- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Свети Валентин..
Нищо няма да и взема, но пък за 8ми март ще има големи изненади. Съветът ми е да се разграничиш от американизацията, която се налага България.
Това, че този празник е католически и се чества основно в Америка и западна Европа. В православния календар нито има такъв светия, нито такъв празник. А ние до колкото знам все още сме православно Християнска държава. С честването на такива чужди празници като Св. Валентин, Хелоуин и др. малко по малко се Американизираме и губим идентичността си. По тая логика ако започнем да празнуваме и байряма, будистките празници и други представи си какво ще стане. А и колко от тези празнуващи Св. Валентин са ходили на Сурва, на Трифон зарезан, на Йорданов ден? Хората все повече не познават собствените си обичаи и традиции, а за сметка на това познават чуждите. Обаче след това всеки се има за родолюбец и националист.
Ти пък, ако си мислиш, че хората наистина празнуват Св. Валентин и Хелоуин, си в огромна заблуда. Има голяма разлика между това да облечеш костюм като повод за парти и да уважиш половинката си с кутия бонбони, и наистина честването на даден празник. И не го казвам, защото съм фен и на двата празника - не. Хората, или по-точно тийновете, "празнуват" това, което намират за забавно. Съмнявам се, че дори 50% от празнуващите знаят какво точно празнуват. Правят го, защото е повод да се съберат, посмеят и напият. И какво лошо има в това?
Аха, ще слушаме звукът на джамията всеки ден, при всяка молитва, ще имаме турски партии, мюсюлмански махали (и цели градове!), НО това, че двама 15 годишни пубера ще празнуват Св. Валентин е национален проблем и предателство към родината... И после всички сме националисти.
И не забравяйте нашите БРАТЯ християни - католиците са наши врагове, защото имат различни празници. Хайде сега да си направим разходка до Кърджали, за да си купим хляб на турски.![]()
Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 02-11-2014 на 10:36
Турските сериали поне не ти карат да празнуваме тяхните празници и да спазваме тяхните обичаи. В повечето случай съдържанието им е една сълзлива любовна история с ясен предсказуем край, която се развива с месеци. А чалгата също е вредна и води до затъпяване по ред причини. Освен кифленско-ждрольовския стил който налага, с тъпите си и безсъдържателни текстове, тя привлича хората по най-долните пиянско-развратни дупки, наричайки това дискотеки. Там единствената цел на посещаващите е да се напият до повръщане и да правят безразборени полови контакти. Но това не е ли една от основните цели на СаЩ? Прост народ, лесен за манипулиране и управление.
Проблемът, ако може да се нарече така с Турция е регионален и е съвсем различен от този със СаЩ, който е глобален и води единствено да разруха. Това със звука от джамиите и етническите партии може да се реши за един ден, стига да имаме правителство работещо за интересите на България, а не управлявано от други сили. Не съм казал, че католиците са наши врагове, а просто, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Мюсюлманите, които са родени в България не са виновни за това, че са се родили в Християнска държава. Тях също не ги смятам за врагове. Единственият проблем са мюсюлманските религиозно-политически секти, които им промиват мозъците и ги карат да се обръщат срещу собствената си родина - България.