- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Казармата, за и против.
ЗА
Против
Твърдо ЗА,не е нужно да е 2 години.... 6-8 месеца стигат,въпроса е да ни научат на основните военни техники,боравене с оръжие,стрелба и дисциплина,който я няма.Да в казармата са се случвали доста кофти неща,но от къде иначе спомени,освен това там се учиш да уважаваш и по вишите/по възрастни хора,училите,и т.н нещо което в днешно време е малко пренебрегнато/
Хипотеза = предположение. Имат идея какво вероятно е станало, но няма кой да потвърди или отрече. Остават само някакви написани документи, в които може да няма и 1% реалност. Както един приятел казва, не знаят със сестрите Белнейски какво е станало, та ще знаят преди стотици години ...
Това се отнася за изказванията на точните конфликти между еди кой си хан, или султан си на сцената, но не и за глобални катаклизми, каквато е чумната епидемия например. Да, няма нищо точно в историята, както и днес. Приказките постоянно се извъртват и се изопачават от победителите, обаче има и неоспорими доказани случващи се явления. Ти, ако не вярваш в нищо от хипотезите на миналото си, то какъв е смисълът въобще да си напрягаш мозъка за разсъждения относно политически и всякакви обществени ценности?
ето това са приказките на повечето българи...![]()
Имам си достатъчно неща на главата, за да тръгна да мисля и да се вайкам какво е било и какво не преди стотици и хиляди години. Радвам се, че имаме богата история, обичам си родината, но целият този пишман патриотизъм ми идва в повече. Трябва да се гледа напред, не назад.
Кое е патриотизъм. Че искам да има живот тук?
Аз пък въобще не смятам,че имаме велика и невиждана история..
Нито пък някаква древна, ако изключим изчезналите народи и траките, които са обитавали нашите земи далеч преди ние да се появим и да се признае свещената 681 година.
Дори смятам,че българите сме били един вражески народ, който е оцелявал само с войни, кражби и подтискане на местното население на някогашната Византия.
Но това се отнася за всички империи.
Не трябва да се гледа сляпо напред, освен ако не искаш да паднеш в пропастта.
Сам виждаш колко е относително всичко. Дори "свещената " 681-ва година не е сигурна и има три хипотези кога е създадена България ... просто условно са я приели, за да имаме някаква.
И без да чета темата знам, че горния индивид е против казармата понеже е вредна, но е за педерастията в която няма нищо лошо![]()
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Имаме армия ли?Турците само хората от казармите си да пратят и ще ни пометат "армията"... Членуваме във всичките тея простотии, щото им поемаме членовете сухи и надълбоко... Ако някой ден решим да направим, каквото е в наш интерес, без да се интересуваме от "шефовете", веднага ще се забрави, че сме били от техния отбор...
Това не означава,че е нямало България, нали? Както и че по-късно нашия народ не е бил превзет от гърците, след това възход, деградация и отново трайно падения.. Според мен всеки народ, както и всяка система има възход и погром, но това е друга тема. Та с кое по-точно не си съгласен? Че преди Турската империя сме били дестабилизирани и в конфликт с много други националности?
Да, границите, които сме обитавали не са точно определени. Те са условно поставени през тези времена, териториите ни бързо са се менили. Като казвам бързо - имай предвид в исторически контекст.
Заяде се само защото няма кво да правиш, мен ми е повече от ясно.
Ако отричаш вече за съществуването на български народ преди Турското владичество, то това е трагично.. Откажи, че е имало и двамата братя и азбуката сега.
Един да каже нещо вярно.Ква армия имаме 23 хиляди ? Тва армия ли е ? През 1ва световна война сме имали най голямата армия В СВЕТА по глава а населението , 885 175 мобилизирани войници при население около 4 милиона и 400Също си прав и че членуваме в ОНН и прочие ,но решим ли да действаме ,ще има едун голям к*р..... Някой също се беше изказал ,че България нямало кой да я нападне,ама и той си живее в неговия си свят.
