- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Студенти в Пловдив
Уча Право в Испания. Не съм сигурна още, че искам в България, защото съм в момент на опипване на почвата как стоят нещата там. Обмислям прехвърляне, просто не съм сигурна.
И не искам ДОБРИ оценки, а обективни. Не се стремя да съм отличничка, просто да не ме оценяват по-ниско отколкото заслужавам. Разбирам, че изискванията тук са такива, че не всеки втори мушмул да става някакъв си, но има неща, които могат тотално да те откажат да полагаш усилия.
Първоначално написано от antifashionshit
Ако искаш обективни оценки в България малко трудно ще ги получиш, но все пак много си зависи![]()
Военно морското е едно и то е признато в цял свят.
Медицинските също не виждам колко изостанали са. Да, сигурно липсват скъпи технологии и определени специалности за следване след първа степен, но така или иначе се дипломират ежегодно хиляди специалисти, хирурзи, които за съжаление повече отиват в чужбина на работа и специализации ,които са нечовешки скъпи.
И въпросът не е колко ще е ,,елитен'' университета, ами ти колко ще си кадърен.
Не те ни са виновни, че няма условия след това.
Последно редактирано от klimatronik : 02-14-2014 на 09:55
Ако целия ти свят опира до Българското Черноморие, си прав.![]()
Проблемът не е в кадърните студенти, а в некадърните, които излизат с абсолютно същата квалификация. А проблемът на нашите университети е, че липсва цедката за вторите.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Зависи за каква некадърност говорим Да, хиляди пъти по-лесно се изкарва висше от едно време. Всичко е улеснено. Можеш да влачиш хиляди поправки, които обаче все някога трябва да ги вземеш. Повечето се отказват още през първата година, въпреки че не са гонени или изключвани официално.. И отново да се повторя. Между оценка 3 и среден успех над 4.50 , има огромна разлика. Това, за което сме в университета, не са бележниците, ами знанията, които искаме да усвоим, да научим. Иначе, да, ако авторката държи на оценяването и качеството, което не отричам, че е особено важно - вие си решавате.
И за останалите военни университети нямам какво лошо да кажа. Друг е въпросът, че армия нямаме...