Той?
3. Каза ли ти нещо?
4. Защо след това реши да станеш "Свидетел на Словото"?
5. От къде се появи втория свидетел и на него ли му се е явил Иисус - или ти си свидетеля учител, а той е твой продукт?
в един от случаите Исус ме освободи от могъща сатанинска сила от световен мащаб като се яви в миг на око под формата на разпятие - усещането беше сякаш хиляди тонове бяха свалени от мен в един миг съпроводено от чувство на радост, в друг случай ме възкреси след като умрях от мощен сатанински огън - дори и след това дявола продължи да подклажда онази огнена сила в тялото ми, от която болката беше изключително остра и силна, понеже температурата на огъня беше стотици градуси по целзий(както при нажежено до бяло желязо), но въпреки това аз не изгарях и не останах с каквито и да било увреждания, в друг случай пък се явяваше като могъщ дух на свидетелствуване в мен, така щото устата ми свидетелствуваха Словото на Неговия Небесен Отец, а ефектът беше че цялото царство на лукавия бе отмествано от Св. място и сатанинските облаци се разсейваха - ние двамата свидетели съществуваме още от началото на настоящата вечност, понеже Бог и Исус ни създадоха в самото начало на вечността, но се родихме с човешки тела в този свят за да изпълним мисията, за която Той ни прати
Последно редактирано от defender : 01-21-2014 на 20:10
лигавиш се, нали вече ти бе обяснено, че досега истинският Бог се намираше в състояние на полусън-полубудност, не че в състояние на пълен сън, а за нашата мисия ние не знаем, но Той знае, понеже правим онова, което Той ни дава да правим, а ние не знаем какво е то предварително, и лично аз не си спомням какво е било преди да се родя в този свят, имах само нещо като някакъв смътен спомен за вечен живот
Последно редактирано от npp : 01-22-2014 на 07:33