Последно редактирано от Fosher124 : 02-16-2014 на 17:56
и това ми било учител, или щяло да става учител . за това не искам деца и предпочитам образование вкъщи cry
Вземи се гръмни просто,ей заради такива като теб,дето не знаят иистория и не вярват в своите прадеди държавата ни е такава.Как може да отречеш историята ни бре,ти къв си някъв американец ли я иди се гръмни в някой ъгъл или да дойда да ти помогна....Бахти как отрича историята
Той беше на 13- 14 години дете с отличен успех в училище и олимпиади.
Иначе аз мисля,че грешно се разбира смисълът на армията.
Ако през времето на Първата световна хората са били наивни, има ли са вяра в държавата и заради това са се жертвали - сега не е така. Но друго е. Когато сме имали тая 800 000 хил армия, тъпите ни управници са били същите дупедавци, па и без български произход. Обявявали сме войни, за които е било сигурно, че ще загубим и всяко семейство е губило по 1 член заради тази простотия.
Но едно е да имаш армия, друго е да претендираш за невъзможни завоевания.
Да прав си,тогава разбирането е било друго,но и държавата е била друга.Обаче не мога да се съглася че са били същите управници.Просто не мога да сравня как тогава и сега накакъв пожарникар(бойко борисов) и физкултурник( цветан цветанов ) Управляваха държавата,да сега може много да се репчите против мен,защото ги хуля,но това н са управници,те следват чуждите интереси и им опъват конците![]()
А Фердинанта ? Някъв разглезен немски боржуалист . Дето подобно на всички владетели са си седели на креслото и цялата им представа за света се е била повреждала, изменяла и трансформирала в илюзия и фантастична игра.
Както сега богаташите си мерят самолетите и се надпреварват в болестно състояние.
От друга страна, в предишния си коментар казах, че ни трябва армия, но не за завоевания. Това не важи в момент,когато сме притиснати и без избор- случая с Корея.
войната така или иначе е неизбежна..
И аз не говоря че ни трябва 800 000 армия или армия ,с която да завоеваваме другите, а армия за защита на нашата държава...
Проблемът е , че такава армия трябва да можем да я издържаме. По-точно държавата. А държавата няма пари и тоалетна хартия да си купи. Тоест, ние (масата българи) нямаме. Модерните военни технологии са най-скъпите, а без тях сме нищо.
В такъв случай, ако имахме една добре сложена държава с водеща армия - нямаше да ставаме за смях на всички, това което сме ние, благодарения на нашата изключителна природа + външните фактори.
А нали знаеш.... разрошеното до основи, трудно се въстановява.. и бавно.. да не говорим, когато и основите са заровени.
Така че единствените, които ще го отнесат - сме ние.
Браво на митко, ето как момче на 14 години има по-правилни и развити възгледи от група хора, които повтарят едно и също. Съгласен съм че човек си получава дисциплината докато все още е дете, казармата може малко да промени това. И все пак мисля че трябва да има казарма, макар и да е 3-4 месеца като гледам какви примати се разхождат около мене. И то не заради гейщината и по начина по който се обличат ами самочувствието, особено голям проблем на днешното и малко по-предишни поколения. Иначе глупостите за войни как били неизбежни че трябва да имаме армия ха ха не бъдете смешни. Какво може да направи една дори и 60-хилядна армия в световен мащаб - нищо. Много пари се наливат в тъпата армия, докато има много по-сериозни проблеми в скъпата ни държавица. Нещата за това как не сме губили флаг други подобни, похвално ок, ама оня ден дойде да ми говори някъв как българите видиш ти как с по-слаби оръжия имали средно по 50 убити човека на 1. Кво? Оттогава спрях да слушам и за съжаление не мога да си спомня за коя война ставаше въпрос, говори ми ги тия..да. Както и да е според мен армията трябва да се разпусне и да има само обучение, това е моето мнение.
Против! Някой замислял ли се е колко пари ще струва на "богатата" ни държава? Закуска, обяд, вечеря на хиляди хора?! Ток, вода за тези хиляди хора. Някой замислял ли се е, че това е държавно? Ще се крадат още повече пари, а мизерията ще си остане, дори ще настъпи още по-голяма! Да, учи хората на дисциплина...ама идните поколения и казармата няма да ги оправи, ще се снимат с телефона в мизерната тоалетна да се хвалят къде са...
Абе, я дайте да закрием и държавните болници и училища... само пари харчат...