- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Казармата, за и против.
ЗА
Против
В Сирия защо е войната според вас? Всичко от пазарите тръгва...
Последно редактирано от klimatronik : 02-13-2014 на 16:50
На 12 майка ти решава какво е ще правиш, а майка ти я пълнолетна. Освен това на 18 момче може да бъде същия пикльовец, а и в повечето случаи и тогава ни издържат родителите (висшето образование). Да, основния проблем за всички сега е че родителите нямат възможност да издържат децата си толкова дълго време..
То пак е, уличния живот си е уличен, както виждаш и сега е що-годе въпрос на избор, поне там където наистина липсата е ясна.
Много тъпо ми праиш контра, не става, защото основното образование няма пряк контакт с някаква си казарма, в която се прави? Какво? Обучават те за армия ли? Да не сме във война, че да е задължителна.
Едно напълно нормално дело е да взимаш сам решения, дефакто дали да ходиш на училище, дали искаш в казарма, всеки си знае най-добре за себе си.
Не желая да имам син, който е задължен да ходи на нещо толкова не-хуманно, щото за мен е именно тва.
Е първо ще си избира сам, но да е задължен от държавата, не мисля.
Да и да допълня, както казаха колегите по-горе
едната казарма не може да те научи на дисциплина и отговорност, ако ти си си я нямал във възпитанието и в главицата до преди стъпването в нея.
Като толкова желаете, отивайте да ставате пожарникари, гвардейци, терористи, приятели на ТехеранБой, мигрирайте в някоя държава на война, да ви вдига тестостерона и оставете другите хора да си развиват мозъците.
Последно редактирано от Mary_Jane_69 : 02-13-2014 на 19:52
Прочети коментарите на ХАРИТОВ и пак пиши.. няма винаги да живеем в мирни времена![]()
да, на някой може би му се струва,че е болшитс да си излагаш живота на опасност или в името на другите, но точно ние сме отговорни за следващите си поколения И децата ни, за да ИМАТ закрилен живот в една защитена страна с армия...
точно тва е, че ме мързи, и имам друга работа в момента, просто видях че си ме цитирал одеве.
Знаеш ли кое е добро решение? Да се спре с тия глупости, изтребваме всички враждебни забулени пингвини, пръска се тук-там звезден шарен прах и просто всеки да си гледа интереса, който за да има осезаема еволюция, да бъде "how to make your brain bigger".
Не виждам по-добро решение, промяната ще дойде от мислене относно upgrade като знания, а не примитивните дивачески навици на човека в миналото, да си пази територията чрез кръв, насилие и размирици.