.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Тема: source code

Hybrid View

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от MaGuSs Виж мнението
    Кой ти говори тука за електроника, че споменаваш асемблер... ?
    Че компютъра си е електроника. koko95 иска да види сорс кода на компилирана програма, аз му казвам, че може да види асемблерните инструкции на програмата(текстовия сорс код го няма)/които процесора изпълнява - а процесора си е част от електроника/.
    Последно редактирано от mcfe : 02-02-2014 на 19:07

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от mcfe Виж мнението
    Че компютъра си е електроника. koko95 иска да види сорс кода на компилирана програма, аз му казвам, че може да види асемблерните инструкции на програмата(текстовия сорс код го няма)/които процесора изпълнява - а процесора си е част от електроника/.
    Кернел-а казва какво да прави процесора, рамта, видео картата и хард диска и всичко кот се сетиш дет има микропроцесор. Асемблер е просто език и все пак не е крайния код, който управлява микропроцесора. коко95 иска обикновен сорс код на c++ C# или там на каквото е написана програмата, но няма как да го види понеже няма проджект файловете. Единствения начин, който поне аз знам, за да се едитне дадено .exe е едит чрез HEX кода му.
    Всички програми създават процеси в ОС-ма, ОС-ма чрез процесите се обръща към кернела на ОС-ма, който казва как да се обработи информацията и какви ресурси да даде на този процес. Явно изобщо си нямаш представа как работи един компютър..

Последно редактирано от MaGuSs : 02-03-2014 на 01:35
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си