- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Без подарък ..
К'ва еманципация, к'ви пет лева?
Точно една еманципирана жена би бягала далеч от мъж с начин на мислене "тя вече е моя за какво да й се доказвам с жестове - това е за любовниците, не за нещо вързано"
Факт е че мъжете, които не влагат в приятелката си или знаят, че няма смисъл (тоест няма да са заедно за дълго), или в едно съвместно съжителство/брак ще продължават по същият начин - "ти си половин час повече от мен вкъщи, ти плати сметката за тока", "това, че аз взимам 1000 лева заплата, а ти 200 нищо не означава, всеки да си харчи неговото - к'во като сме женени?"
Както уважава майка си на рожденият й ден и 8-ми март, така ще уважава и приятелката си на нейният рожден ден, и празника на влюбените (освен, ако не са се разбрали друго), ако има сериозни намерения към нея (и има поне минимално желание някой ден да са семейство).
Днес ти пропуска рожденият ден, утре Св. Валентин, вдруги ден ще му родиш дете и едно цвете няма да ти поднесе...
Не си говорим за мерцедеси и екскурзии в Париж, а това мъжленцето ти да си размърда мозъчето по въпроса 'що за човек си ти, какво те усмихва и да отдели от времето си да действа по въпроса.
Тя авторката, ако беше получила стихотворение за рожденият си ден или нарисувана картина/роза от градината му за еди-кое си нямаше и да гъкне. Ама да речем този човек няма такъв капацитет - тогава се стига до това да разчита на нещо произведено от някой друг.