
- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Как сме в кухнята? :дд
Хора ,оня ден реших да правя шоколадови купички ... Разтопих шоколад,надух един балон и го потопих ... (След това балона трябваше да се извади,и когато шоколада се втърди да спукам балона и да остане шоколадовата купичка ...) Още като потопих балона и след 2-3 секунди балона грумна ... Резултат тапети,хладилник,таван ... Всичко в шоколад![]()
Резултат : FAIL![]()
Двете изречения нямат абсолютно никаква връзка помежду си.
Аз тези дни ще правя баварски крем - http://www.supichka.com/2014/02/bavarski-krem.html
А в петък вечер ще се яде пилешко с киноа. Пилето в марината за няколко часа - равни части соев сос, олио/зехтин, бяло вино/лимонов сок + черен пипер.
Напоследък ми е суперлюбимо да си правя wrap с пушена сьомга, обикновена Екскуиза и някаква зелении вътре - спанак, салага айсберг, рукола, каквото е под ръка.
Не мисля, че е простовата, просто не ме е разбрала правилно.
Ето ти рецептата, от там, откъдето аз съм я гледала:
1 опаковка майонеза
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
5 с.л. натурално какао
1 ч.ч захар
1 пакет бакпулвер
Ванилия - капки есенция
200 г. шоколадов кувертюр, за глазурата
100 г. масло, за глазурата
Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете заедно сухите съставки и разбъркайте с тях майонезата и водата. Бъркайте, докато се хомогенизира сместа и добавете ванилията.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка и сложете да се пече за около 25 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете готовността с клечка - сладкишът трябва да остане сочен, а не сух.
Пригответе глазурата като разтопите шоколада или кувертюра на водна баня и добавите маслото. Разбъркайте докато се получи гладка смес. Готовият сладкиш се охлажда леко, вади се в поднос и се залива с глазурата, щом се охлади докрай.