- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Деветокласници 2013/2014
Весели празници и от мен ^^
Нова година ще празнувам вкъщи, сестра ми ще си кани някакви приятели. Ще се чувствам малко не на място, обаче другата ми опция е на банкет с майка и татко, така че определено предпочитам да остана при сестра ми![]()
E при нас само решихме задачите на дъската,ама не са ни казали кой колко има..
Къде на трета зад ти е грешката?
Аз имам на 3 - подточка д) и на 2-ра съвсем съм се объркала кога да вкл това тъпо съпротивление на въздуха.Начи при изкачването - нямам,при падането - изведнъж се появява..логика...
Ми слагала съм някакви съпротивления... в космоса...И на последната подточка съм сложила тегло, пък то трябвало да отбележа само силите, които действат на тялото. Никой не ми е виновен, че не мога да чета.
Ъпвам темата...
Довечера ще пиша, че изчезвам за училище.![]()
Здравейте да може ли да ми отговорите на един въпрос...кои са основните етапи в кръговрата на азота? Моля ви ако някои знае нека да каже много е спешно трябва ми за утре. Търсих в интернет но не намерих нищо. Благодаря ви предваритеоно!![]()
Благодаря мн..![]()
Къде сте хора? Какво става в последния месец от първия срок?
На мене цялата година ми идва на нагорно пък за вас не знам. Много повече учене, предмети, домашни .. Абе всичко :дд
Стипендията мисля, че вече мога да я отпиша от плановете![]()
![]()
Някой ходи ли на олимпиадата по химия? Как сте се справили? Пък и на други олимпиади?
Ъпвам малко темата, хахаха.
Последният месец е най-тежкият, както винаги. Класни, изпитвания, etc.
Да се разпиша за олимпиадите:
Ходих на тази по химия и на тази по френски език. По химия имам 95 точки, а по ФЕ - 98. (:
Айде и аз да се включа. По химия имам 99 точки, ходих и на английски, но все още не са излезли резултатите. Предполагам ще имам малко над 90 точки.
Много гадно решиха да наблъскат всички олимпиади в един месец. На 11ти - химия, 18ти - английски, 25ти - биология, 3ти - втори кръг на английски, 4ти - втори кръг на химия и физика. Направо е мъчение това, да се чудиш за кое по-напред да се готвиш. Госпожата ми по химия иска невъзможното за сряда (да извадим и научим употреби, физични свойства и получаване на всички изучени вещества), а аз трябва да уча по биология, щото не съм отваряла учебник, а нищо не помня от седми клас... Да не говорим, че ще имаме контролна по ЗИП биология върху мускули и кости, за която също не съм учила. Обмислям варианта да се хвърля отнякъде...
ПП. Забравих да спомена, че нямам желание да уча ИЗОБЩО. Искам да е лято, да си чета книжки, да си свиря на пианото и китарата, да си рисувам... да спя...
Сега последната седмица и миналата са адПо сградостроителство цял срок не ни писаха оценки и госпожата сега се сети.. Имам две 5тици, а ми трябва 6 за срока за стипендия - само този предмет остана (поне имам още 2 дена да измисля нещо).
А класната накара тази по химия да ни напише срочните, а тя искаше да изпитва за по-високи оценки и така няколко човека няма да вземат стипендия заради тая простотия, а има срок до четвъртък да ни оформят :X Просто нямам думи, цял ден това обсъждаме и се побъркахме :/
А на олимпиадата по химия имам 84 точки, гордея се, въпреки че имам няколко тъпи грешки, а задачата с варовика въобще не се пробвах да я реша :дд Пък по химия може да се засечем в 22ро :дд
Дриймър, вие трябва да сте в нашето училище по физика, нали?
2 точки не ми достигнаха за обласното по Английски, гррр ....Стипендиите нали се взимаxа от 10 клас за тези, на които 8 клас им е нулева година? А от годишните ли оценки се определя дали ще взимаш стипендия?
От къде си?
