- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Казармата, за и против.
ЗА
Против
Естествено, че няма да стоим и да не правим нищо, ако бъдем подложени на атака, но има ли България армия? Има. В добри отношения ли сме със САЩ, страните от ЕС, Русия, Китай etc? Да. Членуваме ли в НАТО, ООН, ОССЕ и т.н.? Това гарантира ли ни безвъзмездна военна защита и икономическа помощ от страни като Съединените щати в случай на война? Да. Достатъчно тъпи ли сме, че да тръгнем срещу Запада? Май не.
Без значение дали армията й е от 20 000 или 50 000 души, страната ни никога няма бъде независима. Тва може да стане само ако по някакъв начин разработим ядрено или по-модерно оръжие (ха-ха).
Това, по което България трябва да работи, е справянето с демографския срив. Не може да сме най-бързо топящата се нация и да продължаваме гоним младите в чужбина с тъпотии като казарма, нали?
казармата щяла да гони младите хахахахахахахахах пхахахаха ххаххаххааххаха. ей това младото поколение, ама какво да очаквам от 14 годишен, който си изграе на стражари и апаши.
Българите трябва да работят преди всичко върху самосъзнанието им.
Не всеки има промит от телевизия алфа мозък като теб и иска да бъде задължен да ходи във военен лагер, за да стане "мъж" и да подкрепя "родината". Една такава грешка ще изгони мен от тук, не съм питал останалите 35-40 000 от моя набор какво мислят по въпроса. Оставете пълнолетните хора да ходят където си искат. Но защо ли ми е да споря с вас, казармата така или иначе няма да се върне в България.
Да, тук съм съгласен! Някой спешно трябва да обясни на всичките ми познати, че нито сме особено уникален народ, нито има логика да се бием в гърдите и да не приемаме съвети и укори от държави като Германия само защото сме били на три морета, чиито имена не знаем.
Климатроник, казаха ти какво да правиш с всичките си консервативни съмишленици - казармата е отворена за вас и се нуждае от нови кадри. Не нужно да ходите в Афганистан, може и да станете запасняци. Защитете родината и думите си, като се запишете там. Иначе нЕ важите.
Една мисия до някой HoTSpoT на НАТО струва (толкова ти плащат) 120 000 $ е мой..
Що да не ида в Афганистан, Сирия или където и да е.. за 4 месеца?
Пък и Българите по мисиите.. ходят когато вече няма бой.. и к'во.. разхожда се с пълно бойно.. и чисти отломки.. (общ работник) с тая разлика, че ако си седи в България ще взема 300 лева.. А в казармата те хранят/поят/обучават/получаваш висока заплата и чин.. пенсионираш се рано и вземаш висока пенсия..
Това си е алтернатива.. ако за нищо друго не те бива.. ;С
Бту Митко в момента България е освободена от армия.. има само наемници, които не са армия и нямат право да носят бойния флаг в битка.. което съкс..
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.
Имаме армия ли?Турците само хората от казармите си да пратят и ще ни пометат "армията"... Членуваме във всичките тея простотии, щото им поемаме членовете сухи и надълбоко... Ако някой ден решим да направим, каквото е в наш интерес, без да се интересуваме от "шефовете", веднага ще се забрави, че сме били от техния отбор...
Един да каже нещо вярно.Ква армия имаме 23 хиляди ? Тва армия ли е ? През 1ва световна война сме имали най голямата армия В СВЕТА по глава а населението , 885 175 мобилизирани войници при население около 4 милиона и 400Също си прав и че членуваме в ОНН и прочие ,но решим ли да действаме ,ще има едун голям к*р..... Някой също се беше изказал ,че България нямало кой да я нападне,ама и той си живее в неговия си свят.
Последно редактирано от Fosher124 : 02-16-2014 на 17:56
Той беше на 13- 14 години дете с отличен успех в училище и олимпиади.
Иначе аз мисля,че грешно се разбира смисълът на армията.
Ако през времето на Първата световна хората са били наивни, има ли са вяра в държавата и заради това са се жертвали - сега не е така. Но друго е. Когато сме имали тая 800 000 хил армия, тъпите ни управници са били същите дупедавци, па и без български произход. Обявявали сме войни, за които е било сигурно, че ще загубим и всяко семейство е губило по 1 член заради тази простотия.
Но едно е да имаш армия, друго е да претендираш за невъзможни завоевания.
Да прав си,тогава разбирането е било друго,но и държавата е била друга.Обаче не мога да се съглася че са били същите управници.Просто не мога да сравня как тогава и сега накакъв пожарникар(бойко борисов) и физкултурник( цветан цветанов ) Управляваха държавата,да сега може много да се репчите против мен,защото ги хуля,но това н са управници,те следват чуждите интереси и им опъват конците![]()
войната така или иначе е неизбежна..