- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Делене на сметки между гаджета ?
Този подход на делене на финансите не е най-правилния. Много по-добре е да се редувате в плащанията на сметките, от колкото да ги делите по равно. Колкото до бензина, щом вие двамата го ползвате, значи е ваш консуматив също както храната и трябва да си го поделите.
И как е правилно да се редуват за плащания на различна стойност? Днес на кино той плаща 20 лв за билети и пуканки, утре тя го черпи сладолед за 3? Как това е честно?
И как е правилно да дават големи разходи наведнъж, когато имат Х сума пари за седмицата/месеца?
Не знам с какво мислиш, ама не е с главата.
Нямах предвид да се надлъгват кой, кога и колко да плаща. Имам предвид следното: Тази вечер вечерят на ресторант и той плаща сметката. Утре пак вечерят (предполага се на приблизително същата стойност) и тя плаща. Пазаруват храна за седмицата и той плаща, следващата седмица тя. Деленето на сметката всеки път по равно създава една психологическа бариера между двамата и води само до проблеми, какъвто е случая с бензина в момента. Другия уместен вариан е да си обединят бюджета за месеца и да го използват съвместно, но за това си трябва голямо доверие един в друг.
Това е едно огромно предположение.
А конкретно за ресторанта ми се струва редно всеки да плати изконсумираното. Най-редовно поръчвам повече отколкото мога да изям, при това не пържени картофи. Защо той да ми плаща половината или цялата, при положение, че не е бил гладен и е ял салата и фреш?
Като цяло не ти е лоша идеята, но е за двойка, която живее заедно, не за двама тийнейджъри, които получават джобни от мама и тате.