По биология и по психология се оформям с петици, сега ще уча като побъркана, за да ме изпитат утре и да си оправя оценките. По психология за 1 грешка на контролното ще ми остави 5 за срока... Гадното е, че по български също ще изпитва и то за древногръцка лирика, а аз покрай всичките олимпиади не съм чела абсолютно нищо. Ще се окаже, че покрай голямото ми желание да си оправя оценките по останалите предмети, ще си намаля тази по български. И на всичкото отгоре взех нещо да се разболявам, не знам какво ми става, вече два-три дена ме боли главата. Усещам как ще се изложа на олимпиадите и после ще ми намилат на главата до края на живота ми. Искам да мине тази седмица и да влязат нещата в ритъм най-сетне.
http://prikachi.com/images/682/7007682X.png
Има ли някой добър по математика, на когото му се занимава да реши задачките и да ми каже какви отговори получава? Мноого ще съм му благодарен. (:
Пери, на първото е x=1, второто нещо не ми излиза, 3тото не съм сигурна как са отговорите но ми се получи x1= 2+√3 x2=2-√3 и x=-1 ама не съм им правила проверка и не съм сигурна :д За 4тото не съм сигурна, как да го направя.
Дриймър - София, уча в строителния.
Относно срочния успех - не съм особено доволна от себе си, можех да се справя много по-добре. Три 4ки никак не ме удовлетворяват, 5 само по математика, и още 9 6тици.. В началото на годината тотално се бях отпуснала ... Сега 2рия срок се ще гледам да си уча стабилно.
Минаваме първа смяна, а как мразя да ставам толкова рано.. Добре, че после деня ни е свободен.
Пери, ти в 133то ли учеше или 9 фег, не мога да си спомня :д
БравоА да те питам, случайно да познаваш един Божидар, той е от моето даскало, ама преди е учил в 133 и доколкото знам често ходи там ? :дд
Аз съм от Сливен
За срочните - само шестици. По биология и психология и логика ми се оформяха петици, трябваше ми по още шестица и вдигнах ръка да ме изпитат предпоследния ден. Просто покрай тези олимпиади ми се срина успеха в училище. Но седнах за няколко часа, научих каквото ми трябваше и така. Втория срок ще трябва да уча повече, защото ще имаме оценки и по история, и по география. Но пък поне олимпиадите ще са свършили. Този месец беше някакъв ужас, направо бях пред нервен срив. И сега като си помисля, че понеделник и вторник са ми най-важните олимпиади... днеска си похабих целия ден в гледане на филми, утре трябва да си наложа да не включвам лаптопа.
Ааа ясно :ДД
Сега се сетих за 1000 стипендии, миналата година не ми се отдаде възможност, но тази имам и вероятно няма да я пропилея. Ако участвам ще се запиша с химия или езикознание.. За химията имам някаква представа за какво става въпрос, а езикознанието го разбирам като английски или се бъркам?
BloodyDreamer, как ти се сториха задачите по физика?
бтв,аз бях на олимпиада в строителният.
Амии, като се има предвид, че не бях решавала никакви задачи от общинския кръг насам и че не си знаех половината формули... не беше труднаУчудващо реших всички задачи. Не написах две-три неща, но аз отидох просто за присъствие. По-важно ми е по химия и по английски. Някой да знае до коя дата трябва да излязат резултатите?
Преди да бъдат изпратени до София, работите се оценяват на местно ниво, при което се правят четири протокола - по един от всеки проверяващ, един с крайните резултати (средно аритметично от първите два протокола) и един само с класиралите се (последният протокол за общинския кръг се прави от двамата проверяващи на местно ниво, а за областния - от комисията в София). Та преди да бъдат изпратени работите в София, трябва да излезе този третия протокол. Не може да не си знаеш точките, защото така как можеш да си сигурен, че от комисията не си пращат който те си пожелаят, без изобщо да проверяват работите?
11. Областните комисии изготвят в срок до 7 работни дни от състезателния ден:
протокол за явилите се ученици и техните резултати по задачи;
протоколи в електронен вид (по образец от МОН в Excel формат) с
имената, училището, населеното място, областта, класа и резултатите на
учениците, предложени за участие в националния кръг;
разпределителен протокол (по образец от МОН на електронен носител)
за броя на оценителите и за броя работи, проверени и оценени от всеки
член на областната комисия.
Права си, но аз имах предвид по-скоро, че ще излязат резултатите в интернет само на тези, които са се класирали. Иначе винаги може да търсиш под вола теле, как може да си сигурна, че точките, които пише, че имаш са истинските ти точки, хахаха.![]()