.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 35

Hybrid View

Мега фен Аватара на RapExotic
    Нищо няма да и взема, но пък за 8ми март ще има големи изненади. Съветът ми е да се разграничиш от американизацията, която се налага България.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от RapExotic Виж мнението
    Нищо няма да и взема, но пък за 8ми март ще има големи изненади. Съветът ми е да се разграничиш от американизацията, която се налага България.
    Хайде сега да ми обясниш какво общо има Свети Валентин с Америка.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Хайде сега да ми обясниш какво общо има Свети Валентин с Америка.
    Това, че този празник е католически и се чества основно в Америка и западна Европа. В православния календар нито има такъв светия, нито такъв празник. А ние до колкото знам все още сме православно Християнска държава. С честването на такива чужди празници като Св. Валентин, Хелоуин и др. малко по малко се Американизираме и губим идентичността си. По тая логика ако започнем да празнуваме и байряма, будистките празници и други представи си какво ще стане. А и колко от тези празнуващи Св. Валентин са ходили на Сурва, на Трифон зарезан, на Йорданов ден? Хората все повече не познават собствените си обичаи и традиции, а за сметка на това познават чуждите. Обаче след това всеки се има за родолюбец и националист.

anonymous708973
    Guest
    Това, че този празник е католически и се чества основно в Америка и западна Европа. В православния календар нито има такъв светия, нито такъв празник. А ние до колкото знам все още сме православно Християнска държава. С честването на такива чужди празници като Св. Валентин, Хелоуин и др. малко по малко се Американизираме и губим идентичността си. По тая логика ако започнем да празнуваме и байряма, будистките празници и други представи си какво ще стане. А и колко от тези празнуващи Св. Валентин са ходили на Сурва, на Трифон зарезан, на Йорданов ден? Хората все повече не познават собствените си обичаи и традиции, а за сметка на това познават чуждите. Обаче след това всеки се има за родолюбец и националист.
    Замълчи и прочети малко история. Свети Валентин е празник, въведен в католическия календар през 494 г. и изваден от там през 19... и някоя, не помня точно. Няма НИЩО ОБЩО с Америка, в Америка се празнува отскоро.

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Ти пък, ако си мислиш, че хората наистина празнуват Св. Валентин и Хелоуин, си в огромна заблуда. Има голяма разлика между това да облечеш костюм като повод за парти и да уважиш половинката си с кутия бонбони, и наистина честването на даден празник. И не го казвам, защото съм фен и на двата празника - не. Хората, или по-точно тийновете, "празнуват" това, което намират за забавно. Съмнявам се, че дори 50% от празнуващите знаят какво точно празнуват. Правят го, защото е повод да се съберат, посмеят и напият. И какво лошо има в това?

Аха, ще слушаме звукът на джамията всеки ден, при всяка молитва, ще имаме турски партии, мюсюлмански махали (и цели градове!), НО това, че двама 15 годишни пубера ще празнуват Св. Валентин е национален проблем и предателство към родината... И после всички сме националисти.
    И не забравяйте нашите БРАТЯ християни - католиците са наши врагове, защото имат различни празници. Хайде сега да си направим разходка до Кърджали, за да си купим хляб на турски.
    Последно редактирано от NeutralMilkHotel : 02-11-2014 на 10:36

Цитирай Първоначално написано от sneering Виж мнението
    40+ годишните не пропускат серия от турските бози,а дъщерите и синовете им танцуват на кючеци,от каква американизация се плашиш...намерил от кво да се страхува хахаххаха
    Турските сериали поне не ти карат да празнуваме тяхните празници и да спазваме тяхните обичаи. В повечето случай съдържанието им е една сълзлива любовна история с ясен предсказуем край, която се развива с месеци. А чалгата също е вредна и води до затъпяване по ред причини. Освен кифленско-ждрольовския стил който налага, с тъпите си и безсъдържателни текстове, тя привлича хората по най-долните пиянско-развратни дупки, наричайки това дискотеки. Там единствената цел на посещаващите е да се напият до повръщане и да правят безразборени полови контакти. Но това не е ли една от основните цели на СаЩ? Прост народ, лесен за манипулиране и управление.

Цитирай Първоначално написано от NeutralMilkHotel Виж мнението
    Аха, ще слушаме звукът на джамията всеки ден, при всяка молитва, ще имаме турски партии, мюсюлмански махали (и цели градове!), НО това, че двама 15 годишни пубера ще празнуват Св. Валентин е национален проблем и предателство към родината... И после всички сме националисти.
    И не забравяйте нашите БРАТЯ християни - католиците са наши врагове, защото имат различни празници. Хайде сега да си направим разходка до Кърджали, за да си купим хляб на турски.
    Проблемът, ако може да се нарече така с Турция е регионален и е съвсем различен от този със СаЩ, който е глобален и води единствено да разруха. Това със звука от джамиите и етническите партии може да се реши за един ден, стига да имаме правителство работещо за интересите на България, а не управлявано от други сили. Не съм казал, че католиците са наши врагове, а просто, че всяка жаба трябва да си знае гьола. Мюсюлманите, които са родени в България не са виновни за това, че са се родили в Християнска държава. Тях също не ги смятам за врагове. Единственият проблем са мюсюлманските религиозно-политически секти, които им промиват мозъците и ги карат да се обръщат срещу собствената си родина - България.

Голям фен Аватара на sneering
    40+ годишните не пропускат серия от турските бози,а дъщерите и синовете им танцуват на кючеци,от каква американизация се плашиш...намерил от кво да се страхува хахаххаха

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си